01 Eylül 2013, Pazar 07:58:18

KUŞ SÜRÜSÜ BU HALE GETİRDİ

Saudia Havayolları'nın Cidde-Dammam seferini yapacak olan yolcu uçağı alçalmaya geçtiği sırada kuş sürüsüne dalınca uçakta büyük hasar meydana geldi...
  • Devekusu surusu carpmis heralde Gecmis olsun..
  • Geçmiş olsun. Benim dikkatimi radom çekti. Normal şartlarda radom tasarımları ve imalatında / tamirinde kullanılan astar ve boyalar, tamamen özel olmalı. bu ve benzeri durumlarda, uçağı ve insanları korumak adına, yapısının bozulmaması adına. Fakat görüyor ve biliyoruz ki, sanayi usulü buzdolabı boyar gibi boyayan birileri var ve bu birileri o radomlarda kullanılan esnek astar ve özel boyaları araştırmalılar. ( iletkenlik - yalıtkanlık olaylarına da hiç girmiyorum ) eline iki kutu boya alanın uzman kesildiği bu sektörün, ''hadi hadi yap bişey olmaz, yıllardır biz yapıyorduk'' mantığını artık bi kenara atıp, örnek teşkil edecek disiplin ve AMM prosedürlerini %100 uyumla çalışması lazım. Gidin bi avrupa ülkesinde sprey boya sıkın bakalım, yada fırça darbeleriyle dent'leri kapatın. Önce kaba etleriyle gülerler size, sonra yaptırımı yersiniz, ardından da günlerce eğitimini alıp, yontulursunuz. Sözüm alıcılarınadır. Üstlerine alınabilirler.

Saudia Havayolları'nın Cidde-Dammam seferini yapacak olan Airbus A321-200 tipi yolcu uçağı, Dammam için inişe geçtiği sırada kuş sürüsüne daldı. Yolcuların da büyük panik yaşamasına neden olan olay, uçağın inişini engellemedi.

Uçağın kokpit, ön dikme ve kanat kısımlarında ağır hasar almasına neden olay sonrasında güvenli bir iniş yapan Saudia uçağı, yolcuların tahliye edilmesinin ardından bakıma alındı. Ağır hasar oluşan uçak seferden çekilirken, dönüş için başka bir uçak tahsis edildi. 





KUŞ SÜRÜSÜ BU HALE GETİRDİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Devekusu surusu carpmis heralde Gecmis olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radom ~ 11 yıl önce
Geçmiş olsun. Benim dikkatimi radom çekti. Normal şartlarda radom tasarımları ve imalatında / tamirinde kullanılan astar ve boyalar, tamamen özel olmalı. bu ve benzeri durumlarda, uçağı ve insanları korumak adına, yapısının bozulmaması adına. Fakat görüyor ve biliyoruz ki, sanayi usulü buzdolabı boyar gibi boyayan birileri var ve bu birileri o radomlarda kullanılan esnek astar ve özel boyaları araştırmalılar. ( iletkenlik - yalıtkanlık olaylarına da hiç girmiyorum ) eline iki kutu boya alanın uzman kesildiği bu sektörün, ''hadi hadi yap bişey olmaz, yıllardır biz yapıyorduk'' mantığını artık bi kenara atıp, örnek teşkil edecek disiplin ve AMM prosedürlerini %100 uyumla çalışması lazım. Gidin bi avrupa ülkesinde sprey boya sıkın bakalım, yada fırça darbeleriyle dent'leri kapatın. Önce kaba etleriyle gülerler size, sonra yaptırımı yersiniz, ardından da günlerce eğitimini alıp, yontulursunuz. Sözüm alıcılarınadır. Üstlerine alınabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000