22 Temmuz 2018, Pazar 11:13:06

KKTC'de yeni havayolu için çalışmalar sürüyor

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uçak biletlerinin çok pahalı konuma gelmesi nedeniyle halkın da özlemle beklediği yeni hava yolunun devreye konulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
  • KKTC, o ücret yapısı, çağdışı sendikalar, politik anlayış ve yüksek ücretlerle havayolu kurarak bilet fiyatlarını düşüremez. Bir havayolu ile anlaşıp, bir uçak için ıslak kiralama yapmak daha akılcı olabilir.
  • Yani Cyprus Airport Services (CAS) ı hallettiniz sayın bakan şimdi de yeni havayolu mu kuruyorsunuz. CAS DAKI 140 çalışanı peşkeş çekmek için 2 aydır canınızı yediniz, maaşsız bıraktınız ve şimdi de yarı devlet yarı ozel havayolu kuruyorsunuz. Allah size akıl fikir versin.
  • Kibrislilar rahat adamlar. Hizmet sektorunu yapamazlar
  • Angolem havayolları
  • KKTC de bir türlü havayolu kurulur ama KTHY'nı ve CAS şirketini batıran Havasen isimli Türkiye düşmanı sendikayı ne yapacaksınız ? Önce onları yok etmek lazım. Sendika tabii ki olsun ama Türkiye düşmanı olmasın ve şirketini korusun.
  • Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye
  • Türkiyede işçilik kıbrısa göre ucuz ve havacılık oldukça teşvik ediliyor. Kıbrıs merkezli bir havayolu nasıl daha uygun fiyatlar sunabilecek oldukça merak ediyorum. Umarım milletin parası boşa harcanmaz.
  • Cas'ı da batırdıniz daha yeni. Daha handling firmasi isletemediniz hangi havayolunu nasıl isleteceksinizki?
  • Thy Anadolu Jet gibi sekiz ucaklik Kibris a ust acmalidir, ha oara kazanmiyorsa calisanlari Turkiye den gotur bakimlarini ucaklarin Istanbul da yapacak sekilde ayarlanabilir ucus programlari
  • Çok.iyi.olur..insanlar.madur..pahalı.biletler..den.dolayı

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uçak biletlerinin çok pahalı konuma gelmesi nedeniyle halkın da özlemle beklediği yeni hava yolunun devreye konulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkenin milli havayolu Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapatılmasıyla uçak bilet fiyatlarının çok arttığına dikkat çekerek, “Yeni havayolu kurulması için çalışma başlattık” dedi.

Kıbrıs Gazetesi'ne konuşan Ataoğlu, yeni kurulacak havayolunun devreye nasıl sokulabileceği konusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’yla ortak çalışma yaptıklarını ifade etti. Hedefin farklı bir havayolunun devreye girmesiyle uçak bilet fiyatlarının düşüşünün sağlanması olduğunu belirten Ataoğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda iki üç hava yolu şirketiyle görüşmeleri sürdürüyoruz. Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapanmasının ardından kendi havayolumuzla ilgili herkes beklenti içinde. Yeni havayolu şirketi nasıl kurabiliriz diye bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlar Kurulu bu görevi Turizm Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na verdi. Bu konuda Maliye Bakanlığı’yla da görüşmeleri sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar devletin aldığı apron ücretlerinin alınmaması konusunda bir çalışma yaptık ve görüştüğümüz havayolu şirketlerine bunları aktarıyoruz.”

“Devlet-özel ortaklığı olacak”

Yeni havayolunun devlet özel ortaklığı olacağını kaydeden Ataoğlu, günü geldiğinde hisse oranlarının nasıl olacağı konusunda çalışmanın da yapılacağını belirtti.

Yeni havayolunun kapısının nasıl açılacağının, teklifleri değerlendirdikten sonra belli olcağını anlatan Ataoğlu, şu andaki gidişatın iyi olduğunu kaydetti.

“Hedef yıl sonuna kadar 1.5 milyon konaklamalı turist”

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, bu yıl konaklamalı turist sayısı hedeflerinin 1.5 milyon olduğunu söyledi.

2017 yılında ülkeye gelen turist sayısının 2 milyon, konaklamalı turistin ise 1 milyon 100 bin olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, otellerin ve yatak kapasitelerinin artması ile acentelerin daha fazla turist getirmeye başladıklarını kaydetti.

“Yeni destinasyonlar arayışındayız”

Bakanlığın yurt dışındaki birçok pazara yaptıkları reklamlarla güneyden de turist geliş sayısının arttığını anlatan Ataoğlu, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin güneyden gelen turistlere engeller çıkarmaya başladığını söyledi. Bunları gidermek için yeni destinasyonlar tespit edildiğini ifade eden Ataoğlu, yakın zamanda İskandinav ülkeleri ve buna benzer turistlerin getirilerek güneyin engellediği turist sayısı açığını buralaradan kapatmayı hedeflediklerini de belirtti.

Ataoğlu, yeni destinasyonların ülkeye taşınması için Türk Hava Yolları ve paydaşlar ile buralara gidip road show ve reklam kampanyaları yaptıktan sonra turistleri ülkemize getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Güneyin engellemesi ve direkt uçuşların olmamasına rağmen turizmin çok iyi gittiğini anlatan Ataoğlu, büyük otellerin doluluk oranlarının yüzde 90’ların üzerinde olduğunu belirtti.

Frekans artışı için çalışmalar devam ediyor

Uçak bilet fiyatlarının ciddi oranda yüksek olduğunun altını çizen Ataoğlu, 30 Mayıs itibarıyla Girne-Alanya gemi seferlerini başlattıklarını hatırlattı.

Daha ucuz olmasından dolayı tercihin gemiye kayacağını ve uçaktaki sayının azalacağını belirten Ataoğlu, bu nedenle uçak bilet fiyatlarında düşüş beklediklerini ifade etti. KKTC'li Bakan Ataoğlu THY’nin 13 Haziran’da ülkemizde yedinci seferine başladığını, sekizinci seferin devreye girmesi için çalıştıklarını belirtti.

KKTC'de yeni havayolu için çalışmalar sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Havayolu ~ 6 yıl önce
KKTC, o ücret yapısı, çağdışı sendikalar, politik anlayış ve yüksek ücretlerle havayolu kurarak bilet fiyatlarını düşüremez. Bir havayolu ile anlaşıp, bir uçak için ıslak kiralama yapmak daha akılcı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CASTRO ~ 6 yıl önce
Yani Cyprus Airport Services (CAS) ı hallettiniz sayın bakan şimdi de yeni havayolu mu kuruyorsunuz. CAS DAKI 140 çalışanı peşkeş çekmek için 2 aydır canınızı yediniz, maaşsız bıraktınız ve şimdi de yarı devlet yarı ozel havayolu kuruyorsunuz. Allah size akıl fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazyair ~ 6 yıl önce
Kibrislilar rahat adamlar. Hizmet sektorunu yapamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adı ne ~ 6 yıl önce
Angolem havayolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurun ama ~ 6 yıl önce
KKTC de bir türlü havayolu kurulur ama KTHY'nı ve CAS şirketini batıran Havasen isimli Türkiye düşmanı sendikayı ne yapacaksınız ? Önce onları yok etmek lazım. Sendika tabii ki olsun ama Türkiye düşmanı olmasın ve şirketini korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok geç artık ~ 6 yıl önce
Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 6 yıl önce
Türkiyede işçilik kıbrısa göre ucuz ve havacılık oldukça teşvik ediliyor. Kıbrıs merkezli bir havayolu nasıl daha uygun fiyatlar sunabilecek oldukça merak ediyorum. Umarım milletin parası boşa harcanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 6 yıl önce
Cas'ı da batırdıniz daha yeni. Daha handling firmasi isletemediniz hangi havayolunu nasıl isleteceksinizki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba USA ~ 6 yıl önce
Thy Anadolu Jet gibi sekiz ucaklik Kibris a ust acmalidir, ha oara kazanmiyorsa calisanlari Turkiye den gotur bakimlarini ucaklarin Istanbul da yapacak sekilde ayarlanabilir ucus programlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok.iyi.olur..insanlar.madur..pahalı.biletler..den.dolayı ~ 6 yıl önce
Çok.iyi.olur..insanlar.madur..pahalı.biletler..den.dolayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000