18 Temmuz 2009, Cumartesi 08:25:31

Lauda Air, Antalya'ya iddialı geliyor

Avusturya Havayolları’nın bünyesinde faaliyet gösteren en etkin charter firması Lauda Air, Ekim 2009 itibariyle haftada 4 gün Viyana-Antalya tarifeli uçak seferlerine başlayacak.
  • türkler türk şirketleri çok becerikli olsaydık, yüzlerce yıldır muasırlaşmaktan bahsetmezdik...
  • o kadar çok TC bandıralı uçak varken; avrupalı şirketlere mi kaldı antalya'ya turist getirmek? üzücü... çok üzücü...

Avusturya başta olmak üzere Almanya, Macaristan ve Bosna pazarlarında faaliyet gösteren incoming şirketi daGama Turizm de Lauda Air’ın Türkiye’deki partneri ve tek yetkili bilet satış acentesi olacak.

Lauda Air, Ekim 2009’dan itibaren haftada 4 gün Viyana-Antalya tarifeli uçak seferlerine başlayacak. 25 bin misafir taşımayı planlayan şirketin Türkiye’deki tek yetkili bilet satış acentesi ve partneri daGama Turizm.

"Antalya’yı tüm kentlere bağlamak istiyoruz"

Kokteylde konuşan Lauda Air CEO’su Thomas Suritch, şirketin son yıllarda yaptığı önemli girişimlerden biri olduğunu vurgularken, ‘Antalya’yı yalnız Viyana’ya bağlamak değil, ana şirketimiz Avusturya Havayolları’nın olanakları ile bütün Avrupa kentlerine bağlamak istiyoruz.’dedi.

Antalya’ya özellikle golf müşterisi gibi iyi bit kategoriden konukları getirmek amacında olduklarına vurgu yapan Suritch, 2009-2010 kış dönemini hareketlendirecek olan bu işbirliği sayesinde Avusturya’dan Antalya’ya 25 bin yolcuyu taşıyacaklarını söyledi.

Suritch ilk etapta haftada 4 kez (Çarşamba, Cuma, Cumartesi, Pazar) Viyana – Antalya uçuşları ile başlanacağını belirterek, Şubat itibariyle bu sayının haftada 5’e çıkarılacağını ve uçuşların yaz döneminde de devam edeceği bilgisini verdi. Suritch şöyle devam etti: “Türkiye Avusturya açısından çok önemli bir turizm destinasyonu. Bu pazara biz de yeni bir işbirliği ile daha sağlam bir giriş yapacağız. Ekonomik krizin yanı sıra satışın daha zor olduğu kış sezonunda golf, SPA vb kaliteli turizmi güçlendirmek amacıyla bölgeye iyi bir destek yapacağımıza inanıyorum. Doğru fiyat ve en iyi servis ile Viyana–Antalya arasında kaliteli uçuş programımızı Türk turizminin hizmetine sunacağız.”

"Destinasyona inandık"

Koktelyde açıklamalarda bulunan, Lauda Air Satış Müdürü Doris Köpf de Antalya gibi destinasyonlara operasyona başlarken öncelikle ürüne inanılması gerektiğini ortaya koyarak, ‘Başta golf müşterisi olmak üzere, Antalya için önemli olanaklar sağlayacak bu operasyonlar aynı zamanda turizmin 12 aya yayılmasına da katkı yapacaktır’dedi.

"Antalya hak ettiği müşteriyi almalı"

Diğer yandan havayolu şirketinin partneri konumunda bulunan Bentour Austria’ nın Genel Müdürü ve daGama’ nın sahibi Gürsel Erel de yaptığı açıklamada, ‘böylesine bir operasyon ve işbirliği Antalya ve Türkiye turizminin hak ettiği müşterinin çekilmesinde son derece önemli bir adımdır. Artık Antalya yalnızca ucuzcuların uçtuğu bir destinasyon olmaktan kurtulmalıdır. Bu girişim bu açıdan da önemlidir’dedi.

Gürsel Erel, devamında şunları söyledi: Olay yalnızca bir iki şirket ve Antalya değidir. Önemli olan aliteli turistin daha fazla gelmesidir. Bu başarılırsa uçuşları her güne yayılacaktır’

Öte yandan daGama Genel Müdürü Selim Karaçaylı da bir açıklama yaparak, operasyonların Antalya için son derece önemli bir girişim olduğunu ortaya koydu. Karaçaylı, ‘Getirecekleri açısından bu girişim cesur bir adımdır. Özellikle böylesine zor bil yılda. Umuyoruz ki herkes için önemli katkılar yapacatır. Bu açıdan sektörün bu operasyona destek vereceğini düşünüyoruz’dedi.

Lauda Air, Antalya'ya iddialı geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
türkler türk şirketleri çok becerikli olsaydık, yüzlerce yıldır muasırlaşmaktan bahsetmezdik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o kadar çok TC bandıralı uçak varken; avrupalı şirketlere mi kaldı antalya'ya turist getirmek? üzücü... çok üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000