04 Ağustos 2009, Salı 12:52:27

Kule hatalı bulundu; 4 kişi görevden alındı

Alman Hava Trafik Kontrol otoritesi, bugün yaptığı açıklamada geçen ay Frankurt Havaalanı’nda iki uçağın tehlikeli biçimde yaklaşmasından sorumlu tuttuğu 4 çalışanını görevden aldı.
  • bir musibet bin nasihatten iyidir derler ancak burada sorumluluk anlayışı içinde bulunan yetkililer, bir musibet yaşanmasını beklemeden görevlerinin sorumluluğunu yerine getirmiş, hatalı davranan personeli görevden almıştır. iyi ki bir facia yaşanmadı, ben de kendi vatanımda musibetler yaşanmadan, güzel örneklerin uygulamaya konulmasını diliyorum. AYT havalimanına 10 km mesafede oturuyorum, ve güven içinde yaşamak için, yetkililerin aynı sorumluluk anlayışıyla çalışmasını dilerim.
  • asıl olay cesna'nın 25L ve 25R pistleri arasındaki taksi yolundan kalkmasıdır.bu sırada da taksi yolu üyerinde lufthansa za ait bir 737 de teknikerler motor testi yapıyordu.cesna 737 ye ay bir mesafe kala kalmıs ve kuledekiler cesna'nın pist yerine taxi yolundan kalktıgını fark etmemis... görevlerini tam olarak yerine getirmedikleri kanıtlanan htkleri isten uzaklastırılms...
  • Burada o iki uçak kafa kafaya çarpsa bile kimse görevden alınmazdı..Eee birilerinin adamı tabi
  • Gercekten hakli/haksizi analiz etmeden bir karar almayan Alman ırkına diyecek birsey yok. Burada 'Bizde olsa soyle olurdu' demek istemiyorum. Ama her zaman iyi ornekler kopyalanmali, asla bir milletin tore veya geleneklerine adapte edilmeden. Biz de dogru yoldayiz.
  • helal olsun şu alamana adamlar disiplinli aynı çarkıgibi işmakine e alırken ve çıkarırken ne ideolojiye bakarlar nede hangi partici olduğuna biz ise kadrolaşma diye en iyi çalışanlarımızı görevden alıp yerlerine anlamsız egitimsiz tipleri koyuyoruz yazık havacılıkta olduğu gibi her sektörde var fakat havacılığın kurallahrı kan ile yazılmıştır bir değiştimi olan onlarca insana olur saygılar
  • Kendimde uzun zaman almanya da yaşadım, yaşamın birçok dalında bu disiplinler mevcut. Ben de bu gibi hataların cezasız bırakılmaması taraftarıyım. Tabi olay iyi araştırılıp suçlu bulunduğuna emin olunduysa karar yerinde.

18 Temmuz’da gerçekleşen bu olay, Cessna 425 model uçağın o sırada motor testi gerçekleşmekte olan ve içinde teknisyenlerin bulunduğu Boeing 737 uçağının üstünden kalkmasıyla oldu.

Kule ise yaptığı ölümcül hatayı Cessna 425’in pilotu rapor edene kadar fark etmemişti. O sırada görevde 3 kontrolcü ve bir uçuş veri işlemcisi vardı.

Alman hava trafik kontrol kulesi bu çalışanlarının düzenlemelerde bariz ihlal yaptıklarını düşünüp kuledeki görevlerinden aldı.

Kule hatalı bulundu; 4 kişi görevden alındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
bir musibet bin nasihatten iyidir derler ancak burada sorumluluk anlayışı içinde bulunan yetkililer, bir musibet yaşanmasını beklemeden görevlerinin sorumluluğunu yerine getirmiş, hatalı davranan personeli görevden almıştır. iyi ki bir facia yaşanmadı, ben de kendi vatanımda musibetler yaşanmadan, güzel örneklerin uygulamaya konulmasını diliyorum. AYT havalimanına 10 km mesafede oturuyorum, ve güven içinde yaşamak için, yetkililerin aynı sorumluluk anlayışıyla çalışmasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
asıl olay cesna'nın 25L ve 25R pistleri arasındaki taksi yolundan kalkmasıdır.bu sırada da taksi yolu üyerinde lufthansa za ait bir 737 de teknikerler motor testi yapıyordu.cesna 737 ye ay bir mesafe kala kalmıs ve kuledekiler cesna'nın pist yerine taxi yolundan kalktıgını fark etmemis... görevlerini tam olarak yerine getirmedikleri kanıtlanan htkleri isten uzaklastırılms...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Burada o iki uçak kafa kafaya çarpsa bile kimse görevden alınmazdı..Eee birilerinin adamı tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gercekten hakli/haksizi analiz etmeden bir karar almayan Alman ırkına diyecek birsey yok. Burada 'Bizde olsa soyle olurdu' demek istemiyorum. Ama her zaman iyi ornekler kopyalanmali, asla bir milletin tore veya geleneklerine adapte edilmeden. Biz de dogru yoldayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
helal olsun şu alamana adamlar disiplinli aynı çarkıgibi işmakine e alırken ve çıkarırken ne ideolojiye bakarlar nede hangi partici olduğuna biz ise kadrolaşma diye en iyi çalışanlarımızı görevden alıp yerlerine anlamsız egitimsiz tipleri koyuyoruz yazık havacılıkta olduğu gibi her sektörde var fakat havacılığın kurallahrı kan ile yazılmıştır bir değiştimi olan onlarca insana olur saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendimde uzun zaman almanya da yaşadım, yaşamın birçok dalında bu disiplinler mevcut. Ben de bu gibi hataların cezasız bırakılmaması taraftarıyım. Tabi olay iyi araştırılıp suçlu bulunduğuna emin olunduysa karar yerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000