28 Temmuz 2010, Çarşamba 14:56:46

Komşu, yeşil pasaporta vize uygulamasını kaldırdı

Yunanistan, Türkiye'den seyahatleri ve iki ülke ticaretini çok olumlu etkileyecek bir adım attı. İşte ayrıntılar...
  • Aslında yeşil pasaport denen şeyin ortadan kaldırılması lazım, devletin memuru ne iş yapmış da sağa sola vizesiz gidecekmiş.
  • komşu ekeonomik krizi sebebiyle elinden gelse tümden vize yi kaldıracakta ne yapsın kuyruğu ab ye bağlı:-)))
  • Imzalar atildi ama uygulama yok. Bu arada nukleer santral onayi da verildi... Ne is?
  • yeşil pasaportla schengen bölgesine girmek zaten sorun değildi. yunanistan'ın bugüne kadar yaptığı uygulama da bu yüzden anlamsızdı. yunanistan'ın bize şimdi daha çok ihtiyacı var, büyütülecek bir gelişme değil. lacivert pasaportlara iddia edilen kolaylık sağlanırsa o zaman işe yarar bir gelişme olur.
Yunanistan, Türkiye'den seyahatlerde yeşil pasaporta vize uygulamasını kaldırdı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, oda olarak yıllardan bu yana bu mücadeleyi verdiklerini anlatırken, “Bu iki ülke ticaretine ve turizmine çok olumlu etkileyecek. Şimdi sıra iki günlük girişlerde vize alınmamasına geldi” dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1992 yılından bu yana iki ülke arasındaki ilişkilerin, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Demirtaş, Türk vatandaşlarının 48 saate kadar olan Yunanistan seyahatlerinde vize uygulanmaması ve yeşil pasaportlara vize uygulamasının kaldırılması konusunu son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında Atina’ya düzenlediği resmi ziyaretten önce Başbakan'a sundukları dosyada yer aldığını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:

“Atina'daki son zirvede Sayın Başbakanımıza bu konuyu aktardığımız gibi Yunanlı bakanlarla yaptığımız tüm görüşmelerde de bu konudaki talebimizi ilettik. Sayın Başbakanımız da sağolsunlar, bunu Sayın Papandreu ile yaptığı zirvede bir kez daha gündeme getirdi. Sayın Başbakanımızın konuyu gündeme getirmesinden sonra Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu da yeşil pasaporta vize uygulamasının kaldırılacağını, Türk vatandaşlarının 48 saate kadar olan Yunanistan seyahatlerinde ise vizenin kaldırılması için çalışmalara başlanacağını, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakan Vekilini görevlendireceğini açıklamıştı.”
 
İTO'nun bu yoğun çalışmaları ardından Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu da jest yaparak, dün yeşil pasaportlara vize uygulamasının bugün itibariyle kaldırıldığı haberini ‘İlk olarak’ İzmir Ticaret Odası'na iletti.

Yunanistan Konsolosluğu'ndan aldıkları haberin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Atina'daki zirveden sonra 4 Haziran'dan sonra Sakız'a gidip Sakız Valisi ve Belediye Başkanından Yunan Hükümetine baskı yapmasını istemiştik. Ege’deki diğer Yunan Adaları'nın yöneticileri ile de görüşüp bu talebimizi aktarmıştık. Tüm bu çabalarımızın karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu karar iki ülke arasındaki ticaretin, turizmin gelişmesinde çok etkili olacak.

Ama daha işimiz bitmedi, şimdi sıra 48 saatlik Yunanistan ziyaretlerinde Türk vatandaşlarından vize alınmaması konusu var. Şimdi de bu konuyu sonuçlanana kadar takip edeceğiz. Vize engellerinin kaldırılması şu anda 4 milyar dolar olan dış ticaretimizi çok kısa sürede 10 milyar dolara taşıyacaktır. Daha da önemlisi iki ülke arasında, Türk ve Yunanlıların rahatça seyahat edebilmesi Ege'de kalıcı dostluk ve barışın sağlanmasına büyük katkı yapacaktır.”
Komşu, yeşil pasaporta vize uygulamasını kaldırdı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Aslında yeşil pasaport denen şeyin ortadan kaldırılması lazım, devletin memuru ne iş yapmış da sağa sola vizesiz gidecekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
komşu ekeonomik krizi sebebiyle elinden gelse tümden vize yi kaldıracakta ne yapsın kuyruğu ab ye bağlı:-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Imzalar atildi ama uygulama yok. Bu arada nukleer santral onayi da verildi... Ne is?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeşil pasaportla schengen bölgesine girmek zaten sorun değildi. yunanistan'ın bugüne kadar yaptığı uygulama da bu yüzden anlamsızdı. yunanistan'ın bize şimdi daha çok ihtiyacı var, büyütülecek bir gelişme değil. lacivert pasaportlara iddia edilen kolaylık sağlanırsa o zaman işe yarar bir gelişme olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000