06 Ocak 2017, Cuma 11:15:14

Kuzey Kore şaşırttı

Dış dünyaya kapalı olması nedeniyle sıklıkla 'gizemli ülke' olarak anılan Kuzey Kore bu sefer şaşırtıcı bir hamle yaptı.
  • Yolum düşerse bile gitmem bu ülkeye. Uzak olsun
  • G nick li arkadaş ortalığı trollemekten vazgeç çok beğeniyorsan güney koreye bilet al ordan da karadan kuzeye eç ben sığınmacı olmak istiyorum de bakalım git gör
  • İşin komik tarafı ilk 10 sene Kuzey ile Güney arasında hiçbir fark yokken sonra Güney Korenin alıp başını gitmesi. Güney Korede birkaç defa darbe yaşanmış hem de. Buna rağmen adamlar şu anda dünyanın en iyilerinden birisi. Doğrusu ülkede kimyasal sanayisi ve teknolojide yatırımları başlatan da o darbecilerden birisidir. Gerçekten kendilerini takdir ediyorum. Kuzey Kore ye gelince sözün bittiği yerdeler.
  • Gunese yatsinlar biraz. Bu ne sut beyazi.
  • Başlarındaki kişi halkına kendine haşa Allah gibi taptırıyor.Herşeyden her haberden izole bir yaşamları var ve açlıktan kıvranıyorlar.yani pek çekici bir ülke değil
  • Diktator devleti lakin ulkeye cok sahip cikiyorlar. Kac kez bomba patladi?! Sifir. Multeci ve gocmen kabul etmezler. Guvenli ulkeye benziyor.
  • Kuzey Kore firması Air Koryo yakın bir zamanda Pekin - Pyonyang hattında uçuş yapacak bir low cost firması kurmaya hazırlanıyor. %51 Kuzey Kore %49 Çin ortaklığında kurulacak olan firma base olarak Pyongyang Havalimanını kullanacak, firma için Air China filosundan 10 Airbus A320 serisi uçak dry lease yöntemiyle ekiple birlikte kiralanacaktır. Bilgi Air China genel merkezinde çalışan Çin'li bir dostumdan. Zamanında yakınlaşmamız olmuştu kendisiyle ama ileri gidemedik...
  • Imaj duzeltme ile alakasi yok. Dugmeye basildi. K.Kore nin basinda duran sahista soylenenleri yapacak. Daha cok degisiklikleri gorecegiz. Diktator demek disaridan yonetilen demektir.
  • Hanımlar Kore lokumu.
  • hatular cidden süper)

Dış dünyaya kapalı olması nedeniyle sıklıkla 'gizemli ülke' olarak anılan Kuzey Kore bu sefer şaşırtıcı bir hamle yaptı.

2017 takvimini yayınlayan rejim bu defa turistleri hedef aldığı anlaşılıyor. Ülkenin imajını düzeltmek amacı ile yapıldığı yönünde değerlendirilen bu hamle bir ilk niteliğinde.

Zira rejim önceki yıllarda bu takvimde çoğunlukla doğa fotoğraflarına yer veriyordu.

Hosteslerin yer aldığı takvimin ülkenin turizmden alacağı payı artırıp artırmayacağını ise kuşkusuz zaman gösterecek.





Kuzey Kore şaşırttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Piyanist ~ 7 yıl önce
Yolum düşerse bile gitmem bu ülkeye. Uzak olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ye 1 2 ~ 7 yıl önce
G nick li arkadaş ortalığı trollemekten vazgeç çok beğeniyorsan güney koreye bilet al ordan da karadan kuzeye eç ben sığınmacı olmak istiyorum de bakalım git gör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G ~ 7 yıl önce
Bas git papuan
G ~ 7 yıl önce
begeniyorum ama yerlesmiyorum cunku gayet iyi yerde yasiyorum. iki cift yorum yazdik insanlar aglicak gibi oldu. pecete verin suna.
~ 7 yıl önce
İşin komik tarafı ilk 10 sene Kuzey ile Güney arasında hiçbir fark yokken sonra Güney Korenin alıp başını gitmesi. Güney Korede birkaç defa darbe yaşanmış hem de. Buna rağmen adamlar şu anda dünyanın en iyilerinden birisi. Doğrusu ülkede kimyasal sanayisi ve teknolojide yatırımları başlatan da o darbecilerden birisidir. Gerçekten kendilerini takdir ediyorum. Kuzey Kore ye gelince sözün bittiği yerdeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bronsllll ~ 7 yıl önce
Gunese yatsinlar biraz. Bu ne sut beyazi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostesadayi ~ 7 yıl önce
o değilde sanane zjzkzjkzxbx
Volvo ~ 7 yıl önce
Niye? Mis gibi işte...
br ~ 7 yıl önce
mis degil, kar gibi
Enerjiq ~ 7 yıl önce
Başlarındaki kişi halkına kendine haşa Allah gibi taptırıyor.Herşeyden her haberden izole bir yaşamları var ve açlıktan kıvranıyorlar.yani pek çekici bir ülke değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 7 yıl önce
92-93 yıllarında, yani SSCB'nin yıkılmasının hemen akabinde komünistlerden gelen desteğin kesilmesinden mütevellit ülkede büyük bir açlık baş göstermiş ve Çin destek çıkana kadar da 2.000.000'dan fazla insan hayatını kaybetmiş.
G ~ 7 yıl önce
Diktator devleti lakin ulkeye cok sahip cikiyorlar. Kac kez bomba patladi?! Sifir. Multeci ve gocmen kabul etmezler. Guvenli ulkeye benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÜT ~ 7 yıl önce
Evet güvenli.Git oraya yerleş
:) ~ 7 yıl önce
Su yorumu yapan arkadas ne yiyip ne iciyorda bu kafayi yasiyor ya :)
G ~ 7 yıl önce
Hemen yarin oldumu
bombadan mı korktun ~ 7 yıl önce
kardeş kurtuluş savaşında biz TÜRKLERİN ve vatansever KÜRTLERİN dedeleri bu ülkeyi kurtarmak için kurşunların üzerine yürüdüler. Arı kovanına çomak sokunca maalesef bombalar patlıyor ve patlamaya devam edecek. Ama vatanın satmayan vatan evlatları bombadan korkmuyorlar. Tüm kahraman polisimizi belki izlemişsindir. Sadece orada teröristi engellemek için canını feda etti. Bu ülkede böyle insanlara ihtiyaç var. bomba patlıyor diye başka ülkeye kaçmak isteyenlere değil.
~ 7 yıl önce
Karşılaştırma yaparken mantıklı karşılaştırma yap biraz. Evet Türkiye güvenli değil. Bu yüzden Türkiye den başka bir ülkenin vatandaşlığına geçip ülkeden ayrılabilirsin. Kuzey Korede ise ülkeyi terketmek yasak. Sınırda askerler kaçanları yakalamak için nöbet tutuyorlar. Ve yakalananlar cezaevlerine gönderiliyorlar. Orada ise onlara ne yapıldığı belli değil. Halkının beyni o kadar yıkanmış ki bazı Güney Kore ye geçmeyi başaran Kuzey Koreliler dış dünyadaki yaşama adapte olamayıp geri dönmek istiyorlar.
G ~ 7 yıl önce
ee ne guzel. adamlar kus ucurtmuyorlar
Volvo ~ 7 yıl önce
Batan gemiyi önce sıçanlar terk edermiş. Hemen git, biz kaptan olarak buradayız.
volvo ya ~ 7 yıl önce
koreye yerlesecegini yazmiyor. anlamaya zorlanan kaptan, sen sicanlari takip et.
Leman ~ 7 yıl önce
Kuzey Kore firması Air Koryo yakın bir zamanda Pekin - Pyonyang hattında uçuş yapacak bir low cost firması kurmaya hazırlanıyor. %51 Kuzey Kore %49 Çin ortaklığında kurulacak olan firma base olarak Pyongyang Havalimanını kullanacak, firma için Air China filosundan 10 Airbus A320 serisi uçak dry lease yöntemiyle ekiple birlikte kiralanacaktır. Bilgi Air China genel merkezinde çalışan Çin'li bir dostumdan. Zamanında yakınlaşmamız olmuştu kendisiyle ama ileri gidemedik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakınlaşma ~ 7 yıl önce
Yakınlaşma bilgisi için teşekkürler
Yakışıklı ~ 7 yıl önce
Yakışıklı Çinli çok azdır zaten Leman Hanım, önemli bir kayıp değil. Ufak tefek de olurlar.
güzel ~ 7 yıl önce
ne kadar yakınlaştınız:)
Kevser ~ 7 yıl önce
Dejenere yaşam tarzınızı burada dillendirmeniz, karşı cinse bu kadar davetkar yaklaşmanız ne derece doğru size soruyorum bayan? Siz de en az pilotun kendisine tecavüz ettiğini iddia eden hostes kadar yanlışsınız.
leman teyze!ye ~ 7 yıl önce
leman teyze boşver bırak bu işleride tk içinden çıkarmalar devam edicekmiş. türk dostlarından duyduğun şeyler varmı?
Diktator ~ 7 yıl önce
Imaj duzeltme ile alakasi yok. Dugmeye basildi. K.Kore nin basinda duran sahista soylenenleri yapacak. Daha cok degisiklikleri gorecegiz. Diktator demek disaridan yonetilen demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cargo ~ 7 yıl önce
Hanımlar Kore lokumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 7 yıl önce
hatular cidden süper)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000