21 Mart 2022, Pazartesi 10:36:38

KKTC'de Yeni Havayolu Şirketi İçin Düğmeye Basıldı

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bir fizibilite raporu hazırladığını ve Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu açıkladı.
  • Daha ercan havalimanını yönetenleri denetleyemeyen devlet havayolu kurmaya çalışıyor. Komik olmayın. Zaten kursanız da sendikalar yaşatmaz.
  • Kıbrısta en büyük tehlike havasen. Size havayolu falan kurdurmazlar. Merak etmeyin. Emek düşmanıları bunlar
  • O ülkede havasen gibi bir sendika varken hiçbir şey yapamazsınız. Kthy nı göz göre göre batırdılar. Ardından CAS şirketinin ortağı olan Havaşı kovaladılar. Bu ülkede hiçbir şey yapılmaz. Ercan havalimanını toplu konut firması sözde yönetiyor. Nereden tutsan elinde kalıyor.
  • Ya başka adam mı bulamadınız.
  • Yalandır, billahi yalandır. O adam hiç bir şey hazırlayamaz, hazırladım dediği şeyden zerre hayır gelmez.
  • KKTC'nin bu yeni kuracağı havayolu için en azından 3 uçağa (herhalde dar gövdeli) ihtiyacı olacak. Belki daha fazlasına! Ve de bunlar THY'nın MRO olanaklarından faydalanmak için de TK filosunda olacak tiplerden olmalı. Tahmin edin, bakalım, bu uçakların kiralanmasında kim "aracılık edip" komisyon alacak? Uluslar arası tanınmayan bir ülkeye, hangi şirket uçak kiralayacak? Yoksa bu kiralama konusu da mı Türkiye üzerinden hülleli olacak? Uçakların tescili TC ile mi başlayacak? Uçuş ekipleri nereden temin edilecek?
  • Kurun da gelelim. Zaten ilk fırsatta istifayı basmaya yer arıyorum.
  • Hamdi'nin raporundan nolacak arkadaşım? Kaç para bize maliyeti ne?? Rapor dediğin budur, paradan başka hiç birşey yoktur eminim.
  • Kıbrıslı birinin iş yapma becerisi yok gibi bir şey.
  • çok iyi bir planlamacıdır kendileri. HABOM' u unutmadık.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bir fizibilite raporu hazırladığını ve Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu açıkladı.

Bayrak taşıcıyı milli bir hava yolunun kurulması konusunda THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bir fizibilite raporu hazırladığını ve KKTC Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu belirten Arıklı, işlerin planlandığı gibi yürümesi ve bir engel çıkmaması durumunda KKTC’nin bayrak taşıyıcısının 2023’te uçmaya başlayacağını ifade etti.

REKABET FİYATLARI DÜŞÜRECEK

Arıklı şöyle konuştu: “Bu uçak bileti fiyatlarıyla turizm ve yüksek öğrenimi götüremezsiniz. Şu anda iki havayolu şirketine teslim durumdayız bu nedenle bayrak taşıyıcı havayolu şart. Fiyatları düşürmek için rekabet ortamı oluşturmamız gerekiyor. Alay yerine motive edici sözler bekliyoruz. Moral bozmasınlar. Yapmak için çalışacağız. Bunu hayata geçirmek boynumuzun borcu.”

HER KONUDA PROJE VAR

Arıklı, şu an için yoğunlaşılan konular arasında bayrak taşıyıcı hava yolu şirketinin kurulması, daha hızlı internet ve karayolu altyapısı bulunduğunu belirtti.

Bayrak taşıcıyı milli bir hava yolunun kurulması konusunda Türk Hava Yollarını global bir şirket haline getiren, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bir fizibilite raporu hazırladığını ve Bakanlar Kuruluna sunulduğunu belirten Arıklı, işlerin planlandığı gibi yürümesi ve bir engel çıkmaması durumunda KKTC’nin bayrak taşıyıcısının 2023’te uçmaya başlayacağını ifade etti.

Arıklı şöyle konuştu:

“Bu uçak bileti fiyatlarıyla turizm ve yüksek öğrenimi götüremezsiniz. Şu anda iki havayolu şirketine teslim durumdayız bu nedenle bayrak taşıyıcı havayolu şart. Fiyatları düşürmek için rekabet ortamı oluşturmamız gerekiyor. Alay yerine motive edici sözler bekliyoruz. Moral bozmasınlar. Yapmak için çalışacağız. Bunu hayata geçirmek boynumuzun borcu. Havacılıkta bir bayrak şirketine ihtiyacımız var. Bu havayolu devreye girdiğinde inanıyorum ki fiyatlar aşağıya düşecek.”

KKTC'de Yeni Havayolu Şirketi İçin Düğmeye Basıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Terminal ~ 2 yıl önce
Daha ercan havalimanını yönetenleri denetleyemeyen devlet havayolu kurmaya çalışıyor. Komik olmayın. Zaten kursanız da sendikalar yaşatmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Ahmet bolat bey ~ 2 yıl önce
Atılan personelerle temasa geçip hünkar efendinin nasıl haksız hukuksuz bir şekilde isten attığını personelerlle neler yaptığını öğreninatilan personelerden şeylerin müdürlerin davranışlarını öğrenin nasıl isim verip haksız bir şekilde personelini keyfi bir şekilde isten artırdığını öğrenin şefleri müdürleri toefl benzeri ingilizce sınavına sokun bakalım ne biliyorlar oturdukları koltukların haklarını verebiliyorlar mi kurumsal bir firma özelliği kazandırın Avrupa'da sıraya yükselen firma bakalım kendi yöneticileriyle yükselebileceğini mi
Havasen ~ 2 yıl önce
Kıbrısta en büyük tehlike havasen. Size havayolu falan kurdurmazlar. Merak etmeyin. Emek düşmanıları bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havasen ~ 2 yıl önce
O ülkede havasen gibi bir sendika varken hiçbir şey yapamazsınız. Kthy nı göz göre göre batırdılar. Ardından CAS şirketinin ortağı olan Havaşı kovaladılar. Bu ülkede hiçbir şey yapılmaz. Ercan havalimanını toplu konut firması sözde yönetiyor. Nereden tutsan elinde kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi ~ 2 yıl önce
Ya başka adam mı bulamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi mi? Fizibilite mi? ~ 2 yıl önce
Yalandır, billahi yalandır. O adam hiç bir şey hazırlayamaz, hazırladım dediği şeyden zerre hayır gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 2 yıl önce
KKTC'nin bu yeni kuracağı havayolu için en azından 3 uçağa (herhalde dar gövdeli) ihtiyacı olacak. Belki daha fazlasına! Ve de bunlar THY'nın MRO olanaklarından faydalanmak için de TK filosunda olacak tiplerden olmalı. Tahmin edin, bakalım, bu uçakların kiralanmasında kim "aracılık edip" komisyon alacak? Uluslar arası tanınmayan bir ülkeye, hangi şirket uçak kiralayacak? Yoksa bu kiralama konusu da mı Türkiye üzerinden hülleli olacak? Uçakların tescili TC ile mi başlayacak? Uçuş ekipleri nereden temin edilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 2 yıl önce
gardaçcığım, kthy gibi londra acentalarına 300 isterlin'lik pileti 50 isterline verecek misiñiz ? dört gözünan beklerik sizi.
Tk ~ 2 yıl önce
Kurun da gelelim. Zaten ilk fırsatta istifayı basmaya yer arıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 2 yıl önce
Kurun da gideyim diyorsun hiç merak etme zamanı gelince şefin müdürün talimatıyla hünkar efendi çağırıp isten atacak ekip iletişimde başımıza geldi
Cakaceka ~ 2 yıl önce
Hamdi'nin raporundan nolacak arkadaşım? Kaç para bize maliyeti ne?? Rapor dediğin budur, paradan başka hiç birşey yoktur eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batarlar. ~ 2 yıl önce
Kıbrıslı birinin iş yapma becerisi yok gibi bir şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlısı ~ 2 yıl önce
çok iyi bir planlamacıdır kendileri. HABOM' u unutmadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acilen ~ 2 yıl önce
İlkel ayci gitsin iyi cep olur bu sefer kibritin tümünü satin alir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000