25 Mayıs 2011, Çarşamba 17:35:02

KORUMAYI UÇAK VE HELİKOPTER SAĞLAYACAK

Orman yangınları açısından riskli bölgeler arasında bulunan, ayrıca mitolojik öneme sahip Edremit Körfezi ve Kazdağları'nı, yangın sezonunda bir helikopter ve bir uçak havadan koruyacak...

Orman yangınları açısından riskli bölgeler arasında bulunan, ayrıca mitolojik öneme sahip Edremit Körfezi ve Kazdağları'nı, yangın sezonunda bir helikopter ve bir uçak havadan koruyacak. Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammed Karahan, hazırlıkların devam ettiğini belirterek, yangınsız bir sezon diledi.

Bu sene yangınla mücadelede 111 personel, bir helikopter, bir amfibi uçak, yedi arazöz, 12 tonluk dört su tankeri ve dört de ilk müdahale aracı kullanılacak. Ayrıca yangın riski yüksek kesimlerde oluşturulan beş tane göleti sayesinde müdahalede zaman kaybı yaşanmayacak. Zeytinli Orman Deposu'ndaki pistte mevzilendirilecek helikopterin yanısıra Balıkesir-Körfez Havaalanı'nda da amfibi tipi ve 3 ton kapasiteli bir söndürme uçağı bulunacak. 1 Temmuz 2011'de Edremit Körfezi'ne gelerek yangın sezonu boyunca görev yapacak helikopter ve uçak, 30 Ekim'de geri dönecek. Edremit Orman İşletme Müdürü Karahan, yaptığı açıklamada, "Geçen yıl büyük bir yangınımız olmadı, umarım bu sene de olmaz. Bölgemiz, orman yangınları konusunda çok hassas. Ayrıca dünyaca önem taşıyan Kazdağları, birçok yerde bulunmayan endemik bitkilere de evsahipliği yapıyor. O nedenle ormanlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Ekiplerimiz, 24 saat teyakkuzda bekliyor. " dedi.

KORUMAYI UÇAK VE HELİKOPTER SAĞLAYACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000