07 Temmuz 2022, Perşembe 10:03:01

Kuehne Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu

Almanya'nın en zengini ve lojistik sektörü liderlerinden Klaus-Michael Kuehne, Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu

Almanya'nın en zengini ve lojistik sektörü liderlerinden Klaus-Michael Kuehne, Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu.

Almanya'nın en zengin adamı Klaus-Michael Kuehne,lojistikte kazandığı bir servetin bir kısmını Avrupa'nın en büyük havayolu şirketine yeniden yatırarak Deutsche Lufthansa AG'nin en büyük hissedarı oldu.

Klaus-Michael Kuehne, Lufthansa'daki hissesini %15,01'e yükselterek, havayolu şirketinin en büyük hissedarı olarak Alman hükümetini geride bıraktı. Hükümet, havayolu şirketinin Kovid-19'dan kurtulmasına yardımcı olmak için bir kurtarma paketini geri ödemesinin ardından payını satıyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre varlıklarının değeri 35.1 milyar dolar olan Kuehne, Lufthansa'da yönetim kurulu koltuğuna oturmakla da ilgileniyor.

Kuehne, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı nakliyecisi olan Kuehne + Nagel'in onursal başkanı ve çoğunluk hissesinin sahibi.

Kuehne, Lufthansa hissesini neden arttırdığı konusunda yorum yapmasa da, birçok büyük nakliye şirketi, özellikle Lufthansa gibi kargo operasyonları olan firmalar olmak üzere ticari havacılığa yöneliyor.

Ve lojistik şirketleri, son yıllarda bir navlun patlaması nedeniyle yükselen karların keyfini çıkardı ve birçoğunun karlarını havayollarına yeniden yatırmasına yol açtı.

Kuehne'nin holding şirketi ayrıca, şimdiye kadar havacılık operasyonlarını satın alma girişiminde bulunmayan Alman nakliye firması Hapag-Lloyd AG'de % 30 hisseye sahip. Lufthansa'nın kargo bölümü, 12 büyük kargo uçağından oluşan bir filo işletiyor ve aynı zamanda yolcu bölümünün uçaklarındaki karın boşluğunu kullanıyor.

Kuehne Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000