07 Temmuz 2009, Salı 12:21:07

KrasAir iflasını açıkladı

Rusya'nın en büyük havayolu şirketlerinden hava KrasAir iflasını açıkladı.
  • moscow'un başına taş mı düştü , neden cevap yazmadı hala ?
  • Moscow senin ruslar bu sefer çuvallamış görünüyorlar. Hadi bakalım şimdi bununda savunulacak bir tarafı vardır gerçi sende ama yinede güzel uçak yaptılar dediğin adamlar ticareti becerememişler.

Ilyushin Finans`tan üç adet uçak kiralayan KrasAir, uzun süredir birikmiş olan borçlarını ödeyemedi. Ilyushin`in geçtiğimiz yıl Doğu Sibirya`da ticaret mahkemesinde açtığı dava KrasAir'in sonunu hazırladı.

Rusya`nın en büyük havacılık şirketlerinden biri olan KrasAir, mahkeme kararı ile iflasına hükmedildi ve tüm varlıklarına el konuldu.

Ilyushin yetkilileri, Kras Air`in kendilerine olan birikmiş borçlarının 92 milyon Ruble yani yaklaşık 2.9 milyon Dolar olduğu belirttiler.

KrasAir yetkilileri borçlarını kabul ediyorlar fakat borç tutarının 60 milyon Ruble olduğunu iddia ediyorlar. KrasAir`in Ilyushin'den kiralamış olduğu üç uçağın borcunun yanında çalışanlarına da milyonlarca ruble borcu olduğuna dikkat çekiliyor.

KrasAir`de yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışıyor. Kuruluşun diğer birikmiş maaş, sigorta ve kıdem tazminatı gibi borçlarının tutarının ise 340 milyon Ruble olduğu da gelen bilgiler arasında.

KrasAir iflasını açıkladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
moscow'un başına taş mı düştü , neden cevap yazmadı hala ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Moscow senin ruslar bu sefer çuvallamış görünüyorlar. Hadi bakalım şimdi bununda savunulacak bir tarafı vardır gerçi sende ama yinede güzel uçak yaptılar dediğin adamlar ticareti becerememişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000