03 Nisan 2013, Çarşamba 08:16:02

KİLOYA GÖRE ÜCRET DÖNEMİ BAŞLADI

Amerikan Samoası'nın ulusal havayolu şirketi Samoa Air dünden itibaren bilet fiyatlarını yolcuların ağırlıklarına göre belirlemeye başladı.
  • Mademki haktan hukuktan bahsediyorlar o zaman kilosu olan yolcuya kilosuna göre koltuk versinler mademki böyle bir uygulama yapiyorlar.Ayni mantikla düsünürsen eger ; vücut yapisindan dolayi o yolculara genis koltuk ve koltuk araligi da vermeleri gerekir. Bu örnegi uzun boylu olanlar icin de degistirebiliriz,uzun lafin kisasi sacma bir ücretlendirme olmus.
  • 94 kiloluk bir tosun olarak yaziyorum bence dogru karar benim icin harcanan yakiti niye baskasi odesin

Samoa Air Yönetim Kurulu Başkanı Chris Langton uygulamanın "en adil seyahat biçimi" olduğunu savundu.


Uygulama kapsamında, yolcular gidecekleri yolun uzunluğuna bağlı olarak kilo başına ücret ödüyor.

Uygulamanın diğer havayolu şirketleri için emsal oluşturabileceği belirtiliyor.

Langton, "Havayolu şirketleri için önemli olan koltuktan ziyade ağırlıktır. Küçük uçaklarda, daha kilolu yolcuları tolere etmek daha zor." dedi.

Bazı yolcuların yanlarında oturan kilolu müşterilerin parasını da ödediğini düşündüğünü söyleyen Chris Langton, çocuklu ailelerin biletlerinin daha ucuza geleceğini belirtti.

Şirketin kilo başına ücretleri uzaklığa bağlı olarak bir dolarla 4.16 dolar arasında değişiyor. Yolcular bagajları için de ağırlıklarına göre ücret ediyor.

Obeziteyle mücadeleye katkı

Langton bu uygulamanın obeziteyle mücadeleye katkıda bulunabileceğini de belirtti.

Samoa dünyada obezite oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri.

Langton, "İnsanlar kilo konusunda artık daha duyarlı hale geliyor. Bu bazı bölgelerde sağlık meselesi olarak görülüyor. İnsanlar artık 50 yıl öncesine göre daha iri, daha geniş ve daha uzun. Havacılık sektörü de bunu dikkate almaya başlayacak" dedi.

KİLOYA GÖRE ÜCRET DÖNEMİ BAŞLADI

Yorumlar

horizon ~ 11 yıl önce
Mademki haktan hukuktan bahsediyorlar o zaman kilosu olan yolcuya kilosuna göre koltuk versinler mademki böyle bir uygulama yapiyorlar.Ayni mantikla düsünürsen eger ; vücut yapisindan dolayi o yolculara genis koltuk ve koltuk araligi da vermeleri gerekir. Bu örnegi uzun boylu olanlar icin de degistirebiliriz,uzun lafin kisasi sacma bir ücretlendirme olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankarali ~ 11 yıl önce
94 kiloluk bir tosun olarak yaziyorum bence dogru karar benim icin harcanan yakiti niye baskasi odesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000