14 Temmuz 2014, Pazartesi 11:10:11

KUŞ SÜRÜSÜ UÇAĞI BU HALE GETİRDİ

Transavia Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak İspanya’daki Girona Havaalanı’na inişi sırasında kuş sürüsünün arasına girdi. Uçağın burun, kanat ve motorlarında hasar oluştu.
  • Ne kuşlar biliyorum motora girip çıkıyor yarabbi şükür diyo........
  • komedi olan kuşlar ne oldu onların canları demiş. uçakta 180 yolcu ve mürettebat var onlara ne olacak bu kuş süreleri uçak düşürdü 4-5 yıl önce sonra çok ciddi uçakta arıza çıkartıp uçağın zorunblu iniş yapmasına sebep olabilir buna ne denir.
  • Yahu habere bak, bakış açısına bak. Peki ya kuşlar ne hale geldi? Uçaktan kıymetli canlar? Onları da düşünsek ölür müyüz?
  • sayin kaptan,egitimle ne ilgisi var bunu anlamadim,bu olayla nerdese afrikada her ucusunda karsilasma tehlikesi var.ve ucaklarinda cogunlugu pervaneli C206 lar ve C210 lar yinede hafta ve ay gecmiokine birdstrike oluyo.once and once again apologize for my basic turkish language which is not my mother tongue.By the way if you are an unemployed low houred Turkish pilot and interested in bush-flying come to Botswana/Namibie in the summer months: januari/march, and nock on the doors of the chief-pilots.You will gain the most valuable experience you can get.If you can do it here in Africa you can do it everywhere.Be the real pilot and not an auto/pilot pilot ,before you enter the major airlines.
  • Corendon Airlines' ın uçağında Atatürk Havalimanı inişinde de böyle bir olay olmuştu. n.R1 window paramparça olmuştu.
  • yolda kuş var etrafindan dolan !!
  • Omg Ucak resmen tacize ugramis Yolcular sag saglim ja diger onemli degil Sadece ucagin bakima ihtiyaci var yada yeni ucak lazim
  • Arkadaşlar, yıllarca birçok değişik havayolu şirketiyle sayısız uçuş yapmış bir kaptan olarak şunu söylemeliyim ki kuş sürüsüne girmek bir tercih meselesi olabiliyor kimi zaman. Daha ziyade deneyimsiz kaptan arkadaşlarımda görüyorum bu hadiseyi, biz pervanelilerle bile sürüyü ve pisti pas geçip 2. seferde inerdik. Bu kadar trafik kontrol ve radar gereçlerine rağmen bu hadiseler ziyadesiyle endişe verici. Eğitimler gözden geçirilmeli.
  • Emirates pilotlari olsaydilar girmezlerdi kus surusune
  • Ne cahilce yorumlar !! Ekip ve yolcular sag salim inmis en guzel haber--

Transavia Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak İspanya’daki Girona Havaalanı’na inişi sırasında kuş sürüsünün arasına girdi. Uçağın burun, kanat ve motorlarında hasar oluştu.

Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı’ndan kalkan Transavia Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, Girona Havaaalanı’na inişi öncesinde kuş sürüsüne çarptı.

Uçakta büyük sarsıntı yaşanırken çarpma sonrası uçakta ciddi hasar oluştu. Uçağın burun konisi, motoru ve kanatlarında çökmeler meydana geldi.

Uçağın kaptan pilotu buna rağmen uçağı sorunsuz şekilde piste indirmeyi başardı.

KUŞ SÜRÜSÜ UÇAĞI BU HALE GETİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne kuşlar biliyorum motora girip çıkıyor yarabbi şükür diyo........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
komedi olan kuşlar ne oldu onların canları demiş. uçakta 180 yolcu ve mürettebat var onlara ne olacak bu kuş süreleri uçak düşürdü 4-5 yıl önce sonra çok ciddi uçakta arıza çıkartıp uçağın zorunblu iniş yapmasına sebep olabilir buna ne denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgörü Elçisi ~ 10 yıl önce
Ne mi denir tabi hemen vereyim cevabını. Kuş sürüleri kafasına göre uçmaz denir mesela.
Hoşgörü Elçisi ~ 10 yıl önce
Yahu habere bak, bakış açısına bak. Peki ya kuşlar ne hale geldi? Uçaktan kıymetli canlar? Onları da düşünsek ölür müyüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
beyin.dll bulunamadı.
Bush-Pilot ~ 10 yıl önce
sayin kaptan,egitimle ne ilgisi var bunu anlamadim,bu olayla nerdese afrikada her ucusunda karsilasma tehlikesi var.ve ucaklarinda cogunlugu pervaneli C206 lar ve C210 lar yinede hafta ve ay gecmiokine birdstrike oluyo.once and once again apologize for my basic turkish language which is not my mother tongue.By the way if you are an unemployed low houred Turkish pilot and interested in bush-flying come to Botswana/Namibie in the summer months: januari/march, and nock on the doors of the chief-pilots.You will gain the most valuable experience you can get.If you can do it here in Africa you can do it everywhere.Be the real pilot and not an auto/pilot pilot ,before you enter the major airlines.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
To Bush-Pilot ~ 10 yıl önce
How about Alaska?
caps ~ 10 yıl önce
Corendon Airlines' ın uçağında Atatürk Havalimanı inişinde de böyle bir olay olmuştu. n.R1 window paramparça olmuştu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 10 yıl önce
yolda kuş var etrafindan dolan !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch ~ 10 yıl önce
Omg Ucak resmen tacize ugramis Yolcular sag saglim ja diger onemli degil Sadece ucagin bakima ihtiyaci var yada yeni ucak lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdemli Pilot ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar, yıllarca birçok değişik havayolu şirketiyle sayısız uçuş yapmış bir kaptan olarak şunu söylemeliyim ki kuş sürüsüne girmek bir tercih meselesi olabiliyor kimi zaman. Daha ziyade deneyimsiz kaptan arkadaşlarımda görüyorum bu hadiseyi, biz pervanelilerle bile sürüyü ve pisti pas geçip 2. seferde inerdik. Bu kadar trafik kontrol ve radar gereçlerine rağmen bu hadiseler ziyadesiyle endişe verici. Eğitimler gözden geçirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziya ~ 10 yıl önce
Adınız "Ziya galiba :)
Kaliteli F/O ~ 10 yıl önce
Hocam öncelikle saygılar, her ne kadar teknoloji gelişmiş olsa da son yaklaşmada bu tarz olayları kestirmek mümkün olmuyor. Pilotun elinde olna bir durum yoktur. Pervaneli uçak da zaten çok eskide kaldı.
hasan sek ~ 10 yıl önce
Emirates pilotlari olsaydilar girmezlerdi kus surusune

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne cahilce yorumlar !! Ekip ve yolcular sag salim inmis en guzel haber--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000