19 Haziran 2010, Cumartesi 16:26:47

KÖRFEZ HAVAALANI AÇILDI... TERÖRE LANET YAĞDI!

Edremit Körfez Havaalanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de hazır bulunduğu bir törenle açıldı. Törende, Hakkari'deki hain terör saldırısına lanet yağdı...
  • 250 kişi elini kolunu sallayarak gezmiyor , kuzey iraktan gruplar halinde sizma yapiyorlar. heronlarla bolgenin her cm sini izleyemezsin. hava kapali ise goruntu alamazsin ki saldiri oldugu zaman hava kapali idi .ve bu adamlarda salak değil. saldirilarini vs hava drumuna gore planliyorlar. aktutun daglica digerleri de boyleydi.hava kapalı ve sisli olacakki heronlar goremesin saldiri sirasinda kobra desteği gelemesin.karakollarin kendini koruma meselesi ise karakollara artik saldiri gelemiyor zaten dunku saldirida da üs bolgersi hedef alindi. birde ne olur oturdugunuz yerden diskolardan barlardan çıkmayan insanlar olarak o cografyayi gormeden yorum yapmayin.çok zor bir bolge orasi.haritada bile yerini gosteremezsiniz oralarin.kolay değil.
  • Açılım diye bas bas bağırdınız. Şimdi neden lanet okuyorsunuz ? Böyle bir hakkınız var mı ? O annelerin babaların veballerini nasıl ödeyeceksiniz ? Lanet olsun ama açılım diye bağıranlar.
  • Teröre Lanet etmeden önce olmaması için önlem almak gerekir. zemin oluşturmamak gerekir. Vah ki Vah genç yaşta giden vatan evlatlarına yandı gene ocaklar. ne için gittiler??? 27 yıldır gencecik insanlarımız şehit olup gidiyorlar. nereye kadar gidecek??????? sorumlu kim??? galiba gençliğinin baharında giden vatan evlatlarımız hepsini Allah Rahmet eylesin ailelerine baş sağlığı dilerim ama o acıyı bildiğim için Allah sabır versin. dikkat ediyorumda kimse siyasi ve yönetim olarak işin sorumluluğunu almıyor.giden gittiğinle kalıyor.tek söylenen Teröre Lanet ediyoruz lanet etmek bu işin bana göre en kolay yolu.
  • vakti geldiğinde sizin kendi tabirinizle size öyle bir TAKOZ KOYACAĞIZ takoz nasıl KONURMUŞ göreceksiniz.siz TÜRK halkını hala tanıyamadınız.genelde yaptıgı sağ gösterir solu koyuverir feleğiniz şaşar.az kaldı.
  • Benim anlamadigim 250 kisi daglarda nasil elini kolunu sallayarak dolasiyor. IHA lar ne ise yariyor. Eger oraya kurulan karakollar kendini dahi koruyamiyorsa neden yapildi.Neden karakola saldirmadan önce etkisiz hale getiremiyoruz. Ölen genclerin sorumlusu kim.

Balıkesir Körfez Havaalanı açılışı için Ege Bölgesi'ne gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir Körfez Havaalanı açılışı sırasında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen ve sekiz Mehmetçik'in şehit olması 14'ünün de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı lanetledi. Terör örgütü üyelerine ''Ahmaklar' diye seslenen Bakan Yıldırım, "Bugün moralimizi bozmak isteyen ahmaklara Türk halkı adına bir kez daha seslenmek istiyorum. Siz hiçbir zaman tarihin hiçbir döneminde Anadolu topraklarında milleti birbirine düşürmeye muvaffak olamadınız bir daha da olamayacaksınız' dedi. Irak ve İran sınırında teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklere selam gönderen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Şunu da önemle sizlerle paylaşmak istiyorum terör olaylarının, teröristin ana gayesi halkın moral değerlerini çökertmektir. Moral değerlerimizi çökertmeyi başarabilirse kendi hedeflerine ulaşmış olur. Bize düşen 72 milyon vatandaşımız, doğulusuyla batılısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, Kürdü, Türkü, Çerkesi, Abhazası hep beraber yumruk halinde birlik ve beraberliğimizi göstermek ve akılları sıra bu ülkeyi bölmeye gayret eden ve bunun için de her türlü iç ve dış destekçilerden gerekli yardımları alan bu ahmaklara gerekli dersi vermektir. Acımız var, acımızı bağrımıza basacağız, şehitlerimizi kalbimizde yaşatacağız ama bu onur mücadelemiz, bağımsızlık mücadelemiz Büyük Atatürk'ün çağdaş uygarlık mücadelesini asla ve asla bırakmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

Terör olaylarının Türkiye'nin güçlendiği dönemlerde arttığına dikkati çeken Bakan Yıldırım, "İşte bu eserler yükseldikçe Türkiye 26.cılıktan 16. cılığa doğru yükseldikçe, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada sesi gür çıkmaya başladıkça bu nifak tohumları bu şer cepheleri hemen harekete geçiyor ama ne yaparsa yapsınlar bin asırdan beri bu topraklarda bu milletin varlığını birliğini bozmaya muktedir olamadılar bundan sonra da olamayacaklardır. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyli güneyiyle biriz beraberiz 72 milyon kardeşiz işte bunu en yüksek sesle tüm dünyaya haykıracağız' diye konuştu.

İktidara geldikleri günden bu yana Türk halkının kardeşliğini arttırmak için yatırımlar yaptıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, "Onun için Türkiye'nin doğusunu batısını bölünmüş yollarla donatıyoruz, onun için insanımızı medeniyetin getirdiği hava yoluyla tanıştırıyoruz. 10 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa bindi 8.5 milyondan aldığımız havayolu taşımacılığını 45 havaalanında 40 milyona çıkarttık, iç dış taşımalarıyla birlikte 86 milyona ulaştık. Amacımız 2023 Türkiyesi'nde 350 milyon vatandaşın uçakla seyahat etmesi Türk tescilindeki uçak sayısının 750 ye çıkmasıdır. Eğer Türkiye dünyanın 10. büyük ekonomisi olacaksa bunu başarmak zorundadır. Bugün sadece Edremit Körfez'de değil, Şırnak'ta da havaalanı inşaatı devam ediyor, Yüksekova'da da havaalanı inşa ediliyor. Teröre inat ülkemizin kalkınması için refahın yurdun dört bir köşesinde tüm inşaatlar hız kesmeden devam ediyor, devam edecektir' dedi.

Edremit Körfez Havaalanı'nın 1997 yılında ilk kez hizmete açıldığını ancak o zaman çok sınırlı olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, havaalanının 2 bin metre pisti, 30 metre genişliğinde apronu ile yeteri kadar hizmet veremediğini, kötü havalarda sefer yapılamadığını söyledi. Yenilenmesine karar verilen havaalanının temelinin 2009 yılında atıldığını ve bir yıldan kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bin metrekarelik terminal binasının kısa zamanda yetersiz duruma düşeceğinden genişletilmesinin programa alınması için talimat verdiğini anlattı.

Balıkesir'in yolları ile ilgili olarak geçen yıl seferberlik başlattıklarını, kentin başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere tüm yurda kesintisiz bağlantısını sağlamaya kararlı olduklarını ifade eden Bakan Yıldırım, 77 kilometrelik Balıkesir Körfez karayolunun duble yol haline getirilmesi için ihalenin yapıldığını, yakında çalışmaların başlayacağını sözlerine ekleyerek, "Türikye'nin dört bir yanı şantiye 3 bin 450 yerde inşaat var. Yol çalışması, inşaat çalışması var. Havaalanları, marinalar balıkçı barınakları okullar yapılıyor, biz burada bu açılışı yaparken Van'da 8 Ağustos Tüneli, Siirt'te Dereyolu, Pervari Yolu, Giresun'da Dereli Yolu yapılıyor. Türkiye'nin her köşesinde yollar, köprüler, viyadükler tüm hızıyla yapılmaya devam ediyor. Gitti rantiye geldi şantiye, işte Türkiye şantiye haline geldi. Hizmetlerimiz devam edecek yeter ki moralimizi bozmayalım kardeşliğimiz devam ettirelim' dedi.

"NE ZAMAN YILDIZIMIZ PARLASA TAKOZ KOYUYORLAR"

Törende konuşan bir başka isim ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek oldu... Anadolu'nun 1071 yılından beri Türk Milleti'nin ana yurdu olduğunu, bundan sonra da bütün alçaklığa rağmen ebediyen olacağını anlatan Cemil Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetle beraber bu millet kalkınma çabasını yürüttüğü günlerde işte ne zamanki belimizi doğrultsak, ne zaman kendi ayaklarımız üzerinde dursak, ne zaman Türkiye bölgesinde bir güç, parlayan yıldız olsa buna takoz koymak, halkımızın huzurunu bozmak birlik ve dirliğini bozmak, istikrarı bozmak isteyenler, terör denen uluslararası belayı Türkiye'nin karşısına çıkardı. Bugün de PKK dediğimiz uluslararası güçlerin oyuncağı, maşası olan ve sadece onları temsil eden bir güçle bir mücadeleyi veriyoruz. Bu devletin bir sorunudur. Bunu böyle anladığımız ve iç siyaset malzemesi yapmadığımız zaman bu işlerin üstesinden daha kolay geleceğiz. Kalkınma çabasını iktidar muhalefet, bu düşünce şu parti ayrımı yapmadan birlik beraberlik içinde sürdürdüğümüzde Türkiye'nin geleceği daha aydınlık olacaktır."

100 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI

Edremit İlçesi´ndeki Körfez havalanı 100 milyon liralık yatırımla yenilendi. Çalışmalar sırasında mevcut pist genişletildi, uzunluğu artırıldı. Bu çalışma sonucu Havaalanı uluslararası uçuşlara uygun hale getirildi.

KÖRFEZ HAVAALANI AÇILDI... TERÖRE LANET YAĞDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
250 kişi elini kolunu sallayarak gezmiyor , kuzey iraktan gruplar halinde sizma yapiyorlar. heronlarla bolgenin her cm sini izleyemezsin. hava kapali ise goruntu alamazsin ki saldiri oldugu zaman hava kapali idi .ve bu adamlarda salak değil. saldirilarini vs hava drumuna gore planliyorlar. aktutun daglica digerleri de boyleydi.hava kapalı ve sisli olacakki heronlar goremesin saldiri sirasinda kobra desteği gelemesin.karakollarin kendini koruma meselesi ise karakollara artik saldiri gelemiyor zaten dunku saldirida da üs bolgersi hedef alindi. birde ne olur oturdugunuz yerden diskolardan barlardan çıkmayan insanlar olarak o cografyayi gormeden yorum yapmayin.çok zor bir bolge orasi.haritada bile yerini gosteremezsiniz oralarin.kolay değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Açılım diye bas bas bağırdınız. Şimdi neden lanet okuyorsunuz ? Böyle bir hakkınız var mı ? O annelerin babaların veballerini nasıl ödeyeceksiniz ? Lanet olsun ama açılım diye bağıranlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teröre Lanet etmeden önce olmaması için önlem almak gerekir. zemin oluşturmamak gerekir. Vah ki Vah genç yaşta giden vatan evlatlarına yandı gene ocaklar. ne için gittiler??? 27 yıldır gencecik insanlarımız şehit olup gidiyorlar. nereye kadar gidecek??????? sorumlu kim??? galiba gençliğinin baharında giden vatan evlatlarımız hepsini Allah Rahmet eylesin ailelerine baş sağlığı dilerim ama o acıyı bildiğim için Allah sabır versin. dikkat ediyorumda kimse siyasi ve yönetim olarak işin sorumluluğunu almıyor.giden gittiğinle kalıyor.tek söylenen Teröre Lanet ediyoruz lanet etmek bu işin bana göre en kolay yolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vakti geldiğinde sizin kendi tabirinizle size öyle bir TAKOZ KOYACAĞIZ takoz nasıl KONURMUŞ göreceksiniz.siz TÜRK halkını hala tanıyamadınız.genelde yaptıgı sağ gösterir solu koyuverir feleğiniz şaşar.az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim anlamadigim 250 kisi daglarda nasil elini kolunu sallayarak dolasiyor. IHA lar ne ise yariyor. Eger oraya kurulan karakollar kendini dahi koruyamiyorsa neden yapildi.Neden karakola saldirmadan önce etkisiz hale getiremiyoruz. Ölen genclerin sorumlusu kim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000