04 Ekim 2022, Salı 08:45:11

KKTC'nin Yeni Hava Yolu Krize Neden Oldu!

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni hava yolu şirketinin kurulmasının tüzük aşamasında olduğunu belirterek, "Bakanlar Kurulu'ndan geçiremedik... En önemli projem engelleniyorsa hükümette kalmamın bir anlamı yok." dedi.
  • Şehir içi ulaşım berbat! Taksiler model ama taksici esnafı soyguncu, dolmuş-minibüsler pislik içinde ve hurdası çıkmış, şoförleri gangaster gibi, telefonla konuşup anıra anıra gülmekten durakları kaçırıyorlar, ulaşım mafya gibi bir yapının elinde adam Havayolları kurmaktan bahsediyor
  • Türkiyede iktidar değiştiğinde havalimanıda el değiştirip uluslararası tecrübeye sahip bir firmaya verilecektir. Duymadık demeyin
  • Kthy nu havasen isimli sendika batırmıştır. Bu ispatlanmış bir durumdur. Yeni havayolunun da sonu aynı olacaktır.
  • Hava Yolu kurmak ruslara mı kaldı, günlük proje, şimdiye kadar neden bir hava yolu kuramadız, Kıbrıs a uzun vadeli yatırım gerek.
  • İstifa etmesi son derece hayırlı olur.
  • Kıbrıs Türk Hava Yolları'na sahip çıkılsa idi batırılmasaydı. Kıbrıs'ta hava yolu kur batsın sonucuna THY katlansın, Arnavutlukta hava yolu aç batsın sonucuna THY katlansın. THY personelinin promosyonlarını vermekten aciz ama sağda solda milyon dolarlar batırmakta birinci..
  • Her hareketinde her zaman özgür olmak için çırpınan ama para anlamında Turkiyesiz adım atamayan memleket:)) biraz paraya kavuşsalar bize bile vize uygulamaya başlar yavru vatan da ki yurttaşlar(!!!)
  • Havalimanı özelleşmesini bile yapamayan bir ülkede nasıl havayolu kuracaksınız

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni hava yolu şirketinin kurulmasının tüzük aşamasında olduğunu belirterek, "Bakanlar Kurulu'ndan geçiremedik... En önemli projem engelleniyorsa hükümette kalmamın bir anlamı yok." dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de yayınlanan ‘17. Saat’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, yeni hava yolu şirketinin kurulması için başlatılan sürece işaret ederek, “Şirketi kurmak istememizin nedeni kâr elde etmek değil, bilet fiyatlarını aşağıya çekmek” dedi.

Arıklı, ada ülkelerinde hava yolu ulaşımının büyük önem arz ettiğini belirterek, “6 Bin TL'den aşağı uçak bileti yok. İki firma fiyatları domine ediyor. Uçak sefer sayıları artarsa fiyatlar da aşağıya iner. Yeni hava yolu için girişim başlattık. Para olmadan şirketin kurulması için Türkiye'de hava yolu şirketleri ile görüştük. Şirketin kurulması tüzük aşamasına geldi ancak bunu Bakanlar Kurulu'ndan geçiremedik” ifadelerini kullandı.

Arıklı, "Hava yolu şirketi geçmişte de kurulamadı. Bu konuda kimse adım atamadı. Kimsenin yapamadığını YDP yapmaya çalışıyor diye engellenmeye çalışıldığını düşünüyorum" diye konuştu.

Yeni hava yolu ile ilgili sıkıntıların bu hafta çözümlenmesini umduğunu kaydeden Arıklı, sorunun çözülmemesi halinde yapabileceğinin hükümetten çekilmek olacağını aktardı.

Arıklı, "Hazırladığım en önemli projem engelleniyorsa hükümette kalmamın bir anlamı yok. Bu kadar güzel bir proje Bakanlar Kurulu'ndan geçemiyorsa orada kalmamın bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

“İŞ YAPMAK İSTİYORUM”

Bakan Arıklı, 4.5G/5G internet projesinde de ilerleme kaydedilemediğini belirterek, bu konuda ihaleye çıkıldığını ancak birtakım sıkıntılar yaşandığını dile getirdi, “İş yapmak istiyorum. İş yapamadığım yerde durmamın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

KKTC'nin Yeni Hava Yolu Krize Neden Oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Hazeefen ~ 2 yıl önce
Şehir içi ulaşım berbat! Taksiler model ama taksici esnafı soyguncu, dolmuş-minibüsler pislik içinde ve hurdası çıkmış, şoförleri gangaster gibi, telefonla konuşup anıra anıra gülmekten durakları kaçırıyorlar, ulaşım mafya gibi bir yapının elinde adam Havayolları kurmaktan bahsediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye ~ 2 yıl önce
Türkiyede iktidar değiştiğinde havalimanıda el değiştirip uluslararası tecrübeye sahip bir firmaya verilecektir. Duymadık demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havasen ~ 2 yıl önce
Kthy nu havasen isimli sendika batırmıştır. Bu ispatlanmış bir durumdur. Yeni havayolunun da sonu aynı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC-1 ~ 2 yıl önce
Hava Yolu kurmak ruslara mı kaldı, günlük proje, şimdiye kadar neden bir hava yolu kuramadız, Kıbrıs a uzun vadeli yatırım gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arıklı ~ 2 yıl önce
İstifa etmesi son derece hayırlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutmadık ~ 2 yıl önce
Kıbrıs Türk Hava Yolları'na sahip çıkılsa idi batırılmasaydı. Kıbrıs'ta hava yolu kur batsın sonucuna THY katlansın, Arnavutlukta hava yolu aç batsın sonucuna THY katlansın. THY personelinin promosyonlarını vermekten aciz ama sağda solda milyon dolarlar batırmakta birinci..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 2 yıl önce
Sen ne diyon kardeş ya??
Tırt ~ 2 yıl önce
Her hareketinde her zaman özgür olmak için çırpınan ama para anlamında Turkiyesiz adım atamayan memleket:)) biraz paraya kavuşsalar bize bile vize uygulamaya başlar yavru vatan da ki yurttaşlar(!!!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurt ~ 2 yıl önce
TC öğrencisi olduğumuz halde pul harcı ve muhaceret parası isteniyorsa orda savaş da çıksa gık çıkarmam kimse kusura bakmasın.
Kktc ~ 2 yıl önce
Havalimanı özelleşmesini bile yapamayan bir ülkede nasıl havayolu kuracaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel ~ 2 yıl önce
Özelleşme falan değildi o. Resmen inşaatçıya verdiler ve durum ortada işte
Hangi havayolu ~ 2 yıl önce
Mavi girne havayolunda mi bahsediyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000