22 Ocak 2017, Pazar 09:41:13

Küçük kargo uçağı kanat üzerinde sürüklendi

ABD'nin Montana eyaletindeki Billings kentinde bulunan Logan Havalimanı'na acil iniş yapan Alpine Aviation'a ait Beechcraft 99 tipi kargo uçağın ön ve sağ arka dikmesi kırıldı.

Alpine Aviation'a ait Beechcraft 99 tipi kargo uçağı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletindeki Billings kentinde bulunan Logan Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Kargo taşıdığı öğrenilen uçağın, Montana'daki Sidney kentine gitmek üzere Logan Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan sonra iniş takımlarının kapanmadığı belirtildi.

Ön iniş takımı kapanmayan uçağın pilotu, havada yaklaşık 1 saat turladıktan sonra iniş takımlarındaki arızanın devam etmesi nedeniyle Logan Havalimanı'na geri dönme kararı aldı. Havalimanı itfaiye ekipleri uçağın yapacağı acil iniş için pist sonunda hazır bekletildi.

Beechcraft 99 tipi uçak havalimanına inmeye başlayan uçağın ön ve sağ arka iniş takımının kırıldığı ve sağ kanat üzerinde bir süre sürüklentikten sonra durabildiği belirtildi. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, pist yaklaşık 1 saat kapalı kaldı.

Küçük kargo uçağı kanat üzerinde sürüklendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000