07 Mayıs 2021, Cuma 11:23:13

Kıbrıs'ta Ercan Havalimanı tartışması; Adı değişecek mi?

KKTC'de Ercan Havalimanı'nın adı değiştiriliyor. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın ailesi, karara tepkili.
  • Bakanlıktan birileri terminali işleten şirketin çalışanlarının uluslararası sertifkaları var mı yok mu denetleyebilir mi? Yoksa sertifikasız eğitimsiz birileri mi yönetiyor orasını
  • Kıbrıs'ta şehit olan tek kişi Fehmi Ercan mı? Sadece şehidimiz Fehmi Ercan mı Kıbrıs'ın geleceğine inanıyordu?
  • İsimle uğraşacağınıza işletmeciyi değiştirin orası adama dönsün
  • Dr Fazıl KÜÇÜK tüm kıbrıs davası için sembol bir isimdir. Tıpkı Rauf DENKTAŞ gibi. her ikisini de saygıyla anıyoruz. Ancak her ikisininde isimlerinin anılması için bir hava limanına ihtiyacı yoktur. şehit Fehmi ERCAN'ın isminin verilmesi, onun şahsında Kıbrıs davası için şehit olan tüm askerlerimizin anılmasını ve onurlandırılmasını sağlamıştır. Değiştirilmesi büyük vefasızlık olur.
  • Mevcut terminal ve piste Ercan havalimanı, yeni terminal ve piste Fazıl Küçük havalimanı olacak galiba.....

KKTC'de Ercan Havalimanı'nın adı değiştiriliyor. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın ailesi, karara tepkili.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Ercan Havalimanı'nın isminin Dr. Fazıl Küçük Havalimanı, Geçitkale Havalimanı'nın ise Ercan Havalimanı olarak değiştirilmesi yönündeki açıklamaları, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan Binbaşı Fehmi Ercan'ın ailesini üzdü.

KKTC'de yayın yapan Yenidüzen gazetesinin haberine göre, bu yönde alınacak bir kararın yeniden gözden geçirilmesini talep eden Binbaşı Ercan'ın kızı Canan Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

"Bizler Şehit Hava Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın ailesi olarak babamızın Kıbrıs davasına olan inancının verdiği güçle ve ona layık olma çabasıyla bugünlere geldik" diyen Ercan, "Adının verdiliği Ercan Havaalanı, anısını ve onun gibi Kıbrıs'ın geleceği ve özgürlüğüne inanarak yaşamlarını veren ya da bu uğurda çaba gösterenleri onurlandırdı" ifadelerini kullandı.

Ercan Havalimanı adının değiştirilmek istendiğini "derin bir üzüntüyle" öğrendiklerini anlatan Canan Ercan, şöyle devam etti:

"Üstelik bu değişiklik önerisinde kıymetli lider Dr. Fazıl Küçük’ün, Şehit Hava Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın ve Geçitkale halkının ve şehitlerinin aziz ruhlarının birbirleriyle karşı karşıya kaldığı ve tüm taraflar adına yaralayıcı bulduğumuz bir dizi etkileşimin söz konusu olduğunu görüyoruz. Ercan ailesi olarak, söz konusu niyetin olası etkilerinin hassasiyetle gözden geçirilmesini, daha fazla vicdani ve toplumsal zarar doğurmadan gündemden kaldırılmasını bekliyor ve talep ediyoruz."

Kıbrıs'ta Ercan Havalimanı tartışması; Adı değişecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

T ve T ~ 3 yıl önce
Bakanlıktan birileri terminali işleten şirketin çalışanlarının uluslararası sertifkaları var mı yok mu denetleyebilir mi? Yoksa sertifikasız eğitimsiz birileri mi yönetiyor orasını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehit ~ 3 yıl önce
Kıbrıs'ta şehit olan tek kişi Fehmi Ercan mı? Sadece şehidimiz Fehmi Ercan mı Kıbrıs'ın geleceğine inanıyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipik akepe davranisi ~ 3 yıl önce
Kibrisa da mi dadand bunlar
Ercan ~ 3 yıl önce
İsimle uğraşacağınıza işletmeciyi değiştirin orası adama dönsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fantom ~ 3 yıl önce
Dr Fazıl KÜÇÜK tüm kıbrıs davası için sembol bir isimdir. Tıpkı Rauf DENKTAŞ gibi. her ikisini de saygıyla anıyoruz. Ancak her ikisininde isimlerinin anılması için bir hava limanına ihtiyacı yoktur. şehit Fehmi ERCAN'ın isminin verilmesi, onun şahsında Kıbrıs davası için şehit olan tüm askerlerimizin anılmasını ve onurlandırılmasını sağlamıştır. Değiştirilmesi büyük vefasızlık olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orta Yol ~ 3 yıl önce
Mevcut terminal ve piste Ercan havalimanı, yeni terminal ve piste Fazıl Küçük havalimanı olacak galiba.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terrminal ~ 3 yıl önce
Yeni terminal hiç açılmayacak maalesef

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000