30 Ekim 2015, Cuma 07:21:00

Kotil'den Köse Havalimanı sözü

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 1994 yılında temeli atılan Salyazı köyündeki Köse Havaalanına hayran kaldı.
  • Sayın Kotil sen Havalimanı sözü veremezsin. Sen ancak buraya sefer sözü verebilirsin. Sen Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü değilsin. Herkes işini yapsın. Sen milletvekili falan oldun da bizim mi haberimiz yok. Başka kurumların işine burnunu sokma lütfen.
  • Yahu bir bırakın geçmişle kavga etmeyi, kendi kendinize methiye düzmeyi, insanlar güzelide çirkinide görür. Sonuçta herşey halk için değilmi?
  • 3500 mt hazır pist var. güzel bir terminal binasıyla hem BAYBURT hem GÜMÜŞHANE illerine hizmete başlar. İnşallah görür ve bu güzide şehirlerimize Salyazı'dan erişiriz.
  • Eskişhir,in hava alanı var ,yoğunluk var,sefer yok.neden?Çünkü orası başka partiden,partizanlık yaptıkları için oraya da havaalanı yapacaklar.yapın ,yapın,bu milletin parası deniz,yemiyen.....
  • Super kutluyorum, unutulmus verimli topraklara havalimani gelsin artik. Sadece sivil dusunulmesin askeri havalimanida gelebilir.
  • Ne zamandan beri Türk Hava Yolları Havalimanı sözü veriyor. Bir bürokrat çıkıp ta Havalimanı sözü veremez. Kaldı ki Havalimanı inşaatıyyapımında Turkiyede tek yetkili kurum Ulaştırma Bakanlığı AltYapı Genel Müdürlüğü dür. Bu ne kendini bilmezliktir. Devletin bürokratı çıkıp ta vatandaşa Havalimanı sözü veremez. Bu ülkenin Başbakanı ve Ulaştırma Bakanı dururken Temel Kotil e kalmadı bu işler. Herkes haddini bilecek...
  • Bursa'dan Mudanya 20 dk, Yenikapı da 1,5 saat. İstanbul'a 2 saatte ulaşılan yerde anca bürokratlara Ankara uçuşu lazım, bırak onlar da ne yaparsa yapsın.
  • Eskişehir den ankara havalimanına ulaşım en iyi ihtimalle 3 saat , İstanbul havalimani na 6 saat. 1 milyon insanın yaşadığı şehirde hava ulaşım yok. Ticaret turizm öğrenci hadi safhada. Daha ne beklenirki
  • Vizyonsuzluk boyle bir sey. Her ile havalimani, universite acmak kadar sacma bir sey yok. Ha acarsin sonra x ili isadamlari dernegi cikar "biz Bursa'ya direkt ucus istiyoz" derler. Bu isin onunu alamazsiniz...
  • Yapin yapin, daha cok havalimani yapin. O 30 havalimanina harcadiginiz parayla tum o sehirleri super hizli trenle baglardiniz birbirine be. Single Sky'a girdigimizde o havalimanlarini ve sehirleri gorucem ben, Ryanair'lara cuvalla para vermek icin siraya girecekler. 1950'lerde karayollari ile memleket disa bagimli hale getirilmisti, simdi havayollari ile ayni is yapiliyor. Yazik bu topraklarin insanina.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 1994 yılında temeli atılan Salyazı köyündeki Köse Havaalanına hayran kaldı.

Köse Havaalanının Türkiye’ye kazandırılması maksadı ile gerekli incelemelerde bulunmak için AK Parti Milletvekili adayları Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın da aralarında bulunduğu heyet ile Köse ilçesine ziyarette bulunan Kotil, Türkiye’de böyle açık alana sahip nadir havaalanı bulunduğunu söyledi.

Gümüşhane ve Bayburt illerinin ulaşım sorununa son verecek olan Köse havaalanının en kısa zamanda hizmete açılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Kotil, “Vekillerimizden bu havaalanının Türkiye ye kazandırılması için gerekli çalışmaların hızlandırılmasını sağlayarak gündeme alınan 2 Havaalanından ilki olan Köse Havaalanını 56.  Rize Havaalanını ise 57. havaalanı olarak Türkiye’ye kazandırmalıyız” dedi.

Köse Havaalanının yolcu sayısı için yeterli olup olmadığı ve çevre illerdeki hava taşımacılığını etkileyip etkilemeyeceği sorusunu da cevaplandıran Kotil, “Türkiye’de ki 55.havaalanı olan Ordu-Giresun havaalanının açılması ile Trabzon Havalimanının yolcu sayısının düşeceğini düşünenler hayal kırıklığına uğramıştır. Hiç kimse unutmasın ki tüm havalimanlarımızın hava taşımacılığı için gerekli olduğu gibi yakın illerdeki havalimanlarına yapılan uçuş sayısının azalacağını dile getirenlere karşın en büyük örnek Trabzon’da ki sefer sayılarının artırılması olmuştur. Ayrıca Ordu-Giresun havalimanına yapılan sefer sayılarının ise günlük 3’e yükselttik” diye konuştu.

12 yıl önce Türkiye’de 26 havaalanı bulunurken bugün bu sayının 55’e yükseltildiğini dile getiren Kotil, yapılacak olan bu 2 havaalanı ile bu sayının 57’ye yükseleceğini de sözlerine ekledi.

Salyazı köyündeki alanda incelemelerinin ardından Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün’ün çay ikramına katılan Kotil, beraberinde bulunan heyet ile ilçe halkının yoğun ilgisi içerisinde uğurlandı. (gumushane.gen)

Kotil'den Köse Havalimanı sözü

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

KOTİL ~ 8 yıl önce
Sayın Kotil sen Havalimanı sözü veremezsin. Sen ancak buraya sefer sözü verebilirsin. Sen Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü değilsin. Herkes işini yapsın. Sen milletvekili falan oldun da bizim mi haberimiz yok. Başka kurumların işine burnunu sokma lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12 sene ~ 8 yıl önce
Yahu bir bırakın geçmişle kavga etmeyi, kendi kendinize methiye düzmeyi, insanlar güzelide çirkinide görür. Sonuçta herşey halk için değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşallah ~ 8 yıl önce
3500 mt hazır pist var. güzel bir terminal binasıyla hem BAYBURT hem GÜMÜŞHANE illerine hizmete başlar. İnşallah görür ve bu güzide şehirlerimize Salyazı'dan erişiriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Eskişhir,in hava alanı var ,yoğunluk var,sefer yok.neden?Çünkü orası başka partiden,partizanlık yaptıkları için oraya da havaalanı yapacaklar.yapın ,yapın,bu milletin parası deniz,yemiyen.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka? ~ 8 yıl önce
Eskişehir'den İstanbul'a yolcu yok da ondan.. Millet arabayla hızlı trenle gitmeyi tercih ediyor.. Denendi ve başarısız oldu. Partiye göre hizmet gitmediğini halen öğrenemediniz mi? Yıllarca %30 dan fazla oy vermemiş Doğu illerinde Hakkari de neden havalimanı var o zaman?! Mantık azcık, ve biraz da SAĞDUYU.. Bu insanlar hizmet etti, ediyorlar. Millet de görüyor.
Baskan ~ 8 yıl önce
Super kutluyorum, unutulmus verimli topraklara havalimani gelsin artik. Sadece sivil dusunulmesin askeri havalimanida gelebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ~ 8 yıl önce
Ne zamandan beri Türk Hava Yolları Havalimanı sözü veriyor. Bir bürokrat çıkıp ta Havalimanı sözü veremez. Kaldı ki Havalimanı inşaatıyyapımında Turkiyede tek yetkili kurum Ulaştırma Bakanlığı AltYapı Genel Müdürlüğü dür. Bu ne kendini bilmezliktir. Devletin bürokratı çıkıp ta vatandaşa Havalimanı sözü veremez. Bu ülkenin Başbakanı ve Ulaştırma Bakanı dururken Temel Kotil e kalmadı bu işler. Herkes haddini bilecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursacı ~ 8 yıl önce
Bursa'dan Mudanya 20 dk, Yenikapı da 1,5 saat. İstanbul'a 2 saatte ulaşılan yerde anca bürokratlara Ankara uçuşu lazım, bırak onlar da ne yaparsa yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eskişehir ~ 8 yıl önce
Eskişehir den ankara havalimanına ulaşım en iyi ihtimalle 3 saat , İstanbul havalimani na 6 saat. 1 milyon insanın yaşadığı şehirde hava ulaşım yok. Ticaret turizm öğrenci hadi safhada. Daha ne beklenirki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
Vizyonsuzluk boyle bir sey. Her ile havalimani, universite acmak kadar sacma bir sey yok. Ha acarsin sonra x ili isadamlari dernegi cikar "biz Bursa'ya direkt ucus istiyoz" derler. Bu isin onunu alamazsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MX ~ 8 yıl önce
Vizyonsuzluk senin gibilerde asıl. Bu memlekete yapılan her artı bir şeye itiraz edersiniz. Eleştiri yapacağınıza bir şeylerde siz üretin şu memleket için. Sizide alkışlayalım. AMa yok. Yapabileceğiniz en iyi şey, yapılan her iyi şeyin ardından konuşmak, eleştirmek. Yazık sizlere...
havacı ~ 8 yıl önce
Bursa'da kaç milyon yaşıyor biliyor musun sen? Vizyonsuz diyorsun bir de ona buna. Sanayi şehridir Bursa sanayi. Esas sizin vizyonunuz dar. Eleştiriyorsan bunun yerine ne yapılsın onu söyle.
Havaci'ya ~ 8 yıl önce
Kusura bakmayin, ornegi aciklamadan verince yanlis anlasildi. Soylemek istedigim, alakasiz sehirler arasi hat talepleri olmasiydi.
MX'e ~ 8 yıl önce
Oncelikle imlanizi duzeltmenizi oneririm. Dahi anlamindaki de'leri ayri yazmakla baslayabilirsiniz. Bu ulkede kar-zarar analizleri dikkate alinmadan yapilan o kadar cok proje var ki. Neden acaba kimi havalimanlari sinek avliyor, kimisi gunde 1 ucagin yolunu gozluyor? Neden bu ulkede kimi universitelerin bazi bolumlerinin kontenjanlari tamamen bos? Nedenini ben size soyleyeyim; ne zaman ki nicelikten cok nitelik odakli is yapariz, iste o zaman yaptigimiz projeler de, isler de bosa gitmez. Onerim en yakindaki havalimana dogrudan ve hizli daha maliyetsiz yatirimin yapilmasidir. Neden bu ulkede demiryolu salt Ankara-Eskisehir-Konya-İstanbul dortgeninde sinirli, bunu neden sorgulamadiniz hic?
Disa bagimlilik ~ 8 yıl önce
Yapin yapin, daha cok havalimani yapin. O 30 havalimanina harcadiginiz parayla tum o sehirleri super hizli trenle baglardiniz birbirine be. Single Sky'a girdigimizde o havalimanlarini ve sehirleri gorucem ben, Ryanair'lara cuvalla para vermek icin siraya girecekler. 1950'lerde karayollari ile memleket disa bagimli hale getirilmisti, simdi havayollari ile ayni is yapiliyor. Yazik bu topraklarin insanina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000