22 Nisan 2010, Perşembe 08:52:01

KÜL BİTTİ, BİLET ÇİLESİ BAŞLADI!

Hava sahalarının açılmasının ardından Çarşamba günü Avrupa’da uçuşlar, yüzde 75 oranında gerçekleştirilebildi. Bugün de tarifeli seferlerin yeniden normale dönmesi bekleniyor.

Uçaklar bir biri ardına havalansa da; günlerdir biriken rezervasyonları eritmek ise hava yolu taşımacıları için kolay görünmüyor.

Hemen her havaalanında aynı görüntü hakim; binlerce yolcu bilet bulabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Daha yapılacak çok şey olduğunu söyleyen Avrupa Havayolları Birliği (AEA)‘nin üst düzey yetkililerinden David Henderson, “Avrupa açık ama henüz uçuş programı normal işlemiyor. Şu aşamada en önemli konu, mahsur kalan yolcuları evlerine döndürebilmek. Bu insani bir meseleye dönüştü.” diyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinde mahsur kalan yolcuların tek problemi, gidecekleri yerlere ulaşamamak değil; aynı zamanda birçoğunun paraları da çoktan tükendi.

Evlerinden binlerce mil uzakta, Los Angelas’taki mağdur Fransız yolcuların imdadına ise, konsolosluk yetişti.

Fransa’nın Los Angeles Başkonsolosu David Martinon, “Şehirdeki bütün Fransızlar ile irtibata geçerek, onlardan, havaalanında parasız kalan vatandaşlarımıza evlerini açmalarını istedim.” dedi.

Uçuşların bugünden itibaren yüzde yüz oranında yapılması beklense de yolcular bazı yerlerde, en erken bir hafta sonrasına bilet bulabiliyor.

(EuroNews)

KÜL BİTTİ, BİLET ÇİLESİ BAŞLADI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000