23 Haziran 2009, Salı 08:09:56

KKTC sivil havacılıkta yeniliklere gidecek

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Milletlerarası Sivil Havacılık Anlaşma ve Eklerinin Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı”nı görüşmeye başladı. Tasarının görüşülmesine Perşembe günü devam edilecek.
  • oncelikle guvenlik gorevlileri insanlara nasil davranilmasi gerektigini ogrensin,,, af edersiniz ama biz hayvan degiliz,,, once medeni olsunlar,, sonra istandartlari gelistirsinler...

KKTC Meclis Genel Kurulu, dünkü toplantısında “Milletlerarası Sivil Havacılık Anlaşma ve Eklerinin Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı” ele alındı.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Şerife Ünverdi’nin komite raporunu okumasından sonra söz alan Komite Başkan Vekili, CTP Milletvekili Kadri Fellahoğlu, tasarının 1944’teki Chicago sözleşmesine uygun olarak hazırlandığını belirtti.

Fellahoğlu, ülkenin temel meselelerinin, yapısal bozukluklarının seçim döneminde konuşulması tekliflerine UBP’nin olumlu yanıt vermediğini, tartışma programlarından uzak durduğunu savundu.

Kadri Fellahoğlu, UBP’nin toplum kesimlerinin duymak istediklerini söyleyerek iktidara geldiğini belirterek, hükümetin verdiği sözlerin arkasında durması, yapamayacaksa da samimice söylemesi gerektiğini söyledi.

Mal varlıklarını Çarşamba günü açıklayacaklarını kaydeden Fellahoğlu, UBP’lilerin de bunu yapmasını istedi.

Kadri Fellahoğlu, hükümet yönelik, “Halk size yetki verdi, herkesi hırsız ilan ettiniz, gereğini yapın ondan sonra konuşun” dedi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, söz alarak, Ercan Havaalanı’nda gidiş salonunda yapılan bir düzenleme ile ülkeden gidecek yolcuların güneş veya yağmurun altında bekletildiğini buna çare bulunması gerektiğini söyledi.

Ülkeye gelen turistlerin uçakların art arda inmesi nedeniyle pasaport ve bagaj alım yerinde yığılmakta olduğunu kaydeden Denktaş, park konusunun da büyük sorun olduğunu oraya çok katlı bir park alanı yapılması gerektiğini ifade etti.

Denktaş’ın konuşmasının ardından Genel Kurul, tasarının görüşülmesine bir sonraki toplantıda kalınan yerden devam etmek üzere bugünkü çalışmalarını tamamladı. Meclis Genel Kurulu, bundan sonraki birleşimini 24 Haziran Perşembe günü yapacak.

KKTC sivil havacılıkta yeniliklere gidecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
oncelikle guvenlik gorevlileri insanlara nasil davranilmasi gerektigini ogrensin,,, af edersiniz ama biz hayvan degiliz,,, once medeni olsunlar,, sonra istandartlari gelistirsinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000