22 Şubat 2017, Çarşamba 10:10:44

Kırgızistan ACT'den tazminat istiyor

Kırgızistan hükümeti, ACT havayolu şirketinden 2 milyon 800 bin dolar hasar tazminatı talep ediyor
  • PEGASUSU SEN ADAM EDERSIN ACT HADI HAYIRLI OLSUN
  • Geçmış olsun
  • ortada bir zarar var, yikilan evler, kaybedilen canlar var. Bunlarin tazminatini elbette birinin odemesi gerek. Bu normalde ilk olarak sigorta sirketi olmalidir. Daha sonra tazminat tam odenmedi ise kazayi yapan sirket veya devlete muracat edilebilir. Eger tazminat odenmezse zarar goren ulke isterse kendi sinirlarinda yaptirim uygulayabilir. Bunlar normal seyler.
  • Bravo Tr
  • Sigorta şirketi, uçağı seferi yapmak üzere kiralayan şirket dururken Türk şirketinden ve hükümetten para istemek ne ya ?
  • Bilinmeyen bir nedenle düşmüş yazıyorsunuz. Yanlış. Uçak pist bittikten 200 metre sonra iniş yapmış.

Kırgızistan hükümeti, geçen ay Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düşen Boeing 747-400 tipi kargo uçağın ait olduğu ACT havayollarından 2 milyon 800 bin ABD dolar tazminat talebinde bulundu.

Başbakan Birinci Yardımcısı Muhammetkalıy Abulgaziyev, uçak kazasının meydana geldiği Çuy Bölgesi Sokuluk ilçesi Daça Su yerleşim birimini ziyaret ederek, kazada evsiz kalan aileler ve evleri hasar gören vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Hükümetin, kaza sonrası vatandaşların konut sorununu çözmek için çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Abulgaziyev, “Hükümet, Kırgızistan’ın ve vatandaşların maddi hasarının tazmin edilmesi için Türk tarafına resmen bir mektup gönderdi” ifadesini kullandı.

Abulgaziyev, Kırgızistan’ın kazadaki zararının 195 milyon som (2 milyon 800 bin dolar) civarında olacağını hesapladıklarını kaydetti.

Hong-Kong-Bişkek seferini yapan Boeing 747-400 tipi kargo uçağı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Uluslararası Manas Havaalanı’na inişe geçtiği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yerleşim birimine düşmüştü.

Uçaktaki 4 kişilik Türk mürettebatın yanı sıra 35 Kırgızistan vatandaşı hayatını kaybetmişti. Kazada 30’a yakın ev yıkılmıştı.

Kırgızistan ACT'den tazminat istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Act ye hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
PEGASUSU SEN ADAM EDERSIN ACT HADI HAYIRLI OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ELMIRA ~ 7 yıl önce
Geçmış olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zarar ~ 7 yıl önce
ortada bir zarar var, yikilan evler, kaybedilen canlar var. Bunlarin tazminatini elbette birinin odemesi gerek. Bu normalde ilk olarak sigorta sirketi olmalidir. Daha sonra tazminat tam odenmedi ise kazayi yapan sirket veya devlete muracat edilebilir. Eger tazminat odenmezse zarar goren ulke isterse kendi sinirlarinda yaptirim uygulayabilir. Bunlar normal seyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sc ~ 7 yıl önce
Bravo Tr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firat ~ 7 yıl önce
Sigorta şirketi, uçağı seferi yapmak üzere kiralayan şirket dururken Türk şirketinden ve hükümetten para istemek ne ya ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haber eksik ~ 7 yıl önce
Bilinmeyen bir nedenle düşmüş yazıyorsunuz. Yanlış. Uçak pist bittikten 200 metre sonra iniş yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 7 yıl önce
Bak arkadaşım; Bilinmeyen değil,henüz bilinmeyen diye yazılmış.Bunun anlamı henüz tam olarak sonucu açıklanmamış incelemede demek. Sonuç senin istediğin,arzu ettiğin gibi de olacaktır belki ama halen henüz. Ben sana karşı olsun diye peşin hükümde değilim senin gibi. Ama sen belli ki sonucun açıklanmasını beklemeyecek kadar hazımsızsın. Ama dediğim gibi henüz,bekle be kardeşim,öyle olacaksa bile.
FDR ~ 7 yıl önce
Karakutudan çıkan sonuç açıklandı. Uçak pist bitiminden sonra 900m e teker koymak üzereyken pas geçiyor ancak ana iniş takımları touch down yapıyor ve tel örgülere takılıyor, sonrası malum. Sebebi ise autoland esnasında false g/s capture. 9 dereceden. Yüksekler vs..
. ~ 7 yıl önce
Neden piste inis yapmamis?
Neo ~ 7 yıl önce
A320Neo'larla yolcu memnunuyetini arttirdi. Simdi filolarinda Neo olmayanlar dusunsun ;)
Br ~ 7 yıl önce
Hiçbir aşağılama ve hakaret içerme olmamasına rağmen cevap olarak yazılanları niye yayınlamıyorsunuz Yanlısınız biliyorum ama gerçekten sadece cevap idi calibana. Neyse.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000