28 Mart 2020, Cumartesi 01:48:43

Koronavirüs tedbirleri: Uçuşlara kısıtlama geldi

Bilim Kurulu'nun dün yaptığı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan raporun ardından yeni tedbirler alındı. Alınan tedbirler kapsamında uçuşlara da düzenleme getirildi.
  • alın önlem tabi ki alın hatta daha ciddi önlemlerde alın tüm ekonomiyi borçları durdurun sokağa çıkma yasağı yapın herkes evine girsin. Ama bu iş böyle olmaz olmamalı. Türkiyedeki THY dışındaki tüm havayolları batsın hepsinde çalışan binlerce personel işsiz kalsın diye elinizden geleni yapıyorsunuz.
  • Onur havayolları emekli personeli ücretsiz izine ayırdı emekli müdürler hariç krizi fırsata çevirdi
  • THY nin ucus ekiplerine ozel kiyafet veya ozel bir koruma gerceklestirilecek mi ?
  • Mevcut havayolu şirketleri ne olacak peki bu durumda batmaya mı terk edilecek ?
  • Dış ülkelerden gelen uçuşlara da kapatıldı mı yoksa sadece Türk firmalarının yurtdışı uçuşları mı durduruldu? Tüm yurtdışı uçuşları diye anlıyorum (döylenen o sonuçta) ama yine de detay olsaydı iyi olurdu.
Bilim Kurulu'nun dün yaptığı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan raporun ardından yeni tedbirler alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam saatlerinde yaptığı açıklamada şehirlerarası seyahatler valilik izni ile sınırlandırıldı. Dış hat uçuşları tamamen iptal edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de tüm yurt dışı yolcu uçuşlarının durdurulduğunu ancak kargo uçuşlarının devam edeceğini açıkladı. İç hat uçuşlarının ise THY tarafından özel izin ile gerçekleşeceği açıklandı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumartesi gecesi (bugün) 23.59'dan itibaren İstanbul ve Ankara'dan belirli büyükşehirlere yapılacağını açıkladı. İç hat tarifesinin gün içerisinde güncelleneceği belirtildi.

İşte SHGM ve Bilal Ekşi'nin açıklamaları; 

SHGM:Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde Corona Virüsü ile mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tüm dış hat uçuşlar durdurulmuştur. İç hatlarda ise belirli sayıda özel izin ile THY tarafından uçuşlar yapılacaktır.

THY GENEL MÜDÜRÜ BİLAL EKŞİ: Korona virüsü ile mücadele kapsamında: Tüm yurt dışı yolcu seferlerimiz durdurulmuştur. İç hat seferlerimiz CUMARTESİ 23.59'dan itibaren İstanbul ve Ankara'dan bazı büyükeşehirler ile sınırlandırılmıştır. Kargo seferlerimiz devam edecektir. Cumartesi 23.59 dan itibaren iç hat seferlerimiz İstanbul Havalimanı İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa  Havalimanından yapılacaktır. İç hat tarifemiz gün içinde hazırlanıp ilan edilecektir. ç hat seferlerimizde yolcularımızın  valiliklerden izin alma gerekliliği saat 17.00'den sonra başlayacaktır.
Koronavirüs tedbirleri: Uçuşlara kısıtlama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

aferin size ~ 4 yıl önce
alın önlem tabi ki alın hatta daha ciddi önlemlerde alın tüm ekonomiyi borçları durdurun sokağa çıkma yasağı yapın herkes evine girsin. Ama bu iş böyle olmaz olmamalı. Türkiyedeki THY dışındaki tüm havayolları batsın hepsinde çalışan binlerce personel işsiz kalsın diye elinizden geleni yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keskinli ~ 4 yıl önce
Onur havayolları emekli personeli ücretsiz izine ayırdı emekli müdürler hariç krizi fırsata çevirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam da ~ 4 yıl önce
THY nin ucus ekiplerine ozel kiyafet veya ozel bir koruma gerceklestirilecek mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak teknisyeni ~ 4 yıl önce
Mevcut havayolu şirketleri ne olacak peki bu durumda batmaya mı terk edilecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dışarıdan gelen. ~ 4 yıl önce
Dış ülkelerden gelen uçuşlara da kapatıldı mı yoksa sadece Türk firmalarının yurtdışı uçuşları mı durduruldu? Tüm yurtdışı uçuşları diye anlıyorum (döylenen o sonuçta) ama yine de detay olsaydı iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000