03 Eylül 2018, Pazartesi 14:16:01

Koltuğu değiştirilen yolcu tazminat alacak

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi, internet üzerinden checkin yapan bir yolcunun, sonradan koltuğunun değiştirilmesi ile ilgili havayolu şirketine açılan davada emsal bir karara imza attı.
  • her umre hac ucusunda tk iflas eder o zaman, yer numarası falan hikaye, adam benim garının yanına oturcam diye 50 kisinin yerini degistiriyo. Tk delikanlıysa bu kuralı uygulasın:)
  • Bu haber içeriği ile başlığında bir uyumsuzluk var sanki. Başlık yeri değişen yolcunun tazminat aldığını iddia ediyor. İçerik hakarete uğradığı için tazminat aldığını söylüyor...
  • Haram zıkkım olsun benim bi maaşımı yok efendim onuru kırılmışmış için alfığın ve yediğin için ozaman bende bundan sonra yolcudan şikayetçi olayım bana küfür ederek benim onurumu kırdığı için sayın hakim ve avukat size sesleniyorum haram zıkkım olsun doğruysa bu... Nerden alırsam alayım durumu olmuş şimdi bu yolcu hep dava açarak para kazancak böyle olurmu bence pegasus bu yolcuyu kara listeye almalı benden söylemesi!!!!!
  • Ya siz nerenizle okuyorsunuz. Mahkeme yolculuk tamamlandığı için bilet iadesini reddetmiş. Yani koltuğu değişti diye bir tazminat vermemiş. Sadece diğer yolcuyla yaşadıkları için bir tazminat vermiş. Ki bunada sebep kendisini ayakta bekletip diğer yolcuyla munasebetine sebebiyet veren kabin amiri olduğu için tazminatı pegasusa ödetmis.
  • Bu yolcu check in işlemi için havayolu şirketine para ödediyse sonuna kadar haklıdır. Bildiğim kadarıyla bazı havayolu şirketleri check in yaparken koltuk numarası seçmek isterseniz ekstra bir ücret alıyor. Ancak bunun için bir ücret ödemesi yapmadıysa maalesef firma mağdur oluyor. Çünkü uçağın denge, balans hesapları yada hasta, çocuklu, yaşlı yolcuların son dakika çıkabilecek durumlarına karşı koltuk değiştirme işlemi kaçınılmaz olabiliyor.
  • Karar bozulmasın ki, havayolları daha dikkatli davransın. Kimi için uçakla yolculuk sadece bir yerden bir yere en kısa zamanda gitmektir. Benim için ise her yolculuk yeni bir keşiftir, heyecandır, hazdır. Ne kadar sık uçsam da, daha önce haritalarda gördüğüm yerleri bir de üzerinden görmek, bir nehri,gölü, kasabayı, dağı, bir köprüyü, yolu, ada'yı yukarıdan tanımlamak benim için keyiftir. Bulutların üzerinde uçmak ise bambaşka bir hazdır, özgürlüktür. Bu nedenle hep, kanat üstü olmayan pencere kenarında oturmak isterim. Hatta güneşin geliş yönüne göre sağda mı, solda mı oturacağıma karar veririm. Kaç paraysa verip yerimi satın alırım. Eğer, pencereden dışarı bakamazsam çok rahatsız olurum. Bu nedenle uzun uçuşlarda en arka sıradan yer almaya çalışırım ki, uzun uçuşlarda kapattırılan güneşliği çaktırmadan biraz arayabileyim diye. İsteyen taksın göz bandını uyusun, niye kapattırıyorsunuz derim hep. Acil durumlar tamam ama, sadece başkası otursun diye yerim değişirse çıldırırım. Saygılar
  • Bi gun on siralara cam kenarina cok zor yuruyen bi yasli yolcu aldik ucakta yer kalmadi diye arkaya vermisler o kadar yurumesine icimiz el vermedi gelen yolcudan da rica ederiz dedik. Gelen adam oyle bi inat etti ki ben o koltugu ozellikle istedim diye.. okuyorlar boyle haberleri sonra boyle durumlarda da hak aramaya kalkiyorlar..
  • ulan onur kırıcılığa tazminat mı vardı yıllarca harekatçılık yaptık bilsek meydandaki herkese dava açardık :/
  • Keske herkes böyle hakkini arayip alabilse ülkem daha bir güzel olur.
  • doğru karar. checkin yapıyorum uçağa binerken bilete bir bakıyorsun farklı koltuk. uln ben nereye para ödedim bana neyi veriyorusn ?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi, internet üzerinden checkin yapan bir yolcunun, sonradan koltuğunun değiştirilmesi ile ilgili havayolu şirketine açılan davada emsal bir karara imza attı. Mahkeme heyeti yolcunun koltuğunu değiştiren havayolu şirketinin yolcuya tazminat ödemesine karar verdi.

İddiaya göre, B.K. isimli yolcu 2017 yılında Pegasus havayolu şirketinin Gaziantepİstanbul seferinden uçak bileti aldı. Yolcu oturacağı koltuğu online checkin yaparak 14A olarak seçti. Uçuş günü hava alanına giden B.K. biletini aldığı sırada koltuk numarasının XXX olduğunu gördü. Uçağa binen B.K. hostesler tarafından önce seçtiği 14A numaralı koltuğa oturtuldu daha sonra koltuktan kaldırıldı. B.K. ayakta koltuğuna oturmayı beklerken uçaktaki bir başka yolcu tarafından azarlandı. Uçuş personeli tarafından 5C numaralı koltuğa oturtulan B.K. uçuştan sonra Pegasus havayolu şirketine dava açtı.

Yalova 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada B.K., 124 lira 99 kuruş uçak bileti maliyeti ve uçuşta yaşadığı sıkıntıları anlatmak için Pegasus müşteri hizmetleri ile görüşürken harcamış olduğu 11 lira 71 kuruş iletişim ücreti ile ilgili maddi tazminat isterken koridorda beklediği esnada başka bir yolcu tarafından azarlandığı ve bu yüzden onurun kırıldığı gerekçesi ile de 3 bin liralık manevi tazminat talebinde bulundu. Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti B.K.'nin yolculuğunu tamamlaması sebebiyle herhangi bir zarara uğramadığını bu sebeple uçak bileti talebinin reddedilmesine, iletişim ücretinin havayolu tarafından karşılanması gerektiğini göz önüne alarak 11 lira 71 kuruşluk maddi ve yolcunun başka bir yolcu tarafından azarlanmasının onur kırıcı olduğuna kanaat getirerek 3 bin liralık manevi tazminat talebinin kabulüne karar verdi.

Davalı verilen karara itiraz ederek dosyayı üst mahkemeye taşıdı. İstanbul Bölge Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi, yolcunun checkin yaparak 14A olarak seçtiği koltuğun değiştirilmesi sebebiyle yaşadığı mağduriyeti ve onurunun kırılmasını göz önünde bulundurup, havayolu şirketinin yolcuya tazminat ödemesine hükmetti.

Konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz davacı avukatı Naim Şaşma, "Müvekkilimin haklı davasını kazanmasını sağladığım için çok mutluyum. Basit bir hak ve alacak mücadelesi olmaktan öte vicdanı rahatlatan bu kararın benzer dosyalarda da olumlu açıdan kullanılmasını temenni ederim" dedi.

Koltuğu değiştirilen yolcu tazminat alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

NazmiKm ~ 6 yıl önce
her umre hac ucusunda tk iflas eder o zaman, yer numarası falan hikaye, adam benim garının yanına oturcam diye 50 kisinin yerini degistiriyo. Tk delikanlıysa bu kuralı uygulasın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 6 yıl önce
Bu haber içeriği ile başlığında bir uyumsuzluk var sanki. Başlık yeri değişen yolcunun tazminat aldığını iddia ediyor. İçerik hakarete uğradığı için tazminat aldığını söylüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3000 tl ~ 6 yıl önce
Haram zıkkım olsun benim bi maaşımı yok efendim onuru kırılmışmış için alfığın ve yediğin için ozaman bende bundan sonra yolcudan şikayetçi olayım bana küfür ederek benim onurumu kırdığı için sayın hakim ve avukat size sesleniyorum haram zıkkım olsun doğruysa bu... Nerden alırsam alayım durumu olmuş şimdi bu yolcu hep dava açarak para kazancak böyle olurmu bence pegasus bu yolcuyu kara listeye almalı benden söylemesi!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa yolcu ~ 5 yıl önce
Ne biçim adamsın yahu, sıkıntın ne anlamadım? Yolcu uçuşta hakarete uğramış, ayrıca yeri isteği dışında değiştirilmiş. Yolcuda havayolu şikayetine tatmin edici bir yanıt vermeyince dava açıp hakkını aramış. Sana ne oluyor!
Tech ~ 6 yıl önce
Ya siz nerenizle okuyorsunuz. Mahkeme yolculuk tamamlandığı için bilet iadesini reddetmiş. Yani koltuğu değişti diye bir tazminat vermemiş. Sadece diğer yolcuyla yaşadıkları için bir tazminat vermiş. Ki bunada sebep kendisini ayakta bekletip diğer yolcuyla munasebetine sebebiyet veren kabin amiri olduğu için tazminatı pegasusa ödetmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir sorum var ~ 6 yıl önce
Bu yolcu check in işlemi için havayolu şirketine para ödediyse sonuna kadar haklıdır. Bildiğim kadarıyla bazı havayolu şirketleri check in yaparken koltuk numarası seçmek isterseniz ekstra bir ücret alıyor. Ancak bunun için bir ücret ödemesi yapmadıysa maalesef firma mağdur oluyor. Çünkü uçağın denge, balans hesapları yada hasta, çocuklu, yaşlı yolcuların son dakika çıkabilecek durumlarına karşı koltuk değiştirme işlemi kaçınılmaz olabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
Karar bozulmasın ki, havayolları daha dikkatli davransın. Kimi için uçakla yolculuk sadece bir yerden bir yere en kısa zamanda gitmektir. Benim için ise her yolculuk yeni bir keşiftir, heyecandır, hazdır. Ne kadar sık uçsam da, daha önce haritalarda gördüğüm yerleri bir de üzerinden görmek, bir nehri,gölü, kasabayı, dağı, bir köprüyü, yolu, ada'yı yukarıdan tanımlamak benim için keyiftir. Bulutların üzerinde uçmak ise bambaşka bir hazdır, özgürlüktür. Bu nedenle hep, kanat üstü olmayan pencere kenarında oturmak isterim. Hatta güneşin geliş yönüne göre sağda mı, solda mı oturacağıma karar veririm. Kaç paraysa verip yerimi satın alırım. Eğer, pencereden dışarı bakamazsam çok rahatsız olurum. Bu nedenle uzun uçuşlarda en arka sıradan yer almaya çalışırım ki, uzun uçuşlarda kapattırılan güneşliği çaktırmadan biraz arayabileyim diye. İsteyen taksın göz bandını uyusun, niye kapattırıyorsunuz derim hep. Acil durumlar tamam ama, sadece başkası otursun diye yerim değişirse çıldırırım. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Bi gun on siralara cam kenarina cok zor yuruyen bi yasli yolcu aldik ucakta yer kalmadi diye arkaya vermisler o kadar yurumesine icimiz el vermedi gelen yolcudan da rica ederiz dedik. Gelen adam oyle bi inat etti ki ben o koltugu ozellikle istedim diye.. okuyorlar boyle haberleri sonra boyle durumlarda da hak aramaya kalkiyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur kırıcılık ~ 6 yıl önce
ulan onur kırıcılığa tazminat mı vardı yıllarca harekatçılık yaptık bilsek meydandaki herkese dava açardık :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 6 yıl önce
Çok güzel yorum tebrikler
Onur ~ 6 yıl önce
Keske herkes böyle hakkini arayip alabilse ülkem daha bir güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hlls ~ 6 yıl önce
doğru karar. checkin yapıyorum uçağa binerken bilete bir bakıyorsun farklı koltuk. uln ben nereye para ödedim bana neyi veriyorusn ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000