10 Mayıs 2013, Cuma 09:34:46

KOMİSYON KURUP BEKLERSİNİZ!

Star Gazetesi yazarlarından Selim Atalay bu hafta köşesinde 3. havalimanı projesine değindi...
  • İngilteremkararını verdi. Yeni havalimanı çevre için zararlı bulundu. Halihazırda yeterli altyapısı olan Heathrow'un batıya doğru genişletilmesi ve dört pist eklenmesine karar verildi. Yeni bir havalimanı müthiş bir mail yük getirir dendi. Bunları da halk ve komisyonlar düşünüp tartışarak belirledi. Bir İmam hatip mezununun talimatıyla karar alınmadı. Keşke bizde de öyle olsa değil mi? Star hem haberi çarpıtmış, hem de marifet yapmışım gibi anlatmış.
  • İngiltere'nin boş boş beklediği nerden çıktı. Çok daha güzel ve marjinal bir havalimanı yapımına yakında başlanıyor. Bu tür haberlerle ne bekleniyor? Okuyuculardan 3ncü havalimanına destek sağlamak mı? :))
  • ÇED raporunu okumuşlarmı acaba ya da öyle bir rapor olsa İngiltere veya başka bir medeni memlekette o inşaatı yaptırırlarmı diye sormak lazın yandaş gazeteci arkadaşa ????

Bizim yeni havaalanı ihalesi İngiltere’de de yankı yaptı. The Times gazetesinin ekonomi sayfası soruyor: Bin yıldan eski
kentinizin havaalanı artık kapasitesini aşmışsa ne yaparsınız? Sonra da yanıtı vermiş: -Londra’da isenizkarar
veremezsiniz, komisyon kurarsınız, sonra da komisyonun bulgularını yayınlamasını yasaklarsınız. Türkiye ise ileri
görüşlülük gösterip yeni havaalanı yapıyor.

Yorumda İstanbul’un yeni havaalanı 2018’de hizmete girdiğinde Londra’nın hâlâ -Ne yapsak? Acaba kapasite mi
artırsak?- diye tartışmaya devam edeceği tahmin edildi.

Üstelik İstanbul’un böylece aktarma durağı olma yolunda önemli adım atacağı ve Heathrow’un durak özelliğinin
zamanla azalacağı vurgulandı.

Londra Belediye Başkanı ve uzaktan kuzenimiz Boris Johnson, İstanbul’dan Londra’ya gelince -Birinci dünyadan kalkıp
üçüncü dünyaya gelmiş gibi oldum- demişti... İstanbul bu haliyle bile çoğu -gelişmiş ülke- havaalanından önde. Yeni
inşaat bitince, daha da öne çıkacak.

Bu arada İngiltere, Türkiye’nin ucuzkredilerden yararlandığını, dünya düşük faizli parayla doluyken, İngilizyatırımcının bu
olanaklardan uzak durduğunu belirtiyor.

Yani, Türkiye’nin büyük projeleri dünyanın gündeminde. Bu projelerin sayısı arttıkça, daha da iyi olacak. Hep dediğimiz gibi; daha fazla yatırım göz çıkarmaz, nazar keser iş ve aş artar, ekonomik büyüme sağlar.

KOMİSYON KURUP BEKLERSİNİZ!

Yorumlar

Heathrow ~ 11 yıl önce
İngilteremkararını verdi. Yeni havalimanı çevre için zararlı bulundu. Halihazırda yeterli altyapısı olan Heathrow'un batıya doğru genişletilmesi ve dört pist eklenmesine karar verildi. Yeni bir havalimanı müthiş bir mail yük getirir dendi. Bunları da halk ve komisyonlar düşünüp tartışarak belirledi. Bir İmam hatip mezununun talimatıyla karar alınmadı. Keşke bizde de öyle olsa değil mi? Star hem haberi çarpıtmış, hem de marifet yapmışım gibi anlatmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
http://tr.visit2istanbul.com/wp-content/uploads/2012/02/ataturk-havalimani.jpg Şu fotoğrafta Atatürk Havalimanını nereye kaydırabilirsin bırak 4 pisti 1 pist yapacak alan yok. 3.havalimanı İstanbul için elzemdi. Atatürk havalimanı sıkışıp kalmıştı.
cahilce boş ~ 11 yıl önce
İngiltere'nin boş boş beklediği nerden çıktı. Çok daha güzel ve marjinal bir havalimanı yapımına yakında başlanıyor. Bu tür haberlerle ne bekleniyor? Okuyuculardan 3ncü havalimanına destek sağlamak mı? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandaşş ~ 11 yıl önce
ÇED raporunu okumuşlarmı acaba ya da öyle bir rapor olsa İngiltere veya başka bir medeni memlekette o inşaatı yaptırırlarmı diye sormak lazın yandaş gazeteci arkadaşa ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000