26 Eylül 2015, Cumartesi 08:15:54

Komutan pilotların bayramını kutladı

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Adana, Diyarbakır, Batman ve Malatya'da görevlerinin başında olan hava kuvvetleri personeliyle bayramlaştı.
  • Burda tulum hakkinda degisik renk diyen musluman din kardesim acaba ne is yapip gecimi sagliyor merak ettim adamin baska ulke pilotu olmadigini anlayamiyorsa meslegi nedir merak ediyorum :).
  • Turk-Islam alemine rabbim zeval vermesin!!!
  • Yüzbaşının baş parmak açık :))
  • Müthiş bişiy bu yaa. Gomtan personelle bayramlaşmış. Ksç ülkenin böyle gomtanı var? Dünya 4. Bu konuda ülkemiz
  • Artık şu uçuş tulumlarını tek renk tutturmayı öğrenin arkadaş yaa
  • Askerlerimiz le, Pilot larımızla, Gurur Duyuyoruz....Türkiye , ancak kuvvetli, modern, ve milli bir ordu ile varlığını sürdürebilir...Başka şeylerden yarar beklemek, cahilliktir...Biraz Tarih okuyun yeter...Doğa da , güçlü olan ayakta kalır...Bu kadar basit.
  • Askerdeyken tanışma fırsatı bulmuştum. Bandırmadaki üsse gelmişti o vakit korgeneraldi. Çok mütevazi ve saygı değer bir insan.
  • Allah ım sizleri her daim muzaffer eylesin
  • Adana da katar ın,usanın ne işi var, bittiğimiz andır işte...
  • YÜCE TÜRK ORDUSU.... HEPİNİZE SELAM OLSUN. NİCE BAYRAMLAR GÖRÜN İNŞALLAH.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Adana, Diyarbakır, Batman ve Malatya'da görevlerinin başında olan hava kuvvetleri personeliyle bayramlaştı.

Orgeneral Ünal, Kurban Bayramı tatilini ailelerinden uzakta, özellikle terörle mücadele ve koalisyon harekatı kapsamında Türkiye'nin güvenliği ve huzuru için görevlerinin başında olan Hava Kuvvetleri personeliyle bayramlaşmak ve incelemelerde bulunmak için Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı, Batman'daki 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı ile Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti.
İncelemelerine 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndan başlayan Orgeneral Ünal, burada aralarında Amerikalı ve Katarlı askeri personelin de bulunduğu bir heyet tarafından karşılandı. "Terörle Mücadele" ve "Koalisyon Harekatı" kapsamında Merzifon'dan intikal eden 151 Filo Komutanlığı personeli ile bir araya gelen Orgeneral Ünal, ailelerinden uzakta olmalarına karşın üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek olan personele teşekkür etti.

BAYRAMI ÜLKELERİNDEN UZAKTA GEÇİREN PERSONELİN DE BAYRAMINI KUTLADI

Koalisyon Harekatı kapsamında İncirliğe intikal eden Katar Hava Kuvvetleri personelini de ziyaret eden Orgeneral Ünal, bayramda ülkelerinden uzakta olan Katarlı personele bu vesileyle "hoş geldiniz" ve "hayırlı görevler" dileklerinde bulundu, bayramlarını kutladı.

İncirlik'teki incelemelerinin ardından Diyarbakır'a geçen Orgeneral Ünal, ani gelişen olaylara müdahale edebilmek maksadıyla yerde hazır bekleyen pilot ve bakımcı personelle bir araya gelerek bayramlaştı. Ardından 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'nde incelemelerde bulunan Ünal, 7 gün 24 saat prensibine göre çalışan merkezde vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik etti. Ünal, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ndeki incelemeleri sırasında başlayan bir terörle mücadele görevinin harekata yönelik hazırlıklarını komuta etti.

İHA ÜS KOMUTANLIĞINA ZİYARET

Diyarbakır'ın ardından Batman'da konuşlu olan 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı'na gelen Ünal, özellikle terörle mücadele harekatında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gözü olan, hedefleri lazerle işaretleyerek vurulmasını sağlayan ve taarruz anını/sonrasını görüntüleyerek etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin yakalarını bırakmayan üs personeli ile bayramlaştı. İnsansız Uçak Sistemleri'nin özel bir data-link ile yerden kontrol edilerek uçurulmasını sağlayan yer kontrol istasyonlarını inceleyen Ünal, Diyarbakır'da hazırlıkları başlayan terörle mücadele görevini, "GÖZCÜ" insansız hava araçlarından alınan görüntüleri takip ederek Batman'dan yönetti.

Batman'daki incelemelerinde sadece askeri değil, son teknoloji ürünleri olan insansız uçak sistemlerinin faaliyetlerinin aksaksız yürütülebilmesi için görevlerinin başında bulunan sivil mühendislerin de bayramlarını kutladı.

ORGENERAL ÜNAL'IN SON DURAĞI MALATYA ERHAÇ ÜSSÜ

Bayram ziyaretlerinin son durağı olan 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Orgeneral Ünal, terörle mücadele harekatında kullanılan milli mühimmatlarımız başta olmak üzere akıllı mühimmatları atan F-4 2020 uçaklarımızın pilotları ve bakım ekibi ile bayramlaşarak sohbet etti. Malatya'daki incelemelerinin ardından Ankara'ya gelen Ünal, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne gitti. Vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik eden Ünal, kendisi Diyarbakır'dayken başlayan hava harekatının sonucuna ilişkin bilgi aldı.

Bir günlük bayramlaşma ve inceleme ziyaretlerinin ardından duygularını dile getiren Orgeneral Ünal, "Personelimin görevlerine olan adanmışlıklarını bir kez daha yakından gördüm, ülkemizin huzuru ve güvenliği için yapmayacağımız fedakarlık yoktur" dedi. 





Komutan pilotların bayramını kutladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Tulum ~ 9 yıl önce
Burda tulum hakkinda degisik renk diyen musluman din kardesim acaba ne is yapip gecimi sagliyor merak ettim adamin baska ulke pilotu olmadigini anlayamiyorsa meslegi nedir merak ediyorum :).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alparslan ~ 9 yıl önce
Turk-Islam alemine rabbim zeval vermesin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıl adam ~ 9 yıl önce
Yüzbaşının baş parmak açık :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buz adam ~ 9 yıl önce
Aferin sana
üf ~ 9 yıl önce
Müthiş bişiy bu yaa. Gomtan personelle bayramlaşmış. Ksç ülkenin böyle gomtanı var? Dünya 4. Bu konuda ülkemiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
114.00 ~ 9 yıl önce
Artık şu uçuş tulumlarını tek renk tutturmayı öğrenin arkadaş yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 9 yıl önce
askerliğimi havacı olarak yaptm. uçuş tulumları tek renktir bre cahil. farklı giyinmiş resimdeki pilot başka bir ülkenin pilotudur.bu sitedeki çok bilmişleri !çok seviyorum arkadaş.
haha ya cevaben ~ 9 yıl önce
Farkındalılık önemli; aynı renge yakın yeşil tonlarından bahsediyor arkadaş.yoksa bizde görüyoruz bej ile yeşil rengi
118.00 ~ 9 yıl önce
kral filodan filoya değişiklik gösteriyor bu tulumlar.o rengi boşverde 13 yılı doldurup sivile kaçmak yerine hani o okuldan mezun olurken bu ülke benim önceliğim ölsemde bırakmam denilen hvkk neden bırakılıyor açıklarmısın?
Buz adam ~ 9 yıl önce
Sanada 6 aylık askerlik zor geliyor heralde
Asker ~ 9 yıl önce
Askerlerimiz le, Pilot larımızla, Gurur Duyuyoruz....Türkiye , ancak kuvvetli, modern, ve milli bir ordu ile varlığını sürdürebilir...Başka şeylerden yarar beklemek, cahilliktir...Biraz Tarih okuyun yeter...Doğa da , güçlü olan ayakta kalır...Bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 9 yıl önce
Askerdeyken tanışma fırsatı bulmuştum. Bandırmadaki üsse gelmişti o vakit korgeneraldi. Çok mütevazi ve saygı değer bir insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 ~ 9 yıl önce
Allah ım sizleri her daim muzaffer eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cc ~ 9 yıl önce
Adana da katar ın,usanın ne işi var, bittiğimiz andır işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 9 yıl önce
Telefonun akilli telefon olabilir ama malesef sahipi akil fukarasi
fenermoda ~ 9 yıl önce
cahil yorumcu katar azerbeycan ve daha birçok ülkenin pilotlarını türk hava kuvvetleri yetiştiriyor.
fenermoda ~ 9 yıl önce
allah sizi coluğunuza ailenize bağışlasın.
Birercahil İncirlik'te işgal altındayız .senin evine gelip odamdaki katar lı usalının be işi var,orası İncirlik biree ~ 9 yıl önce
Cahil
IŞİD ~ 9 yıl önce
IŞİD'e karşı koalisyon gücü olarak geldiler.
cehalet ~ 9 yıl önce
Havacılıkla ilgisi olmayanlar niçin yorum yapıyor anlamıyorum. Hem bilgisiz hem de gerzek.
GURUR ~ 9 yıl önce
YÜCE TÜRK ORDUSU.... HEPİNİZE SELAM OLSUN. NİCE BAYRAMLAR GÖRÜN İNŞALLAH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000