18 Ocak 2011, Salı 08:04:56

"KURTULDUĞUMA SEVİNEMEDİM"

Irak'ta 4 yıl önce 34 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından sağ kurtulan tek kişi olan Mardinli Abdülkadir Akyüz, "Felçli çocuğuma üzülürken, ben de felçli kaldım" dedi
  • Allah yardımcınız olsun. Rabbim düşmanımın başına vermesin , çok zor durum. Ölenlere tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum.
Bağdat yakınlarında düşen ve 34 kişiye mezar olan uçaktan sağ kurtulan tek kişiydi Mardinli işçi Abdülkadir Akyüz... Kurtuluşundan 4 yıl sonra konuştu ve "Mucize olmuş neyime" dedi. Bu serzenişinin sebebini de şöyle anlattı: "Türkiye'ye eşimi ve felçli doğan çocuğumu görmek için gelmiştim. Ona üzülürken, uçak kazasından sonra ben de felçli kaldım. Kurtulduğuma sevinemedim. 295 bin dolar tazminat aldım. Paraya muhtaç değilim ama insana muhtacım."

'KURTULDUĞUMA SEVİNEMEDİM'

Aeriantur Havayolları'na ait Antonov-26 tipi uçak, Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan 9 Ocak 2007'de havalandı. Türk işçileri Irak'a götürüyordu. Ancak Bağdat Havaalanı'na 200 metre kala düştü. 29'u Türk 34 kişi hayatını kaybetti. Vinç operatörü olan Mardinli Abdülkadir Akyüz de uçaktaydı. 2007'den bu yana, Irak'ta inşaat ihaleleri alan Amerikan şirketinin taşeronu Kulak İnşaat'ta çalışıyordu. O gün de, izinden dönüyordu. Ve kazadan sağ kurtulan tek kişi oldu. Ancak vücudunun büyük bölümü felç olan Akyüz, 85 gün yoğun bakımda kaldı. Kazanın üzerinden 4 yıl geçse de sağlığına tam anlamıyla kavuşamayan Abdülkadir Akyüz, "Irak'ta 8 ay çalıştım. Mesailerle birlikte elime bin 200 dolar geçiyordu. Eşim hamileydi. Doğum yakındı. Ben de izin alıp Mardin'e döndüm. Doğum gerçekleşti. Ama çocuğum Ferhat felçli doğdu. Çok üzülmüştük. Eşimin ve çocuklarımın yanında 20 gün kaldım. İznim bitince yeniden Bağdat'a dönmek için yola çıktım. Bindiğim uçak düştü. Sonra hayatımız daha da karardı" diyor. Uçağın nasıl düştüğünü hatırlamadığını söyleyen Akyüz, "Uçak havadayken patlama olmuş. O patlamayla birlikte ben yere düşmüşüm. Uçak ise yere çakılıp patlamış. Ben yere düşünce o patlamadan kurtulmuşum. Günlerce gözlerimi açamadım. Kazadan sonraki 85 günü hiç hatırlamıyorum. Önce Bağdat'ta ABD'ye ait bir hastanede 15 gün kalmışım. İlk müdehaleleri orada yapmışlar. Sonra beni Atatürk Araştırma Hastanesi'ne getirmişler. Burada da 70 gün kalmışım. 85 gün sonra gözlerimi açtığımda kendi ülkemde olduğumu gördüm" diye konuşuyor. "Uçak düştü. Kurtuldun" dediklerinde doktorların yüzüne şaşkın şaşkın baktığını belirten Akyüz, en büyük şoku artık yürüyemeyeceğini öğrendiğinde geçirdiğini söylüyor. Adana'daki hastanede 5 ay yattığını ve fizik tedavi gördüğünü söyleyen Akyüz, "Evet bir mucize olmuştu. Kurtulmuştum. Ama artık yürüyemiyordum. Üstelik, küçük oğlum da benim gibiydi. Ona üzülürken ben de felçli olmuştum. Eşim, artık 2 kişiye bakmak zorundaydı" diyor.

(Sabah)
"KURTULDUĞUMA SEVİNEMEDİM"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Allah yardımcınız olsun. Rabbim düşmanımın başına vermesin , çok zor durum. Ölenlere tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000