27 Eylül 2014, Cumartesi 12:27:29

KULEYİ ATEŞE VEREN ATC ABD'Yİ KARIŞTIRDI

ABD'nin Chicago kentinde, hava trafik kontrol kulesinde çalışan bir kişinin önce ufak çaplı bir yangın çıkarıp ardından da intihara kalkışması üzerine tam bir kargaşa yaşandı. Yaklaşık 2 bin uçuş iptal edilirken, yolcular havalimanlarında sıkışıp kaldı.
  • 2 saat rötarlı geldik chicago ya abartmıyorum 5 dk. geç kalsaydık chicago istanbul uçağını kaçırıyorduk bu herif yüzünden...Allah ıslah etsin
  • vay benim önüme niye uçak aldın, vay beni niye zamanında alçaltmadın diye diye delirtmişler sonunda adamı
  • Başlık KULEYİ ATEŞE VEREN ATC ABD'Yİ KARIŞTIRDI derken ATC : Air Traffic Control Hava Trafik Kontrol doğrusu ise ATCO : Air Traffic Controller Hava Trafik Köntrolörü KULEYİ ATEŞE VEREN ATCO ABD'Yİ KARIŞTIRDI Haberi yazan kişinin kısaltmaları doğru yazabilmeli. Eğer haber gerçek ise olayın olması çok yazık ve kimsenin burnu kanamamsı ise; işin sevindirici kısmı
  • Manyak

ABD'nin Illinois eyaletindeki Aurora kentinde bulunan Federal Gavacılık İdaresi'nde çalışan 36 yaşındaki Brian Howard, Facebook'tan bir mesaj paylaşarak kontrol kulesini ele geçirip kendisini öldüreceğini söyledi.

Howard daha sonra bir miktar gaz ile oradaki havluları tutuşturarak kulenin en alt katında yangın çıkardı. Yardım görevlileri derhal olaya müdahale ederken, sağlık ekipleri Howard'ı tam boğaıznı kesmek üzereyken buldu.

ABD'li yetkililer olayın bir terör tehdidi olarak algılanmadığını söylediler ancak yine de hem federal hem eyalet hem de yerel makamların işbirliğiyle soruşturma açıldı.

Olayla ilgili ciddi bir can kaybı yaşanmadı ancak Chicago'daki iki büyük havalimanında toplam 2 bin uçuş iptal edildi. Havalimanında sıkışıp kalan binlerce yolcu, saatlerce beklemek zorunda kaldı.

KULEYİ ATEŞE VEREN ATC ABD'Yİ KARIŞTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

kırık herif ~ 10 yıl önce
2 saat rötarlı geldik chicago ya abartmıyorum 5 dk. geç kalsaydık chicago istanbul uçağını kaçırıyorduk bu herif yüzünden...Allah ıslah etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 10 yıl önce
vay benim önüme niye uçak aldın, vay beni niye zamanında alçaltmadın diye diye delirtmişler sonunda adamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
hahahahh güzel yorum
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Başlık KULEYİ ATEŞE VEREN ATC ABD'Yİ KARIŞTIRDI derken ATC : Air Traffic Control Hava Trafik Kontrol doğrusu ise ATCO : Air Traffic Controller Hava Trafik Köntrolörü KULEYİ ATEŞE VEREN ATCO ABD'Yİ KARIŞTIRDI Haberi yazan kişinin kısaltmaları doğru yazabilmeli. Eğer haber gerçek ise olayın olması çok yazık ve kimsenin burnu kanamamsı ise; işin sevindirici kısmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klasik ~ 10 yıl önce
aslına bakarsan orda hangi kısaltmaların olduğu beni hiiiiiiiçççççç ilgiendirmiyor. cunku orda yazanları anlıyorum atc de kontrolor oldugunu herkes bilir. bilmeyen adamın bu websitesinde işi yok zaten. sen şimdi bu yorumu yaptın ya, bu haberin tüm okurlarına ışık oldun Allah da senden razı olsun. yoksa biz hep sanıyorduk ki, ATC diye bi kule var. ucaklar o kuleyi hiza alıp piste teker koyuyor ya da take off alıyor. neyse ki dogrusunu bugün öğrendik. Adam orda 2000 ucusu iptal edecek bi eylem gerçekleştiriyor, bizim kaşgarlı mahmut haberi dogru yazamamışlar diyor. :)) ya hala guluyorum arkadas :))
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Manyak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000