15 Ağustos 2016, Pazartesi 15:32:08

Kürşat Atılgan'dan savaş pilotu açıklaması

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Hava Pilot Tuğgeneral Kürşat Atılgan, Dördüncü sınıflar pilot gibi verilebilir ve onlar muhtemelen 3-4 aylık askeri eğitimden sonra Çiğli'deki jet pilot yapmak için kısaltılmış bir eğitim programı ile birliklere F-16 pilotu, Fantom pilotu olarak gönderilebilir" dedi.
  • Kendisi askeri kokenli oldugu halde minareye carpan pilot. Su an ucuramadigi hakli isyanlari geregi atmakla mesgul oldugu ogrenciler mi tsk ya gidecek haha komiksin be adam.
  • Az kaldı iki sene sonra ambulanscilarin hepsi üstüne yattığıniz işçi alacakları için yüzlerce dava açıp icrayla kapıniza dayanınca hukuki mücadeleyi goreceniz. Birileri artık neşteri vursun şu rezalete.
  • En tehlikeli tipler ışte boyle tipler.her devrin adamları. Her krizden acaba ne koparabilirim nasıl voliyi cakarim derdinde. Sen bu 400küsur öğrenciyi ucurabildinmi? Kaç tanesi kac ay veya yıl geriden geliyor? Bunca aile paramızı aldınız yediniz eğitim nerde diye yalan mi söylüyor? Calisanlarinizin 7 aydir yemek parasını niye vermiyorsunuz siz yemek yemiyormusunuz? 2yildir iscilerinizin harcirahlarini neden odemiyorsunuz? 1 yıldır pilot dr maaşlarını niye vermiyorsunuz bakanlık hakedisinizden kesiyor? helikopterini uçuracak yakıtın parasını niye odemiyorsun?bunları önce ir zahmet açıklayın niye ?Her işi duzgun yaptiniz birde buraya el atın .pes pes pessss.biktirdiniz artık söyleyecek söz yok.
  • Akin ozturk pasanin kankasiya ona giveniyordur diyecem oda kalmadi amac pilot yetistirmek degil şirin gözükmektedir düşünün bir universtenin açılışı var ve açılışında iki tane darbeci general var ve yine ne tasadufki orda bulunan genarallerin iki tanesi akin ozturk de kursat atilgan da birseklide ansizin osman yildirim in görevden alınmasıyla bosalan koltukta oturmuslar yakında cikar kurdugunuz oyunlar
  • Rakıcı rechtor bu adamcağızı da bozdu herhalde. Ne dediğini şaşırmış. Keşke bu işler bu kadar basit olsaydı.
  • İndependence Day filminde (ilk yapılanda) USAF'ın elindeki tüm uçaklar pilotları ile birlikte uzaylılar tarafından imha edilince ABD her önüne gelene uçak kullanmayı öğretip F-18'lere koymuştu. Paşam da sanırım bu fantastik filmin etkisinde kalmış.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Hava Pilot Tuğgeneral Kürşat Atılgan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) pilot ihtiyacının THK'dan karşılanmasının gündeme gelmesi ile ilgili olarak, "Pilot bölümünde 463 öğrencimiz var. Dördüncü sınıflar pilot gibi verilebilir ve onlar muhtemelen 3-4 aylık askeri eğitimden sonra Çiğli'deki jet pilot yapmak için kısaltılmış bir eğitim programı ile birliklere F-16 pilotu, Fantom pilotu olarak gönderilebilir" dedi.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle TSK'dan birçok kişinin ihraç edilmesiyle oluşan pilot ihtiyacını THK'nın karşılaması ile ile ilgili, "Türk Hava Kuvvetleri, dünyada sayılı hava kuvvetlerinden biriydi, çok ciddi operasyonel gücü olan, havada ikmal uçaklarıyla yakın çevremizdeki bütün ülkelerde operasyon yapabilecek imkan kabiliyetine sahip bir hava kuvvetleriydi. Avrupa'nın en önde gelen hava kuvvetlerinden biriydi, belki birinci, belki ikinci. Bu 15 Temmuz'daki FETÖ'nün yapmış olduğu darbe teşebbüsünde Türk Hava Kuvvetleri'nin pilot kaynağı ciddi zarar gördü. Basından da takip ettiğim kadarıyla aşağı yukarı 250 civarında yetişmiş pilot devre dışı kaldı. Dolayısıyla tabii bir pilot çok zor yetişir, 4 sene harp okulunda okur, 1,5-2 seneye yakın pilotaj eğitimi görür, sonra 1 sene kadar gittiği uçaklarda harp hazırlık eğitimi yapar, 1 sene kadar da o filoda uçtuktan sonra tüm bu süreyi tamamladığı zaman 6-7 senede gerçek anlamda bir muharebede uçacak bir jet pilotunu kullanabilirsiniz" diye konuştu.

Şu anda TSK'nın aşağı yukarı 250 pilotunu kaybettiğinin kaydeden Atılgan, "Buradaki matematiksel oranda pilot sandalye oranı dediğimiz, yani bir uçağın bir sandalyesi veya iki sandalyesi vardır, bunun da bire bir buçuk olması beklenir. Bir uçağa bir buçuk pilot olması beklenir hava kuvvetlerinde ama şu anda hissettiğim kadarıyla bu oran 0,7'lere filan düştü. Bunlar da karargahtaki generaller artık muharip pilotluk görevinden düşmüş olanları da koyduğumuz zaman 0,8-0,9 gibi olabilir. Bunun süratle arttırılması gerekir. Muhtemelen Hava Kuvvetleri Komutanımız ve karargahı, şu anda Hava Kuvvetleri'nin bu zafiyetini giderici tedbirler çerçevesinde Türk Hava Kurumu'nun pilot kaynağını, Hava Kuvvetleri'nin geleceğe dönük nasıl kullanacağının muhtemeldir Savunma Bakanı ile de konuştular ki bu konu gündeme gelmiştir. Bizim şu anda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf olmak üzere ki dördüncü sınıflar bir, iki ay içerisinde pilot olacaklar. Pilot bölümünde 463 öğrencimiz vardır. Dördüncü sınıflar pilot gibi verilebilir ve onlar muhtemelen 3-4 aylık askeri eğitimden sonra Çiğli'deki jet pilot yapmak için kısaltılmış bir eğitim programı ile birliklere F-16 pilotu, Fantom pilotu olarak gönderilebilir" ifadelerini kullandı.

'YÖK ENGELLERİ KALDIRMALI'

"Birinci, ikinci ve üçüncü sınıftaki öğrencilerden isteyenler yine tabii bir seçme aşaması ile birlikte Hava Harp Okulu'na alınabilir" diyen Atılgan şöyle devam etti:

"Hava Harp Okulu'nda hem askeri formasyon eğitimini tamamlar hem de son burada dördüncü sınıfa geçmiş olan öğrenciler Hava Harp Okulu'nun dördüncü sınıfına, üçüncü sınıfa geçmiş olan üçe, ikiye geçmiş olanlar ikiye, bire geçmiş olanlar birinci sınıftan başlamak üzere askeri formasyonu ve Hava Harp Okulu eğitimini alırlar. Şu anda ilk mezun olanların pilot eğitimi biterken, diğerleri gelecek sene 12 ay sonra mezun olur teğmen olarak ve onlar uçuş eğitimine başlar. Sanıyorum ki 2-3 sene içinde şu anda içine düşülmüş olan pilot zafiyetini atlatmak mümkün olur. Tematik bir üniversite olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi alanında çok imkanları olan, çok iyi bir üniversitedir aslında ama geçmiş dönemdeki bazı özensiz davranışlar nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile son zamanlarda ufak tefek sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu ülkenin realitesini de dikkate alarak özellikle YÖK Başkanımızın da Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin önündeki bir takım engellerin kaldırılması ülke menfaatleri açısından çok uygun olabilecek gibi görülüyor. Bütün gayretimiz ülkemizin savunmasının bir an evvel bu zafiyetinin giderilmesi ve Allah korusun ülkemizin içindeki tehdit unsurları çeşitli. FETÖ'nün dışında bölücü örgütler var, DAEŞ var, bir sürü örgüt var. Bu örgütlerin de daha değişik eylemlere geçmesine fırsat vermeden Silahlı Kuvvetlerin bir an önce derlenip toparlanması, Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak biz Hava Kuvvetleri'nin derlenip toplanmasına, başındaki çok değerli dostumuz Abidin Ünal Generalin, Hava Kuvvetleri Komutanımızın bu süreçteki öngörüsü ve vizyonuna da inanarak üzerimize ne düşüyorsa biz onu yerine getirmek için azami özen ve gayret göstereceğimizden milletimiz emin olabilir."

'EK KONTENJAN VERİLMELİ'

YÖK'ün kendi açısından bakıldığı zaman haklı bir takım kararlar aldığının da altını çizen Atılgan, YÖK'ün eski yönetimle ilgili olarak aldığı kararlar neticesinde bu sene öğrenci alımına engel çıkardığını söyledi. YÖK'e de bu konu ile ilgili çağrıda bulunan Atılgan, "Biz gerekli hukuki mücadeleyi yapıyoruz tabii ama şu anda içinde bulunduğumuz durum nedeniyle bir an evvel Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne en azından ek kontenjan verilmesi, Hava Kuvvetlerimizin de bu tür ihtiyaçlarına dönük Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin ek kontenjanlardan alacağı öğrencilerle de bu devamlılığın sağlanması açısından da önemli olur diye düşünüyorum. Bu konu da onların da artık Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin önünü açacak bir davranışa gireceklerini zannediyorum" şeklinde konuştu.

Kürşat Atılgan'dan savaş pilotu açıklaması