11 Mart 2009, Çarşamba 08:26:38

Körfez Havaalanı'nın temeli atıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yağmurlu ve fırtınalı bir havada Körfez Havaalanı'nın temelini attı.

Balıkesir'in Edremit Körfez Havaalanı'nın temel atma töreni için Edremit'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanının uluslararası ulaşıma açılmasıyla körfezin turizmde yıldızının parlayacağını söyledi. Bakan Yıldırım iki yılda tamamlanması öngörülen çalışmaların bir buçuk yılda bitirilmesi için yüklenici firmaya talimat verdi.

Türkiye'de daha önce 6,5 milyon kişinin uçtuğunu kaydeden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yapılan yatırımlarla şu anda 35 milyon kişinin hava yolunu kullandığını bildirdi. Havaalanlarının yanı sıra kara ulaşımına da büyük önem verdiklerinin altını çizen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Edremit'ten, Havran ve Balıkesir'e giden 80 kilometrelik bir yolumuz var. Bu yol da çok önemli. Balıkesir'i körfeze, körfezi Balıkesir'e bağlayacak bir yoldur. Bu yolu da bu sene programa aldık. Yapımına başlıyoruz. Böylece artık Balıkesir'i körfeze, Doğu'dan Batı'ya, yine körfezi Çanakkale'den İzmir'e tamamen bölünmüş yollarla kaplamış olacağız. Bildiğiniz gibi geçen yıl Bursa, Bandırma, Susurluk, Manisa, İzmir yolunda da çok yoğun ve esaslı bir çalışma yaptık. İnsanlarımız artık eskisi gibi öyle takım tutar gibi parti tutmuyorlar. İşe bakıyorlar. Adaya bakıyor, hizmete bakıyor. Hizmet varsa destek var. Hizmet yoksa hadi güle güle diyor. Son 6 senede yaptıklarımız, yapacaklarımızın ispatıdır. Bazıları gelir, güneşi sağ elinize, ayı da sol elinize vereceğim der, seçimdir, bunlar olur. Ama kim ne vaat verdiyse takipçisi olmanız lazım. AK Parti ile siyasete de hizmete de kalite geldi. Bu kaliteyi kimse geriye götüremez. Kim gelirse gelsin, yapacağı hizmetler bundan önce yapılan hizmetlerin gerisine gidemez."

Bu güne kadar 15 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşa edildiğini, yolları bölüp hayatları birleştirdiklerini söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarında yüzde 65'e varan azalma yaşandığının altını çizdi.

Bir buçuk yıl sonra hizmete açılması planlanan Edremit körfez Havaalanı'nın pist uzunluğu 2 bin 30 metreden 3 bin 45 metreye çıkartılırken, 600 metrekare olan terminalin ise genişliğinin bin 600 metreye çıkarılacağı bildirildi.

Körfez Havaalanı'nın temeli atıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000