28 Ocak 2010, Perşembe 20:51:34

Krizden çıktı, büyümeye geçti

Kanada’nın en büyük havayolu Air Canada, 2010’da büyümeyi hedefliyor. Şirket, artan yolcu talebi nedeniyle haziran ayından itibaren uçuş ağına 7 yeni Amerikan şehri ekleyecek.
  • 34 milyonluk Kanada'nın milli geliri 1 trilyon doların üstünde. 73 milyonluk ülkemizinse 350 milyar dolar. Rakamlardaki orana bakarsak durumumuz çok fena değil. Biz gösterişi de severiz, yeter ki biraz daha zenginleşelim. Baksanıza yollar araba dolu, işe gidemiyoruz sabahları :))
  • Biz Avrupa ve Ortadoğunun ortasında jeopolitik olarak mükemmel bir noktadayız. Rusya Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine en fazla 4 saatlik bir uçuşla ulaşabiliyoruz. Havaalanlarımızda standart yok. birçok havaalanında ILS bile yok. ihale yapılıyor havaalanı 50 milyon TL mal oluyorsa 1-2 milyonTL maliyetli yaklaşma için hertürlü hava şartlarında kategorisine göre hizmet veren ILS cihazı hala yok. THY önce kendi vatandaşlarını Turizm paketleri yaparak uçurabilir. Hem turizmden hemde uçuştan doluluktan müthiş kar elde eder. Sayın Hamdi TOPÇU; AirCanada THY nın yanında koltuk uçak sayısı ve bilinirlik açısından neden bizim milli havayolumuzdan daha öndedir. 34 milyonluk Kanada 73 Milyonluk Türkiye Kanada yı 2 ye katlamalıyız.

2009’un havacılık tarihindeki en kötü yıl olduğunu ifade eden Air Canada CEO’su çalın Rovinescu; “Air Canada krize rağmen ilerleme kaydetti, fırtınanın dinmesiyle beraber yoluna kaldığı yerden devam edecek.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl iflasın eşiğinden dönen havayolu şirketi, pek çok Amerika seferini de uçuş ağından çıkarmıştı.

Air Canada, haziran ayından itibaren haftanın her günü Toronto ile San Diego, Portland, Oregon, Memphis, Cincinnati, Maine ve Syracuse arasında sefer düzenleyecek.

Dünyadaki en büyük 13. havayolu olan ve 33 milyon yolcu taşıyan Air Canada, 170’ten fazla noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Ülkenin milli havayolu şirketi filosuna kısa bir süre önce birer adet Embraer ve Boeing 777 tipi uçak katarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Krizden çıktı, büyümeye geçti

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
34 milyonluk Kanada'nın milli geliri 1 trilyon doların üstünde. 73 milyonluk ülkemizinse 350 milyar dolar. Rakamlardaki orana bakarsak durumumuz çok fena değil. Biz gösterişi de severiz, yeter ki biraz daha zenginleşelim. Baksanıza yollar araba dolu, işe gidemiyoruz sabahları :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz Avrupa ve Ortadoğunun ortasında jeopolitik olarak mükemmel bir noktadayız. Rusya Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine en fazla 4 saatlik bir uçuşla ulaşabiliyoruz. Havaalanlarımızda standart yok. birçok havaalanında ILS bile yok. ihale yapılıyor havaalanı 50 milyon TL mal oluyorsa 1-2 milyonTL maliyetli yaklaşma için hertürlü hava şartlarında kategorisine göre hizmet veren ILS cihazı hala yok. THY önce kendi vatandaşlarını Turizm paketleri yaparak uçurabilir. Hem turizmden hemde uçuştan doluluktan müthiş kar elde eder. Sayın Hamdi TOPÇU; AirCanada THY nın yanında koltuk uçak sayısı ve bilinirlik açısından neden bizim milli havayolumuzdan daha öndedir. 34 milyonluk Kanada 73 Milyonluk Türkiye Kanada yı 2 ye katlamalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000