03 Mayıs 2011, Salı 08:12:38

KKTC'Lİ ŞOFÖRE LARNAKA HAVAALANI'NDA TACİZ!

Önceki gün Kuzey Kıbrıs’taki bir otelden aldığı yolcularını Larnaka’ya götüren Salahi Debreli adlı bir KKTC vatandaşı, havaalanındaki güvenlik görevlileri ve polisin sözlü saldırısına uğradığını söyledi.
  • bakın siz tv gazete ve benzeri haber kaynaklarından sadece olumsuz olan yada gerçeyi yansıtmayan şeyleri duyup işin aslını bilmeden bu şekilde hakaret içeren bir yorum yapma hakkına sahip deyilsiniz ben bir kıbrıslı olarak sizi bu yorumlarınızda dolayı kınıyorum once işin aslını ögrenin sonra yorum yapmaya çalışın
  • Siz hala Turkiye'yi kabullenmeyin devam edin bakalim onlarin verdikleri rum kimliklerini tasiyin SIKISINCA biz RUM vatandasiyiz be gardas deyin bakalim daha neler olacak...
  • Turkiye defol demeye devam edin siz. Turkiye adadan askerini cektigi anda size hayvan muamelesi yaparlar bunu sokun kafaniza. Kibrisli genclere ne din ne tarih ogretiliyor, hepsi Avrupa ozentisi zuppe, biraz da hak ediyorlar mi ne
  • yenı yetısen gecnlık bılmıyor turk benlıgını kaybetmıs yoksa savası yasayan eskı kıbrıslıların hepsı bılıyor hepsı ıle konustum adamların tek dedıgı turkun turkten baska dostu yoktur dıye,yanlısım varsa gelın kıbrısa hepsı ıle sohbet edın sorun,sadece yenı yetısen savası gormemıs yaad ıngılterde savasa gelıp katılmamıs ınsanlar ancak turkıye dusmanıdır acıkcası bunuda ayırt edelım..
  • better olun,hala Türkiye'yi beğenmeyin hainler
  • boşver be gardaşçııım o limon ile tahinilen yapılan mezenin adı nedyi bea?Söyle gitsin genne.

Güvenlik görevlileri ve polisin kendisine, “Burası ne Denktaş’ın ne de Eroğlu’nun havaalanı. Burası Hristofyas’ın havaalanıdır. Bir daha buradan yolcu alma ve bir daha yolcu getirme” dediklerini anlattı.

Yaşadıkları karşısında şok olduğunu söyleyen Debreli, “Güney Kıbrıs’tan yaklaşık 2 yıldır Kuzey Kıbrıs’a otobüsümle turist taşıyorum. Larnaka Havaalanı’nda maruz kaldığım muamele, hem ülke turizmi hem de komşuluk ilişkileri açısından endişe verici boyuttadır” dedi.

Geçimini yolcu taşımacılığı yaparak kazandığını, Güney Kıbrıs’taki makamlardan gerekli olan evraklarını çıkardığı otobüsüyle, yurtdışındaki tur operatörlerinin Larnaka Havaalanı üzerinden Kuzey Kıbrıs’a gönderdiği turistlerin transferini yaptığını anlatan Salahi Debreli, yaşadığı olayın bir benzerinin yaklaşık 4 gün önce yine başına geldiğini, konuyu KKTC’deki Kar-İş yetkililerine aktardığını ve önlem almalarını istediğini söyledi.

Kendisi gibi onlarca şoförün yolcu transferinden ekmek parasını kazandığını belirten Debreli, özellikle hükümetin ve Kar-İş’in, ileride daha da endişe verici gelişmeler yaşanmadan önlem almasını ve kendilerine yol göstermesini istedi.

Güneydeki yöneticilere de seslenen Salahi Debreli, “Cebimde Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğim varken, arabamın tüm evrakları tamamken, sırf Kıbrıslı Türk olduğum için Larnaka Havaalanı’nda yaşadığım olayın bir açıklaması olmalı” diye konuştu.

Güney ile Kuzey arasında gerek Kıbrıslı Türk, gerekse Kıbrıslı Rum yüzlerce şoförün yolcu transferinden geçimini sağladığına dikkat çeken Debreli, “Eğer bizim Larnaka’dan yolcu almamız için Güney’deki makamlardan ‘ticari’ izin almamızı şart koşarlarsa bizim de Rum plakalı otobüslere aynı uygulamayı yapmamız gerekir. Bu da iki ülke turizmi açısından büyük kayıp demektir” dedi.

KAR-İŞ’TEN TEPKİ

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, bazı ticari araçların Güney Kıbrıs’a geçişinin engellendiğini belirterek, KKTC makamlarından, “mütekabiliyet prensibini uygulayarak” Rum ticari araçlarının KKTC’ye geçişinin engellenmesini istedi. Kar-İş, hükümetin bunu yapmaması durumunda kendilerinin yapacağını savundu.

Topaloğlu, 2004 yılından bu yana, iki taraf arasındaki yakınlaşma sürecine katkı sağlamak için Rum ticari araçlarının Kuzey Kıbrıs’a tek taraflı geçişlerini sabırla izlediklerini ancak üyeleri Salahi Debreli’ye yapılan müdahaleden dolayı Rum Yönetimi’ni, davranışlarından dolayı ise Rum polisini kınadıklarını ifade etti. (Kıbrıs Gazetesi)

KKTC'Lİ ŞOFÖRE LARNAKA HAVAALANI'NDA TACİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
bakın siz tv gazete ve benzeri haber kaynaklarından sadece olumsuz olan yada gerçeyi yansıtmayan şeyleri duyup işin aslını bilmeden bu şekilde hakaret içeren bir yorum yapma hakkına sahip deyilsiniz ben bir kıbrıslı olarak sizi bu yorumlarınızda dolayı kınıyorum once işin aslını ögrenin sonra yorum yapmaya çalışın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz hala Turkiye'yi kabullenmeyin devam edin bakalim onlarin verdikleri rum kimliklerini tasiyin SIKISINCA biz RUM vatandasiyiz be gardas deyin bakalim daha neler olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turkiye defol demeye devam edin siz. Turkiye adadan askerini cektigi anda size hayvan muamelesi yaparlar bunu sokun kafaniza. Kibrisli genclere ne din ne tarih ogretiliyor, hepsi Avrupa ozentisi zuppe, biraz da hak ediyorlar mi ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yenı yetısen gecnlık bılmıyor turk benlıgını kaybetmıs yoksa savası yasayan eskı kıbrıslıların hepsı bılıyor hepsı ıle konustum adamların tek dedıgı turkun turkten baska dostu yoktur dıye,yanlısım varsa gelın kıbrısa hepsı ıle sohbet edın sorun,sadece yenı yetısen savası gormemıs yaad ıngılterde savasa gelıp katılmamıs ınsanlar ancak turkıye dusmanıdır acıkcası bunuda ayırt edelım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
better olun,hala Türkiye'yi beğenmeyin hainler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boşver be gardaşçııım o limon ile tahinilen yapılan mezenin adı nedyi bea?Söyle gitsin genne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000