21 Haziran 2009, Pazar 08:03:34

"Korfu'ya Makedonya amblemli uçakla gideceğiz"

Makedonya Dışişleri Bakanı Antonie Milososki, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) toplantısına katılmak üzere Makedonya devlet amblemini taşıyan uçakla Yunanistan'ın Korfu adasına gideceklerini söyledi...
  • Makedonlar, yunanistanın karşısında mazlumlar ama onurlular. Helal olsun o devlet adamına. Büyük Alexander'ı bile dünyaya helen diye yutturmaya çalıştı yunanlılar ama adam özbe öz Makedon işte. Haberi iyi yakalamışsınız. Tebrikler yeniden.

Milososki, basına yaptığı açıklamada, devletlerinin simgesini taşıyan uçaklarla seyahat etmesinin doğal olduğunu belirtti. Milososki bir soru üzerine, "Ceketimin astarındaki etikette 'Makedonya Cumhuriyeti yapımı' yazıyor. Herhalde bu yüzden Korfu'daki AGİT konferansında kıyafetimi değiştirmemi istemeyeceklerdir." diye espri yaptı. AGİT dışişleri bakanları toplantısı önümüzdeki hafta sonu Yunanistan'ın Korfu adasında yapılacak. Atina, kendi topraklarındaki bir bölge ile aynı adı taşıdığı için 1991'de Yugoslavya'dan ayrılan Makedonya'yı anayasal adıyla tanımıyor.

"Korfu'ya Makedonya amblemli uçakla gideceğiz"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Makedonlar, yunanistanın karşısında mazlumlar ama onurlular. Helal olsun o devlet adamına. Büyük Alexander'ı bile dünyaya helen diye yutturmaya çalıştı yunanlılar ama adam özbe öz Makedon işte. Haberi iyi yakalamışsınız. Tebrikler yeniden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000