24 Mart 2018, Cumartesi 11:37:01

Kotil: "Yolcu uçağı tasarlayacak kişimiz yok!"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil, projelerde eksikliklerin bu işi yapmış insanlar olduğunu dile getirerek, “Bu işi yapmış çok insanımız yok. Bizde jet eğitim uçağı, savaş uçağı, yolcu uçağı tasarlayacak kişimiz yok. Bilgiyi ithal edelim, makineyi inşallah burada yapalım” dedi.
  • TRJet Bölgesel Uçak Projesi Sayın Kotil’in bahsettiği bütün güçlükleri yenecek bir ​model üzerine kurulmuştur​. Projenin kendini Alman teknolojisi ve ürün üzerinden Amerika’daki bilgi birikimini aktararak yerli ve milli iş gücü ​kullanmak ve ​oluşturulmak üzere çok güclü bir şekilde yola çıktığını takip ediyoruz​. ​TRJet in özellikle uygulandığı “bilgiyi ithal etme” modeli, ülkemizin kendi uçağını tasarlayıp üretmesi hedefini hayata geçirebileceği en hızlı, sağlıklı ve şu anda tek geçerli modeldir.​ ​TRJet projesi ​ülkemiz ve uluslararası pazar ihtiyaçlarına cevap veren ve aynı zamanda hükümetin ilgili makamları ile ​mutabık kalınarak başlatılması onaylanmış bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi hem Türk mühendislerimize​,​ hem ​ülkemizin 2023 hedeflerine, hem​ ​de ​ekonomimize çok ​büyük katkılar ​sağlayacaktır. ​Tüm dünyanın yakından takip ettiği bu proje ​Türkiye tarihine geçecek ​güce ve öneme sahiptir​.
  • Kotil bey reis yalan mı söylüyordu yani , yerli uçak yapacaktık n'oldu ? Maymun gözünüzü mü açtı ?
  • Benim yol ve masraflarımı karşıla ben size nasıl ekip kurulur ve uçak yapılır göstereyim.
  • bu göreve atandığında yapacağız edeceğiz diye reklamını yapıyordu, Temel Kotil in yapacagi iş değil. Airbus ve Boeing de çalışan bir çok mühendisimiz, teknisyeniniz var. Ülkemizde yöneticilerin adil ve ayrım yapmadan üretenin yaninda olduğunu bilseler koşarak gelir yaparlar.
  • Sen başka şeyler söyle Düşlerim bana kalsın Ah gitti giden yazık Ardından iz bırakıp
  • panel panel, konferans konferans gezmeyi birakir, isin ucundan tutsaniz bulursunuz.
  • Yok tabii.Ortalık Çocuk istismarcısı kaynıyor ama mühendis yok. Enteresan değil mi ?
  • hyr inanmıyorum iett de dolu var
  • Heykel, put lafı eden troller, Osmanlı çöktüğünde okur yazar erkek sadece %4’tü. Kadınlarda neredeyse sıfırdı. Beğenmediğiniz doksan yılda yüzde yüze geldi. Dünya çapında bilim adamlarımız yetişti. Son yıllarda maalesef yeniden dibe doğru hızla batıyoruz. Dua ederek uçak uçuramazsınız
  • https://youtu.be/RC1VW3eLs9s

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil, projelerde eksikliklerin bu işi yapmış insanlar olduğunu dile getirerek, “Bu işi yapmış çok insanımız yok. Bizde jet eğitim uçağı, savaş uçağı, yolcu uçağı tasarlayacak kişimiz yok. Bilgiyi ithal edelim, makineyi inşallah burada yapalım” dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘üretimin geleceği’ paneli gerçekleşti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın moderatörlüğündeki programda Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü BASF Türkiye CEO’su Buğra Kavuncu, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil ve SOCCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov açıklamalarda bulundu. Dünyada öncü olunması gerektiğini ifade eden Kotil, “Bizler özgül ürünler yapıyoruz. Teknolojik olarak ulaşabilecek en son seviye. Türkiye’mizde kendi otomobilimizi yapamadık. Kendi uçağımızı da yapamadık. Bunun üstüne, yüksek teknolojiye çıkmak için dünyada bu işi en iyi bilen kim varsa bulup getirmemiz gerekiyor. Biz yabancılarla çalışıyoruz. Çok yüksek maaş vermek gerekiyor. Dünyada en büyük ilk 10 savunma şirketinde biri olmak istiyoruz. Şuanda 50’lerdeyiz. 2 milyar dolar ciromuz var. 10 milyar doları hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bugüne kadar çok güzel şeyler yaptığını belirten Kotil, “İkinciler, birinciler oldu. Asıl para yüksek teknolojide. Uçan bir cisim ile uçmayan cisim arasında fiyat farkı on. Yaptığınız zaman katma değer olarak pahalı satıyorsunuz. Türkiye teknolojide oyuncu olması lazım. Oyuncu olması için ürün çıkartması lazım. Üründe Amerika ise Amerika, Almanya ise Almanya. Bunu yapmada projede sıkıntımız yok. Devletin yap diye bana verdiği projeler var. Eksiğimiz bu işi yapmış insanlar. Bu işi yapmış çok insanımız yok. Bizde jet eğitim uçağı, savaş uçağı, yolcu uçağı tasarlayacak kişimiz yok. Bilgiyi ithal edelim, makineyi inşallah burada yapalım” açıklamasında bulundu. 

Kotil: "Yolcu uçağı tasarlayacak kişimiz yok!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

Mühendis ~ 6 yıl önce
TRJet Bölgesel Uçak Projesi Sayın Kotil’in bahsettiği bütün güçlükleri yenecek bir ​model üzerine kurulmuştur​. Projenin kendini Alman teknolojisi ve ürün üzerinden Amerika’daki bilgi birikimini aktararak yerli ve milli iş gücü ​kullanmak ve ​oluşturulmak üzere çok güclü bir şekilde yola çıktığını takip ediyoruz​. ​TRJet in özellikle uygulandığı “bilgiyi ithal etme” modeli, ülkemizin kendi uçağını tasarlayıp üretmesi hedefini hayata geçirebileceği en hızlı, sağlıklı ve şu anda tek geçerli modeldir.​ ​TRJet projesi ​ülkemiz ve uluslararası pazar ihtiyaçlarına cevap veren ve aynı zamanda hükümetin ilgili makamları ile ​mutabık kalınarak başlatılması onaylanmış bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi hem Türk mühendislerimize​,​ hem ​ülkemizin 2023 hedeflerine, hem​ ​de ​ekonomimize çok ​büyük katkılar ​sağlayacaktır. ​Tüm dünyanın yakından takip ettiği bu proje ​Türkiye tarihine geçecek ​güce ve öneme sahiptir​.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli uçak ~ 6 yıl önce
Kotil bey reis yalan mı söylüyordu yani , yerli uçak yapacaktık n'oldu ? Maymun gözünüzü mü açtı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usamisafir ~ 6 yıl önce
Benim yol ve masraflarımı karşıla ben size nasıl ekip kurulur ve uçak yapılır göstereyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kotil ~ 6 yıl önce
bu göreve atandığında yapacağız edeceğiz diye reklamını yapıyordu, Temel Kotil in yapacagi iş değil. Airbus ve Boeing de çalışan bir çok mühendisimiz, teknisyeniniz var. Ülkemizde yöneticilerin adil ve ayrım yapmadan üretenin yaninda olduğunu bilseler koşarak gelir yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitti giden ~ 6 yıl önce
Sen başka şeyler söyle Düşlerim bana kalsın Ah gitti giden yazık Ardından iz bırakıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gezmeseniz ~ 6 yıl önce
panel panel, konferans konferans gezmeyi birakir, isin ucundan tutsaniz bulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarlamak ~ 6 yıl önce
Yok tabii.Ortalık Çocuk istismarcısı kaynıyor ama mühendis yok. Enteresan değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var ~ 6 yıl önce
hyr inanmıyorum iett de dolu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşasın cumhuriyet ~ 6 yıl önce
Heykel, put lafı eden troller, Osmanlı çöktüğünde okur yazar erkek sadece %4’tü. Kadınlarda neredeyse sıfırdı. Beğenmediğiniz doksan yılda yüzde yüze geldi. Dünya çapında bilim adamlarımız yetişti. Son yıllarda maalesef yeniden dibe doğru hızla batıyoruz. Dua ederek uçak uçuramazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar sahtemiydi ~ 6 yıl önce
https://youtu.be/RC1VW3eLs9s

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000