13 Şubat 2019, Çarşamba 15:01:41

KLM uçakları birbiriyle çarpıştı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Schiphol Havalimanı'nda iki uçak birbiriyle çarpıştı.
  • Pilot asker kökenli mi yoksa baba parasıyla lisans almış özel üniversite mezunu mu.
  • Geçmiş olsun.Push back olayı Amsterdam meydanında hep sıkıntı.Pushback operatörleri Formula1 pilotu gibi sonuç kaza kaçınılmaz oluyor.
  • A330 ne olacak bu yeni uçaklar geldiği zaman
  • Ulan millet 787'leri, 350'leri pert etmeye başlayacak neredeyse. THY ise daha yeni sipariş vermiş, genel müdür de başarıymış gibi şahsi twitter hesabından geliş tarihlerini açıklıyor.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Schiphol Havalimanı'nda iki uçak birbiriyle çarpıştı. 

Kısa adı KLM olan Hollanda Kraliyet Havayolları'na ait iki yolcu uçağı Schiphol Havalimanı'nda talihsiz bir olay yaşadı. Bu sabah meydana gelen kazada KLM'e ait PH-BFV kuyruk tescilli B747-400 tipi yolcu uçağı ile PH-BHA kuyruk tescilli B787-9 tipi yolcu uçağı çarpıştı.

Push back sırasında gerçekleştiriği belirtilen kazada B747 tipi uçağın kanadı, B787-9 tipi uçağın ise yatay stabilizesi hasar gördü.

Boeing B747-400 tipi yolcu uçağının Amsterdam-Los Angeles arasında düzenleyeceği sefer ile B787-9 tipi yolcu uçağının Atlanta'ya düzenleyeceği seferin iptal edildiği öğrenildi.

Hollanda Güvenlik Kurulu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve kazadan gerekli derslerin çıkarılması için bazı adımlar atılacağını duyurdu.

©AirportHaber.com





KLM uçakları birbiriyle çarpıştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

1 ~ 5 yıl önce
Pilot asker kökenli mi yoksa baba parasıyla lisans almış özel üniversite mezunu mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 5 yıl önce
Geçmiş olsun.Push back olayı Amsterdam meydanında hep sıkıntı.Pushback operatörleri Formula1 pilotu gibi sonuç kaza kaçınılmaz oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seli ~ 5 yıl önce
A330 ne olacak bu yeni uçaklar geldiği zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köfteci yusuf ~ 5 yıl önce
köfteland olacak
Geçmiş olsun ~ 5 yıl önce
Ulan millet 787'leri, 350'leri pert etmeye başlayacak neredeyse. THY ise daha yeni sipariş vermiş, genel müdür de başarıymış gibi şahsi twitter hesabından geliş tarihlerini açıklıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklı ~ 5 yıl önce
Biz herşeyi geç yapıyoruz bunun çok örneği var..
Volvo ~ 5 yıl önce
Uçağı geç sipariş etmenin gayet mantıklı bir sebebi var aslında: Yeni çıkmış bir uçak yepyeni sorunları da beraberinde getirir. Başka hava yolu şirketleri önce alsın kullansın, patlayacaksa onların elinde patlasın, üretici bu konudaki üretim revizelerini gerçekleştirsin, sonra da düzgün olanlarından biz alalım diye düşünülür. Bknz.787 batarya sorunları
Cok entel ~ 5 yıl önce
Volvonun dedigi cikti beyler. Dagilin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000