06 Temmuz 2022, Çarşamba 12:58:24

KF-21 ilk uçuşuna hazırlanıyor

Güney Kore tarafından geliştirilen yeni nesil KF-21 savaş uçağı ilk uçuşuna hazırlanıyor.
  • Ayni biz, bizde lideriz, ama sahtekarcilikta, mala cokmede, din ile kandirmada elimize kimse su dokemez, bir devrime Ahlaki devrime ihtiyac var
  • Tesadüflere bakın. Bu adamların yaptığı her uçağın benzeri bizde var. Hürkuş, Hürjet, MMU…

Güney Kore tarafından geliştirilen yeni nesil KF-21 savaş uçağı ilk uçuşuna hazırlanıyor.

Güney Kore’nin, 9 Nisan 2021’de gerçekleştirdiği törenle tanıttığı ve geçtiğimiz günlerde taksi testleri başlayan KF-21 Boramae savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Kore Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (Korean Aerospace Industries: KAI) Gyeongsang eyaletindeki üretim tesisinde yapılan KF-21 tanıtım töreninde, “Yeni bir bağımsız savunma çağı başladı. KF-21 Güney Kore havacılık sanayiinin gelişiminde tarihi bir kilometre taşı” ifadeleri kullanan Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, KF-21’in yer ve uçuş testleri tamamlandıktan sonra, uçağın seri üretiminin 2028’de 40 adet ve 2032’de 120 adet uçak hedefiyle başlayacağını da ifade etmişti.

Havadan havaya ve havadan karaya atılan füzelerle ve hatta havadan fırlatılan seyir füzeleriyle silahlandırılması beklenen KF-21’in iki motora sahip savaş uçakları, görevlerine bağlı olarak tek ve iki koltuklu sürümlerde gelecek.

Tanıtıma kadar KF-X olarak bilinen fakat piyasaya sürülürken KF-21 Boramae olarak adı değiştirilen savaş uçağının ülke için bir ihracat etkeni olması ve ülkede istihdam yaratması bekleniyor. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına göre, uçakların tam ölçekli seri üretim başladığında, 100.000 ek istihdam yaratılacak ve ülke 5,9 trilyon Kore wonu (yaklaşık 5,2 milyar dolar) değerinde bir katma değere sahip olacak. Bu etki, uçaklar ihraç edilirse çok daha büyük olacak. (defenceturk)

KF-21 ilk uçuşuna hazırlanıyor

Yorumlar

Heh heh ~ 2 yıl önce
Ayni biz, bizde lideriz, ama sahtekarcilikta, mala cokmede, din ile kandirmada elimize kimse su dokemez, bir devrime Ahlaki devrime ihtiyac var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 2 yıl önce
Tesadüflere bakın. Bu adamların yaptığı her uçağın benzeri bizde var. Hürkuş, Hürjet, MMU…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000