05 Ocak 2013, Cumartesi 08:20:50

LARNAKA'DAKİ DİPLOMATİK KRİZDE İKİNCİ PERDE

Rum Polis Birliği, hükümetin Mısır Büyükelçisi'nden alenen özür dilemesini kınadı.
  • helal rum polisine. iktidara güçe yaltaklanmıyor. ulusal onurdan, saygınlıktan bahsedebiliyor. keşke türk polis teşkilatıda aynı onurlu tavrı gösterebilse. halka her olayda biber gazı ile saldırmak insanları coplamak ulusal onurumuzu iki paralık ediyor. türkiye cumhuriyetinde insanlar polisten dayak yiyor dedirtmeyiz dese.
  • Kurallar kanunlar gereği diplomatik pasaporta sahip büyükelçiler, konsoloslar, ve diğer yetkililerin sehayatlerinde üzerleri aranamaz, diplomatik plakaya sahip araçlarında arama yapılamaz açık ve nettir.. rum polisi kendi aklınca kabadayılık yapmış sözde avrupalı yok ya iyi yapmış mısır büyükelçisi de tokatı basmış.. rum polisi nasıl bilmez büyükelçilerin üzerlerinin aranamayacağını hadi tanımadın tanıma sor pasaportunu kimsen de bitti adam gösterir ben mısır büyükelçisimiyim der orada biter olay buyrun geçin demek zorundasın bu böyledir.. yarın mısırdaki rum büyükelçiye aynı hareketi yapsa mısırı polisi o zaman ne yapacaksın rum oğlu rum o zamanda çıkarsın ben şöyleyim ben böyleyim hadi ordan...

Rum Polis Birliği başkanı Andreas Simeu, Rum hükümetinin, soruşturma sonucunu beklemeden özür dilemesini kınayarak devletin saygınlığının kalmadığı yorumunda bulundu.

Büyükelçi Menha Mahrous Bakhoum, Larnaka Havaalanı'nda üstünü aramak isteyen Rum polisine tokat atmıştı. Rum hükümeti, gözaltına alınan büyükelçiden özür dilemişti.

Fileleftheros gazetesi, yaşanan olaydan sonra Bakhoum'un AB kurallarına göre sadece devlet ve hükümet başkanlarının kullanabildiği VIP çıkışından ülkesine döndüğünü yazdı. Habere göre Mısır'la ilişkilerinin bozulmasını istemeyen Rum hükümeti, Bakhoum'dan özür dilemesine tepkiler de geldi.

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, Dışişleri Bakanlığın'ın özür mesajı yayınlamasını "fiyasko" olarak nitelendirdi.

Diğer bir Rum gazetesi Simerini de, Dışişleri Bakanlığı'nın araştırma sonucunu beklemeden özür dilemesinin en büyük sebebinin, iki ülke arasında mevcut Münhasır Ekonomik Bölgelerin belirlenmesi müzakerelerinin etkilenmemesi olduğunu belirtti. (Akşam)

LARNAKA'DAKİ DİPLOMATİK KRİZDE İKİNCİ PERDE

Yorumlar

prometheus ~ 11 yıl önce
helal rum polisine. iktidara güçe yaltaklanmıyor. ulusal onurdan, saygınlıktan bahsedebiliyor. keşke türk polis teşkilatıda aynı onurlu tavrı gösterebilse. halka her olayda biber gazı ile saldırmak insanları coplamak ulusal onurumuzu iki paralık ediyor. türkiye cumhuriyetinde insanlar polisten dayak yiyor dedirtmeyiz dese.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
Kurallar kanunlar gereği diplomatik pasaporta sahip büyükelçiler, konsoloslar, ve diğer yetkililerin sehayatlerinde üzerleri aranamaz, diplomatik plakaya sahip araçlarında arama yapılamaz açık ve nettir.. rum polisi kendi aklınca kabadayılık yapmış sözde avrupalı yok ya iyi yapmış mısır büyükelçisi de tokatı basmış.. rum polisi nasıl bilmez büyükelçilerin üzerlerinin aranamayacağını hadi tanımadın tanıma sor pasaportunu kimsen de bitti adam gösterir ben mısır büyükelçisimiyim der orada biter olay buyrun geçin demek zorundasın bu böyledir.. yarın mısırdaki rum büyükelçiye aynı hareketi yapsa mısırı polisi o zaman ne yapacaksın rum oğlu rum o zamanda çıkarsın ben şöyleyim ben böyleyim hadi ordan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000