30 Ocak 2023, Pazartesi 08:55:26

KKTC'de uçak biletleri cep yakıyor

KKTC'de hükümet yetkilileri tarafından sürekli ‘ucuzlayacağı’ yönünde açıklamalar yapılsa da uçak bileti fiyatları cep yakmaya devam ediyor.
  • Bakıpta göremeyen bakana. Siz bu terminal ücretleri bu havalimanı masrafları ile fiyatları düşüremezsiniz. Ya danışmanlık alıp nasıl olacağını öğrenin ya da hayal kurmayın
  • Cok pahalı hıc olmassa 1000 TL olsaydı bu vaziyete seyehatada çıkamayız
  • Para mı 3 5 bin lira
  • Dünyanın hangi ülkesinde sadece bir handling şirketi vardır acaba? Adamlar istediği fiyatı çeker bu da bilet fiyatlarına yansır. Rekabetsiz bu iş olur mu? Nasıl bir cehalettir bu. Hiç bilmiyorsanız bir araştırım bakalım mesela Türkiyede kaç tane var
  • daha yazin 1200 tl ye Trabzon a gidip geldim
  • Bu fiyatların artmasının iki sebebi var. Bir handling fiyatlarının ikincisi havalimanı ücretlerinin havayollarına çok ağır gelmesi. Dolayısı ile biletlere yansıyor.
  • Önce bu işlere bakan Bakan değişmeli. Havacılık ekonomisinden hiç anlamıyor. Yeni terminal bitince fiyatlar daha da artacak.
  • Docodaki cigliklari duyun

KKTC'de hükümet yetkilileri tarafından sürekli ‘ucuzlayacağı’ yönünde açıklamalar yapılsa da uçak bileti fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Her geçen gün, havayolu şirketlerine ödenen bilet fiyatları katmerlenirken, özellikle Şubat tatilinin yaklaştığı şu günlerde sadece Avrupa’ya değil, Türkiye’ye seyahat etmek de ‘lüks’ oldu. Örneğin; Türkiye’ye gitmek isteyen bir vatandaşın yalnızca gidiş-dönüş uçak bileti için ödeyeceği rakam 2 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL arasında değişiyor. Bu rakam, uçuş saati ve tercih edilen havayolu şirketine göre daha da artabiliyor.

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; 1-7 Şubat tarihlerinde Ercan Havalimanı’ndan Adana’ya gitmek isteyen vatandaşın ödeyeceği uçak bileti fiyatı en az 2 bin 581 TL. Bu rakam Ankara için 3 bin 457 TL, İstanbul için 3 bin 717 TL, Trabzon için ise 4 bin 581 TL.

Öte yandan bu rakam Avrupa için daha da cep yakıyor. Örneğin; aynı tarihler arasında Ercan Havalimanı’ndan Londra’ya aktarmalı gidebilmek için yalnızca uçak biletine en az 5 bin 364 TL, en fazla 21 bin 706 TL ödemesi gerekiyor.

Yine aktarmalı şekilde Ercan’dan Hollanda’ya gidecek yurttaşın cebinden uçak bileti için en az 6 bin 675 TL çıkacağı görülüyor.

Uçak bileti fiyatlarında Ercan ve Larnaka arasındaki fark daha da derinleşiyor. Fiyat farkı nedeniyle Kıbrıslı Türkler için seyahat Larnaka Havalimanı’ndan daha cazip hale geliyor. Örneğin, aynı tarihlerde Larnaka’dan direkt Londra’ya uçmak için uçak biletine ödenecek ücret bin 80 TL ile 4 bin 206 TL arasında. Larnaka’dan Hollanda’ya seyahat ise 3 bin 516 TL ile 9 bin 345 TL arasında farklılaşıyor.

KKTC'de uçak biletleri cep yakıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Bakan ~ 1 yıl önce
Bakıpta göremeyen bakana. Siz bu terminal ücretleri bu havalimanı masrafları ile fiyatları düşüremezsiniz. Ya danışmanlık alıp nasıl olacağını öğrenin ya da hayal kurmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak controlor ~ 1 yıl önce
Cok pahalı hıc olmassa 1000 TL olsaydı bu vaziyete seyehatada çıkamayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedava ~ 1 yıl önce
Para mı 3 5 bin lira

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın bakana ~ 1 yıl önce
Dünyanın hangi ülkesinde sadece bir handling şirketi vardır acaba? Adamlar istediği fiyatı çeker bu da bilet fiyatlarına yansır. Rekabetsiz bu iş olur mu? Nasıl bir cehalettir bu. Hiç bilmiyorsanız bir araştırım bakalım mesela Türkiyede kaç tane var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E ~ 1 yıl önce
daha yazin 1200 tl ye Trabzon a gidip geldim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon ~ 1 yıl önce
Orası neresi ? Oraya uçak iniyor mu?
Kktc ~ 1 yıl önce
Bu fiyatların artmasının iki sebebi var. Bir handling fiyatlarının ikincisi havalimanı ücretlerinin havayollarına çok ağır gelmesi. Dolayısı ile biletlere yansıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 1 yıl önce
Önce bu işlere bakan Bakan değişmeli. Havacılık ekonomisinden hiç anlamıyor. Yeni terminal bitince fiyatlar daha da artacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco beyaZ ~ 1 yıl önce
Docodaki cigliklari duyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000