31 Mart 2013, Pazar 13:59:14

KRUGER PARKI'NIN YAKINLARINDA HELİKOPTER DÜŞTÜ!

Güney Afrika Cumhuriyeti Ordusuna mensup 5 muvazzaf askerin dün akşam saatlerinde Kruger Milli Parkı yakınlarında devriye gezmekte olan helikopterin düşmesiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin meşhur Kruger Milli Parkı yakınlarında kaçak gergedan avcılarına karşı devriye gezmekte olan helikopterin düşmesi sonucu helikopterdeki 5 muvazzaf askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Dün akşm saatlerinde meydana geldiği belirtilen helikopter kazasının havada ani bir arızadan kaynaklandığının düşünüldüğü belirtildi. Güney Afrika Yayın Kuruluşu tarafından verilen bilgilerde hadisenin kaçak gergedan avının önüne geçmek için yapılan rutin bir devriye sırasında meydana geldiği belirtilirken, helikopterdekilerin tamamının Güney Afrika Askeri Kuvvetleri'ne bağlı olduğu ve askerlerin tamamının hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

Hükümet tarafından engellenmeye çalışılsa da kaçak gergedan avcılığı Güney Afrika'da oldukça yaygın olarak yapılıyor. Gergedan boynuzunun kimi hastalıklara iyi geldiğine geleneksel inançla bağlanmış olan Asya'da gergedan boynuzu tıbbi tedavilerde kullanılmak üzere bir hayli rağbet görüyor. Kaçak avcıların avladıkları gergedanların boynuzlarını Asya'da pazarlayarak büyük maddi gelirler elde ettikleri biliniyor.

KRUGER PARKI'NIN YAKINLARINDA HELİKOPTER DÜŞTÜ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000