28 Haziran 2013, Cuma 08:14:39

KÜRTÇE ANONS DA YAPILSIN

Anadolu’yu iki ayı aşkın bir sürede tarayan ve 60 binden fazla kişi ile görüşen 7 bölgedeki akil heyetlerinin raporlarına ilginç talepler yansıdı...
  • Tek bayrak tek dil nooktaaa..zorunaa giden varsa gitsin kuzey ıraka
  • Ülke içi uçuşlarda anonslar o ülkenin resmi diliyle olur. Yani TÜRKÇE.
  • Yok Lufthansa Türkiye uçuşlarında Türkçe anons yapıyormuş, yok İsviçre Almanca Fransızca anons yapıyormuş. Hacı bu saydıkların adı üzerinde "millet" Kendi bayrakları kendi devletleri binlerce yıllık kültürleri var. Bir otur düşün bakalım benim ismi Kürt olan bir devletim varmı varsa niye ana dilim Türkçe, neden ömrümün %75'ini Türkçe konuşarak geçiriyorum, mahalli konuşulan bir dili bu kadar abartıp millet&devlet dilidir diye lanse edip neden ayrılıkçılık yapıyorum, genel kurmay başkanımı olamadım, cumhurbaşkanımı olamadım, başbakanmı olamadım, işadamımı olamadım, midyeci ya da kestanecimi olamadım nedir bu bizim ayrı vatan ayrı dil hevesimiz diye bir sor bakalım kendine. Bi bitmediniz la yeter be..
  • 25 sene avrupa da yasadim, kimse de yasadigi ulkede kalkip biz aZinligiz eziliyoruz bla bla bla diyip benim dilim ucakta anons edilsin vs vs .. demiyo. Kurtlere saygim sonsuz her irka oldugu gibi, ancak TC resmi dili TURKCE, otur turkcene calis .. Nokta
  • Ac tavuk kendini dari ambarinda sanirmis!!!!
  • Simdi sana burdan bisey yazardim ama yayinlanmasi zor.....subatta girdim thy ye o zaman grev daha baslamamisti cok zeki vatandas !...
  • Birsey yazmayi unutdum... Ben bir Kürt olarak sizi türkleri dilinizi kültürünüzü bir arkadas kardes olarak okadar cok seviorumki insallah sizde birgün sevmesenizde bille benim Kültürümü dillimi kabullenirsiniz.
  • Oooldu daha neler!! Daha iyi bi fikrim var. en iyisi ulkeyi bedava verelim!! Alistira alistira olmayacak bu is!
  • Eğer THY uçaklarda Kürtçe anons yaparsa, THY ile asla bir daha yolculuk yapmam.Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir. Türkçe'den başka resmi dil niteliğinde dil konuşulamaz. Beğenmeyen veya itirazı olan varsa sınır kapıları orada terk etsinler bu ülkeyi..
  • almanyada yaşayan türklerin konuyla ilgisi ne çözemedim.onların almaca öğrenmemiş olması kendi cehaletleri.sen türkiye cumhuriyeti vatandaşısın türkçe bilceksin.kimse kusura bakmasın.türkçe konuşmaktan tiksinip sana ingilizce cevap verebiliyorsa ing.ce anonsunu paşa paşa anlıcak ki bunu ben bi diyarbakırlı olarak sölüyorum.ülkenin resmi dili anonsta kullanılır fransızcadan arapçadan bozma dil diil.

Anadolu’yu iki ayı aşkın bir sürede tarayan ve 60 binden fazla kişi ile görüşen 7 bölgedeki akil heyetlerinin raporlarına ilginç talepler yansıdı.

Diyanet İşleri'nin aktif rol üstlenmesinden, 3. köprünün adının değiştirilmesine kadar birçok konuda talepleri ileten akil insanların hazırladığı raporlarda uçaklardaki anons sistemi de gündeme geldi.

Buna göre bölgeye sefer düzenleyen uçaklarda kürtçe anons yapılması da istendi. 

Taleplerin nasıl karşılık bulacağı ise süreç içerisinde netlik kazanacak.

KÜRTÇE ANONS DA YAPILSIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Tek bayrak... ~ 11 yıl önce
Tek bayrak tek dil nooktaaa..zorunaa giden varsa gitsin kuzey ıraka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısa yorum ~ 11 yıl önce
Ülke içi uçuşlarda anonslar o ülkenin resmi diliyle olur. Yani TÜRKÇE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ah Mehmet !! ~ 11 yıl önce
Yok Lufthansa Türkiye uçuşlarında Türkçe anons yapıyormuş, yok İsviçre Almanca Fransızca anons yapıyormuş. Hacı bu saydıkların adı üzerinde "millet" Kendi bayrakları kendi devletleri binlerce yıllık kültürleri var. Bir otur düşün bakalım benim ismi Kürt olan bir devletim varmı varsa niye ana dilim Türkçe, neden ömrümün %75'ini Türkçe konuşarak geçiriyorum, mahalli konuşulan bir dili bu kadar abartıp millet&devlet dilidir diye lanse edip neden ayrılıkçılık yapıyorum, genel kurmay başkanımı olamadım, cumhurbaşkanımı olamadım, başbakanmı olamadım, işadamımı olamadım, midyeci ya da kestanecimi olamadım nedir bu bizim ayrı vatan ayrı dil hevesimiz diye bir sor bakalım kendine. Bi bitmediniz la yeter be..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leo ~ 11 yıl önce
25 sene avrupa da yasadim, kimse de yasadigi ulkede kalkip biz aZinligiz eziliyoruz bla bla bla diyip benim dilim ucakta anons edilsin vs vs .. demiyo. Kurtlere saygim sonsuz her irka oldugu gibi, ancak TC resmi dili TURKCE, otur turkcene calis .. Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ac tavuk ~ 11 yıl önce
Ac tavuk kendini dari ambarinda sanirmis!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Simdi sana burdan bisey yazardim ama yayinlanmasi zor.....subatta girdim thy ye o zaman grev daha baslamamisti cok zeki vatandas !...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 11 yıl önce
Birsey yazmayi unutdum... Ben bir Kürt olarak sizi türkleri dilinizi kültürünüzü bir arkadas kardes olarak okadar cok seviorumki insallah sizde birgün sevmesenizde bille benim Kültürümü dillimi kabullenirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh!! ~ 11 yıl önce
Oooldu daha neler!! Daha iyi bi fikrim var. en iyisi ulkeyi bedava verelim!! Alistira alistira olmayacak bu is!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürtçe Anons ~ 11 yıl önce
Eğer THY uçaklarda Kürtçe anons yaparsa, THY ile asla bir daha yolculuk yapmam.Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir. Türkçe'den başka resmi dil niteliğinde dil konuşulamaz. Beğenmeyen veya itirazı olan varsa sınır kapıları orada terk etsinler bu ülkeyi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka almanya ~ 11 yıl önce
almanyada yaşayan türklerin konuyla ilgisi ne çözemedim.onların almaca öğrenmemiş olması kendi cehaletleri.sen türkiye cumhuriyeti vatandaşısın türkçe bilceksin.kimse kusura bakmasın.türkçe konuşmaktan tiksinip sana ingilizce cevap verebiliyorsa ing.ce anonsunu paşa paşa anlıcak ki bunu ben bi diyarbakırlı olarak sölüyorum.ülkenin resmi dili anonsta kullanılır fransızcadan arapçadan bozma dil diil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000