01 Ocak 2019, Salı 18:12:04

Kocaeli’de Cessna 152 tipi eğitim uçağı düştü

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kuzu yayla mevkiinde 2 kişilik eğitim uçağı düştü. Jandarma ekipleri düşen uçağa ulaştı, yaralılar hastaneye sevk edildi.
  • MGM verilerine göre Kartepede kar kalınlığı 129 cm. Erciyeste 52, Uludağda 81 ,Ilgazda 63 , Kartalkayada 96 cm.
  • Hala ders almıyoruz. Her yer kar buz bulut rüzgar hala bu tür havalarda uçuşa cıkıyorlar adeta canlarına susamışlar. Şimdi diyecekler ki bu havalarda da uçulmazsa ne zaman uçulacak tatlı su pilotumuyuz vs... Altınızdaki boeing veya airbus veya bir savaş jeti değil beyler, nasıl ki dalgalı bir denizde transatlantik veya yük gemileri yoluna devam ederken küçük tekneler batar alabora olursa havacılık ta böyle birşey. Gözü kara olmayın arkadaşlar altınızdakinin ve ondan da önce kendinizin limitlerini iyi değerlendirin. Riskli havalarda uçmayın bugün olmaz yarın uçarsın ama sağ salim evine gidersin.
  • Gecmis olsun..
  • Bulut içi ne işin var oralarda İkram kpt,geçmiş olsun
  • karbüratör buzlanması ?
  • Gol 1
  • Uçan uçakta motor nasıl donar ki helede tek motorlu taşıt uçak bilen varsa yazsın??
  • Uçağın düşmesi ile ilgili kaza komisyon kurulu kurup araştırmak şart.
  • Carburetor heat ON
  • Pilot Ikram Kaya ve M.M. isimli kadin. Haber iceriginde bilgi eksikligi var, ucaktakilerin birinin kadin oldugu belirtilmis, pilotun cinsiyeti neden belirtilmiyor? Tum insanlar aksi belirtilmedikce erkek midir? Egitim ucagindaki bir kisinin pilot oldugu acik, peki digeri ogrenci midir, onun meslegi neden belirtilmedi?
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kuzu yayla mevkiinde 2 kişilik eğitim uçağı düştü. Jandarma ekipleri düşen uçağa ulaştı, yaralılar hastaneye sevk edildi.

Kartepe Kuzuyayla mevkiinde meydana gelen kazada İstanbul Havacılık Kulübü’ne ait, pilot İkram Kaya idaresindeki eğitim uçağında bulunan 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı.
Cessna tipi 2 kişilik eğitim uçağı yanında M.M isimli kadın ile birlikte saat 14.30 civarında Cengiz Topel’den kalktı. Motorun donması sonucu eğitim uçağı Green Park Otel Geyikalanı bölgesine düştü. Kartepe’de güvenli alana taşınan yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi. Kocaeli İtfaiyesi düşen hava aracının bulunduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. 







Kocaeli’de Cessna 152 tipi eğitim uçağı düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

LTBQ ~ 5 yıl önce
MGM verilerine göre Kartepede kar kalınlığı 129 cm. Erciyeste 52, Uludağda 81 ,Ilgazda 63 , Kartalkayada 96 cm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desek boş ~ 5 yıl önce
Hala ders almıyoruz. Her yer kar buz bulut rüzgar hala bu tür havalarda uçuşa cıkıyorlar adeta canlarına susamışlar. Şimdi diyecekler ki bu havalarda da uçulmazsa ne zaman uçulacak tatlı su pilotumuyuz vs... Altınızdaki boeing veya airbus veya bir savaş jeti değil beyler, nasıl ki dalgalı bir denizde transatlantik veya yük gemileri yoluna devam ederken küçük tekneler batar alabora olursa havacılık ta böyle birşey. Gözü kara olmayın arkadaşlar altınızdakinin ve ondan da önce kendinizin limitlerini iyi değerlendirin. Riskli havalarda uçmayın bugün olmaz yarın uçarsın ama sağ salim evine gidersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Gecmis olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cptn ~ 5 yıl önce
Bulut içi ne işin var oralarda İkram kpt,geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 5 yıl önce
karbüratör buzlanması ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karburatör ~ 5 yıl önce
Bu uçaklarda yakıt hava karışımı karburatör marifetiyle enjektörlere ilerilir ve soğuk havalarda bu huni şeklindeki malzemenin en inceldiği yerde ilk buzlanmalar başlar, yakıt akışı kesilir ve motor durur
Dakika 1 ~ 5 yıl önce
Gol 1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.m isimli kadın ~ 5 yıl önce
Uçan uçakta motor nasıl donar ki helede tek motorlu taşıt uçak bilen varsa yazsın??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araştırma önerisi ~ 5 yıl önce
“Carburetor heat” nedir ve ne işe yarar araştırmanızı tavsiye ederim. En iyi öğrenilen bilgi, kendi araştırmanız ile öğrenilen bilgidir.
kurul ~ 5 yıl önce
Uçağın düşmesi ile ilgili kaza komisyon kurulu kurup araştırmak şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carb heat ~ 5 yıl önce
Carburetor heat ON

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merakli bir okuyucu ~ 5 yıl önce
Pilot Ikram Kaya ve M.M. isimli kadin. Haber iceriginde bilgi eksikligi var, ucaktakilerin birinin kadin oldugu belirtilmis, pilotun cinsiyeti neden belirtilmiyor? Tum insanlar aksi belirtilmedikce erkek midir? Egitim ucagindaki bir kisinin pilot oldugu acik, peki digeri ogrenci midir, onun meslegi neden belirtilmedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 5 yıl önce
Pilot İkram Kaya foto'da görülen yaralı şahıs.
meraksız 1 okuyucu ~ 5 yıl önce
meraklı bir okuyucu,kaza olmuş,millet yaralı hastaneye kaldırılıyor takıldıgın şeye bak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000