21 Şubat 2021, Pazar 09:20:53

Kuveyt'te ikinci bir emre kadar yabancılara uçuş yasaklandı

Kuveyt, ülke vatandaşları dışında giriş çıkışlara getirilen iki haftalık yasağın ikinci bir emre kadar devamına karar verdi.
  • Boyle bır kararı acilen bizde almalıyız. Düşük nufuslu bır ulke bıle alıyorsa biz kesin almalıyız

Kuveyt, ülke vatandaşları dışında giriş çıkışlara getirilen iki haftalık yasağın ikinci bir emre kadar devamına karar verdi.

Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, "Sağlık makamlarının talimatlarına göre, Kuveytliler dışında ikinci bir emre kadar uçaklara kimsenin alınmaması kararı alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Kararda Kuveytlilerin ülkeye dönüşlerinin mümkün olduğu ancak Covid-19 tedbirleri çerçevesinde 7 gün belirlenen bir otelde, 7 gün de kendi evlerinde karantinada kalmaları şartı bulunduğu hatırlatıldı. Ayrıca getirilen yeni icraatlar arasında Covid-19 kaynaklı aşırı tehlikeli olarak belirlenen 68 ülkenin birinden gelenlerin konaklama masrafları kendisine ait olmak kaydıyla bir otelde 14 günlük karantina altında kalması yer alıyor.

Kuveyt Bakanlar Kurulu, 4 Şubat'ta aldığı kararla, 7 Şubat'tan itibaren iki hafta süreyle ülkeye yabancıların girişine yasak getirmişti. Söz konusu kararda, 20.00 ile 05.00 saatleri arasında tüm ticari faaliyetlerin durdurulması, bir ay boyunca lokantaların yalnızca paket servis yapması gibi tedbirler yer almıştı. Eczaneler, sağlık malzemeleri satışı ve gıda alışverişinin yapıldığı mağazalar uygulamadan muaf tutulmuştu. (TRTHaber)

Kuveyt'te ikinci bir emre kadar yabancılara uçuş yasaklandı

Yorumlar

Turkısh ~ 3 yıl önce
Boyle bır kararı acilen bizde almalıyız. Düşük nufuslu bır ulke bıle alıyorsa biz kesin almalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlık ~ 3 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. En azından bu yazı rahat gecırebılmemız ıcın bu kış günlerinde en azından nisana kadar kapatmamız lazım sınırları kendi içimizde çözelim şu virüs belasını
TgS ~ 3 yıl önce
Kuveytten bahsediyorsun kardeş mozambikle değil adamlara turist gelmese bile olur biz turiste muhtaçız ekonomimiz dışa bağımlı yeni yetme babaparasıyla makam edinmiş efo gibi yorum yapmayın please
Bizimkiler ~ 3 yıl önce
Bizinkiler hala antalyayı açalım turist yağsın peşindeler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000