26 Mayıs 2010, Çarşamba 09:00:43

KOMUTAN KOKPİTTE MİYDİ?

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin Rusya'da düşen uçağının kokpitinde, kaza sırasında Polonya hava kuvvetleri komutanının bulunduğu bildirildi.
  • Kokpitte komutan olmasi baski unsuru olabilir (aksini iddia edenlere katilmiyorum, askeriye mentalitesinde komutan ne derse o olur vardir. Bunun aksini soylemek insani aptal yerine koymaktan baska birsey degildir.), ama sonucta asil hata pilotundur. Kokpitte kim olursa olsun gerekli sartlar saglanmadigi halde yaklasmaya devam etme hatasi pilota aittir. Kimin ne soyledigi ya da ne istedigi ya da ne tur baski yaptigi onemli degildir, sorumluluk sahibi ve profesyonel bir pilotun boyle bir hata yapmamasi gerekir.
Komutanın uçağı indirmesi için pilotlara doğrudan baskı yaptığına dair işaret bulunmuyor.

Ancak komutanın kokpitteki mevcudiyetinin, pilotların uçağı kulenin tavsiyesinin aksine Smolensk havaalanına indirmeye karar vermelerine yol açmış olabileceği belirtildi.

Rus havacılık yetkilileri, geçen hafta, uçak düştüğü sırada kokpitte mürettebattan olmayan iki kişinin bulunduğunu bildirmişti.

Polonyalı müfettiş Edmund Klich, TVN televizyonuna yaptığı açıklamada, bu kişilerden birinin General Andrzej Blasik olduğunu açıkladı.

Karakutu kayıtlarına göre, komutanın pilotlara, inmeleri yönünde doğrudan baskı yaptığını gösteren cümle sarf etmediğini belirten Klich, bununla birlikte, "Kuşkusuz sadece oradaki mevcudiyeti bile baskı unsuru olabilir" dedi.

10 Nisandaki uçak kazasında, aralarında Polonya hükümetinin birçok üst düzey yetkilisinin bulunduğu 96 kişi ölmüştü.
KOMUTAN KOKPİTTE MİYDİ?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kokpitte komutan olmasi baski unsuru olabilir (aksini iddia edenlere katilmiyorum, askeriye mentalitesinde komutan ne derse o olur vardir. Bunun aksini soylemek insani aptal yerine koymaktan baska birsey degildir.), ama sonucta asil hata pilotundur. Kokpitte kim olursa olsun gerekli sartlar saglanmadigi halde yaklasmaya devam etme hatasi pilota aittir. Kimin ne soyledigi ya da ne istedigi ya da ne tur baski yaptigi onemli degildir, sorumluluk sahibi ve profesyonel bir pilotun boyle bir hata yapmamasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000