13 Kasım 2014, Perşembe 08:13:19

"KEŞKE BENİM DE OLSA" DİYECEĞİNİZ BİR ARAÇ: SKYCRUISER

Siz de helikopter gibi havalanan ve yola uçak gibi devam eden bir hava aracınız olsun istemez miydiniz? ABD'li mühendislerin yeni çalışması "SkyCruiser" tam da bu tarife uyan cinsten...
  • Bundan 200 yil önce'de hic kimse düsünememistir insanlar hava'da ucarak A'dan B'ye ulassin. Veyahut Columbus'un Amerika'ya ulasmasi aylar aldigini simdi ucak ile 8 saat'te ulasmasi. Gelecekte araba ile degil herkes kendi ucagin'la seyhat yapacak. Araba icin nasil ehliyet aliniyor; Ucak icin'de ona göre ehliyet alirsin. Bukada basit. Insanin vizyonu olsun yanliz. Hersey zamanla mümkün. Bunu tarih gösteriyor.
  • yazacak baska haber kalmadi - bu yorumu yayinlamazsiniz ya, hadi neyse :)
  • Güzelmişte herkez bunu kullanamaz herhalde belli bir eğitimi olması lazım

Amerikalı mühendislerin son icadı “SkyCruiser” büyük ilgi görüyor. Helikopter gibi havalanan, uçak gibi yola devam eden ve piste indikten sonra arabaya dönüşen SkyCruiser, şimdiden geleceğin aracı olmak için en büyük adaylardan biri olarak gösteriliyor.

Arizona menşeli firma Krossblade Aerospace Systems tarafından hayata geçirilen SkyCruiser, kullanılan birçok teknolojinin en iyi yönleri alınarak tasarlandı. Araç tıpkı bir helikopter gibi dar alanlarda rahatlıkla iniş kalkış yapabilecek. 320 hp elektrikli motora sahip olan araç, bu sayede helikopterin aksine oldukça sessiz çalışıyor. SkyCruiser havalandıktan sonra ise pervaneleri katlanarak bir uçak olarak yoluna devam edecek.

Havadayken uçağa dönüşen SkyCruiser saatte 500 km hız yapacak. Bu hız limiti onu uçağa göre yavaş seyreden helikopterden farklı kılacak. SkyCruiser tıpkı bir kargo uçağı gibi 1.600 kilometre mesafe katedebilecek.

İnişten sonra ise uçağın kanatları katlanarak dört tekerlekli bir araba haline geliyor ve SkyCruiser yoluna devam ediyor. Henüz test aşamasında olan tasarım gelecekte hayatımızı kolaylaştıracağa benziyor.

"KEŞKE BENİM DE OLSA" DİYECEĞİNİZ BİR ARAÇ: SKYCRUISER

Yorumlar

Neden olmasin? ~ 9 yıl önce
Bundan 200 yil önce'de hic kimse düsünememistir insanlar hava'da ucarak A'dan B'ye ulassin. Veyahut Columbus'un Amerika'ya ulasmasi aylar aldigini simdi ucak ile 8 saat'te ulasmasi. Gelecekte araba ile degil herkes kendi ucagin'la seyhat yapacak. Araba icin nasil ehliyet aliniyor; Ucak icin'de ona göre ehliyet alirsin. Bukada basit. Insanin vizyonu olsun yanliz. Hersey zamanla mümkün. Bunu tarih gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanirim ~ 9 yıl önce
yazacak baska haber kalmadi - bu yorumu yayinlamazsiniz ya, hadi neyse :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzelmişte herkez bunu kullanamaz herhalde belli bir eğitimi olması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000