11 Haziran 2009, Perşembe 00:58:00

KÖLN'DEN KARS'A İLK UÇUŞ

Köln-Kars arasında uçak seferleri başladı. Köln'den gelen Hamburg International'a ait uçak 133 yolcusuyla Kars Havaalanı'na teker koydu.
  • Uçuşunuz hayırlı ve beraketli olsun. herseynızle sizleri tebrik ederiz. bölge acantenizle görütük herhafta düzenli uçacagız dediler, bir kurbetci olarak çok hemde çok memnuniyetimi sunarım. KARS ımza hayrlı ve uğurlu olsun.
  • Yaz sezonunu tam ucarsa büyük bir basari olur.Öger Türk Tur adina bende sevindim.Sezon bitince 2 haftada birde olsa devam etmelidir.
  • bence havaalanına hem taxi yolu hemde termal kamera yapılması gerekiyo.bide terminal binası büyütülmesi lazım.
  • HAYIRLI OLSUN. ÖGER FARKLILIGI BUDUR İSTE...
  • ÖTT icin hayirli olmasi dilegiyle...
  • umarız Erzincan içinde aynı haberi duyarız nasıl olsa bakanımız Erzincanlı Erzincanımıza bi kıyak yapar
  • Bluewings'de uçabilir fakat Hamburg ınternational önde. :)
  • 14 yolcu ile geri dönüş yapmış, doluluk epey düşük kalmış.
  • Umarım aynı haberi Zonguldak Çaycuma havaalanı için de okuruz.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Kars'a geçtiğimiz yıl yapılmaya başlanan uçak seferlerine, Avrupa da eklendi. Almanya'nın Köln kentinden havalanan 150 yolcu kapasiteli Öger Türk Tur ortağı Hamburg İnternational'a ait Airbus A 319 uçağı, akşam saat 20.40'da Kars Havaalanı'na indi.

Yolcular, havaalanında Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Öger Türk Tur Türkiye Müdürü Adil Serim, Müdür Yardımcısı Aykut Öger tarafından karşılandı. Bu arada, havaalanında domuz gribine karşı bir dizi önlem de alındı. Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri gerekli önlemleri alarak, bütün havaalanı çalışanlarına koruyucu maske dağıtıldı. Pasaport işlemlerinin yapıldığı bölüme kurulan Sağlık Kontrol Merkezi'nde bütün yolcuların ateşleri ölçüldü. Yapılan kontrollerde domuz gribi şüphesiyle karşılaşılmadı.

Avrupa'dan Kars'a direkt uçakla gelen yolculardan Ahmet Yılmaz, çok duygulandığını ve böyle bir imkanı sağladığı için Öger Türk Tur'a teşekkür etmek istediğini söyledi. Yolculardan Elif Keloğlu da, artık Almanya'dan Kars'a 4.5 saatte gelebildiklerini ifade ederek, bunun büyük bir imkan olduğunu belirtti.

Öger Türk Tur Türkiye Müdürü Adil Serim, "Bundan 4-5 ay önce Kars'a geldik. Sayın Valimize Kars uçuşlarının başlayacağı haberini verdik. Zaman çabuk geçiyor. 4-5 ay geçti ve bugün gördüğünüz uçak ilk yolcularımızı getirdi. İnşallah bölgemize bir vizyon kazandıracaktır. Bölgemize ekonomik bir değer katacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bunun arkası diğer şehirlerden olmak üzere gelecektir. Şu anda Çarşamba günleri Köln'den geliyor. Önümüzdeki zaman içerisinde potansiyel artışla ilaveler ve gelecek sene de Almanya'nın diğer şehirlerinden uçak gelme olasılığı çok fazla" dedi.

Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş da, "Bugün Kars ilimiz için önemli bir ilki yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Bakü-Kars uçak seferleri başlamıştı ve yaz ayları içerisinde devam etmişti. Bugün de daha önce valimizi ziyaret eden Öger Turizm yetkilileri vermiş oldukları sözü gerçekleştirmiş bulunuyorlar. 10 Haziran itibariyle Köln-Kars, Kars-Köln olmak üzere uçak seferleri başlamış oldu. Bugün bu gördüğünüz uçakla 133 yolcu Kars Havaalanı'na ayak bastı ve kendileriyle yapmış olduğumuz görüşmede daha önce Kars, Ardahan, Iğdır ve Artvin'e gelmek için aktarmalı uçak seferleriyle yaklaşık bir gün harcadıklarını, şimdiyse 4.5 saatte Kars Havaalanı'na gelmiş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler" diye konuştu.

Domuz gribi önlemleriyle ilgili de açıklama yapan Demirdaş, şunları söyledi: "Kars Valiliği olarak bütün tedbirleri havaalanımızda aldık. Özellikle yurt dışı uçuşları olduğu için domuz gribine karşı da etkin önlemlerimizi ilgili bütün kuruluşlarımız ve başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere burada aldı ve gerçekleştirdi. Ümidimiz, marka kent adayı Kars ilimizin yapmış olduğu açılımların son yıllarda uluslararası fuarlar olmak üzere önemli anlamda kültür ve turizm açılımları gerçekleştirmekte. İnşallah bundan sonra da Almanya-Kars arasında başlayan uçak seferleri farklı illerde eklenerek, artarak devam eder. Sadece yaz aylarında buradaki vatandaşlarımızın gelişi değil, kış aylarında Almanya'daki gerek gurbetçilerimizin, gerekse oradaki Almanların Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi başta olmak üzere gelmiş oldukları bir il olur Kars. Bu anlamda önemli bir açılım ve önemli bir adım atılmıştır. Emeği geçen özel sektör temsilcilerine ve gereken tedbirleri alan Havaalanı Meydan Müdürlüğü'ne, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Köln'den 133 yolcuyla Kars'a gelen Airbus A 319 uçağı, 14 yolcu ile Kars'tan Köln'e havalandı. Her hafta çarşamba günleri saat 16.00'da Köln'den kalkacak olan uçak saat 20.45'de Kars'a inecek ve ardından da saat 21.45'de Köln'e geri dönecek.

Köln'den Kars'a ilk uçuş

Köln'den Kars'a ilk uçuş

Köln'den Kars'a ilk uçuş

Köln'den Kars'a ilk uçuş

Köln'den Kars'a ilk uçuş

Köln'den Kars'a ilk uçuş

KÖLN'DEN KARS'A İLK UÇUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
Uçuşunuz hayırlı ve beraketli olsun. herseynızle sizleri tebrik ederiz. bölge acantenizle görütük herhafta düzenli uçacagız dediler, bir kurbetci olarak çok hemde çok memnuniyetimi sunarım. KARS ımza hayrlı ve uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yaz sezonunu tam ucarsa büyük bir basari olur.Öger Türk Tur adina bende sevindim.Sezon bitince 2 haftada birde olsa devam etmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence havaalanına hem taxi yolu hemde termal kamera yapılması gerekiyo.bide terminal binası büyütülmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HAYIRLI OLSUN. ÖGER FARKLILIGI BUDUR İSTE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÖTT icin hayirli olmasi dilegiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
umarız Erzincan içinde aynı haberi duyarız nasıl olsa bakanımız Erzincanlı Erzincanımıza bi kıyak yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bluewings'de uçabilir fakat Hamburg ınternational önde. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
14 yolcu ile geri dönüş yapmış, doluluk epey düşük kalmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarım aynı haberi Zonguldak Çaycuma havaalanı için de okuruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000