19 Temmuz 2011, Salı 09:54:43

KUM FIRTINASI UÇUŞLARI VURDU

ABD'nin Arizona eyaletindeki Phoenix şehrini dev kum fırtınası yuttu. Gökyüzünün kahverengiye dönüştüğü kentte sürücülerin görüş mesafesi tehlikeli derecede azaldı. Havaalanındaki çok sayıda uçuş iptal edildi.
  • kum fırtınasında uçtum,gerçekten kötü.sadece yerden 1-2 metre yükseklikteydi.inişte sanki yer akıyor gibiydi.uçak pistte durmasına rağmen ben hala frene basıyordum sanki süratimiz kesilmemiş gibiydi.duvar yüksekiği 900 metre deniyor ki sanırım bu felaket bir hava durumu havacılık için.
 900 metre yüksekliğindeki fırtına duvarı, saatte 40 - 48 kilometre hızla ilerlemeye devam ediyor. Bazı bölgelerde görüş mesafesi 400 metrenin altına indi. Phoenix Sky Harbor Uluslararası havalimanındaki uçuşlar iptal edildi. Kente gelen uçakların Los Angeles'a yönlendirildiği belirtildi.

Arizona'da 5 Temmuz'da meydana gelen son kum fırtınasının yüksekliği 1,6 kilometreydi. Çok sayıda uçuş iptal edilmiş, günlük yaşam felç olmuş, yüzme havuzları çamur yığınlarına dönüşmüştü.
KUM FIRTINASI UÇUŞLARI VURDU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kum fırtınasında uçtum,gerçekten kötü.sadece yerden 1-2 metre yükseklikteydi.inişte sanki yer akıyor gibiydi.uçak pistte durmasına rağmen ben hala frene basıyordum sanki süratimiz kesilmemiş gibiydi.duvar yüksekiği 900 metre deniyor ki sanırım bu felaket bir hava durumu havacılık için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000