23 Mart 2016, Çarşamba 12:42:46

Limak'ta mezuniyet heyecanı

Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü (Limak Airport Services Institute-LimakASI) ilk yıl mezunlarını verdi.
  • Vermiş olduğu eğitimlemi mezun olmuş arkadaşlar geçerli olmayan mezuniyet köktürk 2 yıl havacılık işletme müdürü insaat cılar işlemecı oluyor ne tecrübesi anlamiş degilim acemilerle olacak iş anca reklam işleri olur ben icraate bakarım
  • 30 öğrenci yeterli olur 3 uncu havalimanına neyin kafasını yaşiyonuz haldun
  • Önüne gelen okul açıyor. Uluslararası hiç bir geçerliliği olmayan işler bunlar. Eğitmenleriniz kim? Uluslararası sertifikaları veya eğitim yetkileri var mı? Hangi tecrübelerini paylaşıyorlar. Hikaye iş bunlar.
  • Önüne gelen okul açıyor. Uluslararası hiç bir geçerliliği olmayan işler bunlar. Eğitmenleriniz kim? Uluslararası sertifikaları veya eğitim yetkileri var mı? Hangi tecrübelerini paylaşıyorlar. Hikaye iş bunlar.
  • Birde hemen mudur olmak istemeseler iyi olacak !!! Eskisi gibi temelden yetisme isi bitti bir yada en fazla iki yilda mudur olmak istiyorlar. Yonetimde yapiyor zaten :)
  • sabihanın havacılık müdürü nerde ben ailedenim deyip ortada geziyodu bana GB nin gücü yetmez diye.bak törene bile çağırmamişlar.vah vah
  • Kosova, issizlik oraninin cok yuksek oldugu bir yer. yuzde 80 lerde issizlik var. Yeni bir ulke ve duzensizlikler hat safhada. bu tarz activitelerle bu genclere destek olmak ve onlara is vermek cok guzel. Ama bu kadar reklama ne ihtiyac var. sosyal sorumluk mu? reklam mi ? baskalarina ornek olmak mi? anlamadim. bu reklam masraflarinin yerine, biraz daha mutevazi ve daha az masrafli olacak sekilde yilda iki kez olursa ne guzel olur.Bir cok firma da bu boyle malesef. Emegi gecen herkeze yine cok tesekkur ederiz.
  • Herkes okul açıyor. Ülkelerin sivil havacılığı ilgilenmediği için ortalıkta at oynatıyorsun. Bu kadar kolay mı bu işler ? THY, TAV, Çelebi gibi kuruluşlar akademi ünvanını kolay mı aldı. Nerede ICAO standartları acaba ?
  • Güzel işler bunlar, devamında yarar var. Ukalalık etmeden ,havacılık mesleğine sahip çıkmak gerekli. Mesleğe yeni başlayan ve başlayacak olan bu gençlerin bu kazanımlarını ve ruh hallerini bir dakikalığına düşünün. Yapılan organizasyonlara , verilen emeklere ve havacılık mesleğine saygı duymak gerekli.
  • Hah bir siz eksiktiniz eğitim kurumu açmayan şimdi tamam oldu. ICAO onayı var mı ? Eğitim programları IATA ya uyumlu mu ? Yoksa bu işi bilenler tarafından ilkokul gibi eğitim mi veriliyor ?

Kosova’nın tek uluslararası havalimanı olan Priştina Adem Yaşari Havalimanı’nı 2010 yılından bu yana işleten Limak Şirketler Grubu, ülkedeki genç ve yetenekli iş gücüne yeni kariyer fırsatları sunmak için, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Priştine Üniversitesi ve Fransa Sivil Havacılık Okulu ENAC işbirliğiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesi Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü’nün (Limak Airport Services Institute-LimakASI) ilk yıl mezunlarını verdi.

İlk yılında 201’i kız olmak üzere toplam 450 öğrencinin başvurduğu eğitim programına, Boğaziçi Üniversitesi tarafından yapılan iki zorlu sınav ve mülakat ardından girmeye hak kazanan Priştine Üniversitesi’nin değişik fakültelerinde okuyan 30 son sınıf öğrencisi altı aylık teorik ve pratik eğitim ile üç aylık stajlarını başarıyla tamamlayarak mezun oldular. Program ile öğrencilerin kazandığı Havalimanı İşletmeciliği sertifikaları sadece Kosova’da değil Avrupa Birliği Havacılık Müktesebatına uyumlu 70’den fazla ülkedeki 100’den fazla havalimanında ve ilgili sektör kuruluşlarında geçerli. LimakASI, Priştine Üniversitesi’nden 30 yeni öğrencisiyle ikinci yılına devam ediyor.

Kosova’da 2010 yılından bu yana Fransız Aeroport de Lyon ortaklığıyla ülkenin tek uluslararası havalimanı olma özelliğini taşıyan Priştine Adem Yaşari Havalimanı’nın işletmesini üstlenen Limak Şirketler Grubu, ülkedeki yetenekli iş gücünü harekete geçirmek için başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk yıl mezuniyet töreni vesilesiyle yapılan törene Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Kosova Ekonomi Bakanı Blerand Stavileci, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Çevre ve Sehir Planlama Bakanı Ferid Agani ve Ulaştırma Bakanı Lutfi Zharku ile ABD, Fransa, Türkiye Büyükelçileri ile diplomatik temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Akademik eğitim ile özel sektörün bilgi birikimi ve deneyimini bir araya getiren program, bulunduğu coğrafyada havalimanı işletmeciliği alanında yetişmiş işgücü konusunda referans eğitim merkezi olarak ikinci yılını da başarıyla yürütmektedir.

14 ödülle rekora imza attı

Tören sırasında söz alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,projenin uluslararası nitelikte toplam 7 prestijli ödüle layık görüldüğünü belirterek,“Havalimanımız bu projenin dışında çevreye saygı ve havacılık sektörüne yapılan katkılar başta olmak üzere 7 ayrı ödül daha alarak 2015 yılından bu yana toplam 14 uluslararası prestijli ödül alarak adeta bir rekora imza attı. Dünya Seyahat Ödülleri kapsamında Avrupa’nın en iyi havalimanı kategorisinde ikinciliği elde etti. Bu yıl yine aynı kategoride bu kez birincilik için yarışıyoruz” dedi.

Kosova Havalimanı’ndaki gelişim süreci ile ilgili de bilgiler veren Özdemir şunları söyledi; “Havalimanımız, 2015 yılında bir önceki yıla göre yolcu sayısında yüzde 12 artırarak 1,6 milyona çıkardı. Gerek havacılıktaki tecrübemiz, gerekse planlı ve yoğun pazarlama faaliyetlerimiz sayesinde 4 yılda yaklaşık yüzde 40’lık bir yolcu artışı sağladık. Bu artış özelleştirmeden önce yapılan trafik öngörüsünün oldukça üzerindedir. 2016 yılına da çok iyi bir başlangıç yaptık ve 1,7 milyonun üzerinde yolcu hedefliyoruz. Bu hedefin gerçekleşirse 2028 yılı için öngörülen rakamlara 2016 yılında ulaşacağız”

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçen Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı’nın bugüne kadar Kosova bütçesine sadece imtiyaz bedeli olarak 24 Milyon Euro direk katkıda bulunduğunu belirten Özdemir, “Sivil Havacılık idaresine aktarılan kaynaklar ve ödenen vergiler ile bu katkı 45 milyon Euro seviyesindedir. Bu büyüme öngördüğümüz şekilde devam ettiği sürece imtiyaz süremiz olan 20 yıl süresince Kosova bütçesine 500 milyon Euro’ya yakın katkıda bulunacağız” diye sözlerini tamamladı.

Limak Kosova International Airport JSC Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Haldun Fırat Köktürk ise çalıştıkları toplumun bir parçası olmanın bilinciyle bu projeyi başlattıklarını ve proje kapsamında pek çok ödül aldıklarının altını çizerek “genç neslin eğitiminden daha büyük bir yatırım olamaz” dedi.

Üniversite ve özel sektör arasında ideal işbirliği

Üniversitelerle iş dünyası arasında gelişen işbirliklerini ve oluşturulan programı değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmed Özkan bu proje vesilesiyle yeni bir noktaya taşınan üniversite-özel sektör işbirliğinin önemine vurgu yaparak “Bu eğitim programıyla yaratılan etkileşim sadece verimli ve etkili insan kaynağı yaratmakla kalmadı; aynı zamanda üniversite ve özel sektör arasında ideal işbirliğinin de örneklerinden birini teşkil etti” diyerek sözlerini tamamladı.

Priştine Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Haxhi Gashi ise bu işbirliğinin Kosova ve Priştine Üniversitesine olan katkısına vurgu yaparak Limak’a teşekkürlerini sundu.

Mezun öğrenciler adına söz alan Shqipe Ahmeti ve Unidon Krasniqi ise arkadaşlarıyla eğitimleri boyunca paylaştıkları deneyimlerden ve anılardan söz ederek projenin hayatlarını nasıl değiştirdiği ve nasıl yeni deneyimler kazandıklarından bahisle proje sahiplerine şükranlarını sundular.







Limak'ta mezuniyet heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Köktürk un ~ 8 yıl önce
Vermiş olduğu eğitimlemi mezun olmuş arkadaşlar geçerli olmayan mezuniyet köktürk 2 yıl havacılık işletme müdürü insaat cılar işlemecı oluyor ne tecrübesi anlamiş degilim acemilerle olacak iş anca reklam işleri olur ben icraate bakarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pristina ~ 8 yıl önce
30 öğrenci yeterli olur 3 uncu havalimanına neyin kafasını yaşiyonuz haldun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul ~ 8 yıl önce
Önüne gelen okul açıyor. Uluslararası hiç bir geçerliliği olmayan işler bunlar. Eğitmenleriniz kim? Uluslararası sertifikaları veya eğitim yetkileri var mı? Hangi tecrübelerini paylaşıyorlar. Hikaye iş bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul ~ 8 yıl önce
Önüne gelen okul açıyor. Uluslararası hiç bir geçerliliği olmayan işler bunlar. Eğitmenleriniz kim? Uluslararası sertifikaları veya eğitim yetkileri var mı? Hangi tecrübelerini paylaşıyorlar. Hikaye iş bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PIA ~ 8 yıl önce
Birde hemen mudur olmak istemeseler iyi olacak !!! Eskisi gibi temelden yetisme isi bitti bir yada en fazla iki yilda mudur olmak istiyorlar. Yonetimde yapiyor zaten :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde bu müdür ~ 8 yıl önce
sabihanın havacılık müdürü nerde ben ailedenim deyip ortada geziyodu bana GB nin gücü yetmez diye.bak törene bile çağırmamişlar.vah vah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler Limak. ~ 8 yıl önce
Kosova, issizlik oraninin cok yuksek oldugu bir yer. yuzde 80 lerde issizlik var. Yeni bir ulke ve duzensizlikler hat safhada. bu tarz activitelerle bu genclere destek olmak ve onlara is vermek cok guzel. Ama bu kadar reklama ne ihtiyac var. sosyal sorumluk mu? reklam mi ? baskalarina ornek olmak mi? anlamadim. bu reklam masraflarinin yerine, biraz daha mutevazi ve daha az masrafli olacak sekilde yilda iki kez olursa ne guzel olur.Bir cok firma da bu boyle malesef. Emegi gecen herkeze yine cok tesekkur ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle tebrikler ~ 8 yıl önce
bu kadar güzel bir çalışmanın reklamı yapılmayacak da neyin yapılacak lütfen biraz düşünelim, okul açılmış uzun dönemli bir çalışmai yatırım , emek var, neden gösterilmesinki... Sani Bey'in Harward'a konuşma yapmasının haberi de yapılıyordu burada, ya da diğer şeyler.. bunları düşününce gençlerin gelişmesine yönelik bu çalışmalar ayakta alkışlanmalı her yerde de anlatılmalıdır..
Nedir ~ 8 yıl önce
Herkes okul açıyor. Ülkelerin sivil havacılığı ilgilenmediği için ortalıkta at oynatıyorsun. Bu kadar kolay mı bu işler ? THY, TAV, Çelebi gibi kuruluşlar akademi ünvanını kolay mı aldı. Nerede ICAO standartları acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEBRİKLER . ~ 8 yıl önce
Güzel işler bunlar, devamında yarar var. Ukalalık etmeden ,havacılık mesleğine sahip çıkmak gerekli. Mesleğe yeni başlayan ve başlayacak olan bu gençlerin bu kazanımlarını ve ruh hallerini bir dakikalığına düşünün. Yapılan organizasyonlara , verilen emeklere ve havacılık mesleğine saygı duymak gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukala ~ 8 yıl önce
Ukalalık edelim de yalakalık etmeyelim. Bence daha iyi.
Eksik ~ 8 yıl önce
Hah bir siz eksiktiniz eğitim kurumu açmayan şimdi tamam oldu. ICAO onayı var mı ? Eğitim programları IATA ya uyumlu mu ? Yoksa bu işi bilenler tarafından ilkokul gibi eğitim mi veriliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000