24 Ağustos 2009, Pazartesi 07:25:59

Kriz, İran ve Türkiye'nin de arasını bozdu!

Önceki yıllarda İran'dan haftada 12 uçak Türkiye'ye inerken, şimdi bu sayı 4-5 dolayına düştü...

cİranlı turistlerin Türkiye'yi, hem halkının Müslüman olması hem İran'a yakınlığı hem vize sorunu olmaması hem de alışveriş imkanlarının çok olması nedeniyle çok sevdiği bildirildi.  

İran'dan Türkiye'ye turist getiren ve merkezi Antalya'da bulunan Bilban Turizm'in İran Temsilcisi Nehir Abdolalipour AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'da turizm altyapısının yeterli olmaması nedeniyle İranlı turistlerin daha çok yurt dışına tatile gittiklerini söyledi. İranlıların, Avrupa ülkelerine gitmekle beraber daha çok Türkiye'yi tercih ettiğine işaret eden Nehir Abdolalipour şunları söyledi:

''Öncelikle, Türkiye bir İslami ülke olduğu ve dünyada da turizm cenneti olarak bilindiği için İranlı turistler tarafından çok seviyor. Ayrıca, İranlılar ve Türkler arasında din kardeşliği ve kültür yakınlığının bulunması da önemli bir etken. En büyük nedenlerden birisi de vize olmaması ve Türkiye'nin İran'ın yakınında olması. İranlı turistler, Türkiye'ye giriş çıkışlarında herhangi bir sorun yaşamıyorlar. Damak tadımızın da birbirine uyuyor. Ayrıca İranlıların en çok geldiği bölgelerden Antalya sadece denizi ve sahilleriyle değil, gezinti alanları ve tarihi yerleriyle de dikkati çekiyor. İranlılar, mesafe ve kültür olarak kendilerine uzakta olan ülkelere gitmektense, problem yaşamadıkları Türkiye'yi tercih ediyorlar.''

Her yıl 200 bin kişiye yakın İranlı'nın tatil için Türkiye'ye geldiğine işaret eden Nehir Abdolalipour, ancak bu yıl dünyayı sarsan ekonomik krizin etkilediği ülkeler arasında yer alan İran'da da tatile gidenlerin sayısının azaldığını anlattı. Önceki yıllarda, haftada 12 uçağın Türkiye'ye İranlı turistleri getirdiğini, bu yıl ise haftada ancak 4-5 uçak kalktığını kaydeden Abdolalipour, ''Bu da içinde bulunduğumuz küresel krizden kaynaklanıyor'' dedi.

İRANLI TURİST TÜRKİYE'DE NE YAPIYOR?

İranlıların Türkiye'ye geldiklerinde ortalama 7 gece konakladıklarını ve turlara çıkarak, alışveriş yaparak, Avrupalı turistlere göre daha çok döviz bıraktıklarını vurgulayan Abdolalipour, ''Türkiye'ye gelen diğer turistlerle kıyaslarsak, İranlılar'ın daha yüksek harcamalar yaptığını söyleyebiliriz. Tekstil ürünleri, makyaj ve spor malzemeleri İranlı turistlerin daha çok dikkatini çekiyor'' diye konuştu. 
 
Zaman

Kriz, İran ve Türkiye'nin de arasını bozdu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000