30 Temmuz 2009, Perşembe 08:10:45

"Kenti terk edin, uçak bileti bizden!"

ABD'nin New York kentinde, evsiz ailelere, kenti terk etmelerini teşvik etmek için ücretsiz uçak bileti verilmesi uygulamasının başlatıldığı bildirildi.
  • Sıra sende! Istanbul'u terk edecek olanlara bedava uçak bileti mi alırsın, yoksa bedava otobüs mü tutarsın? Gereğini yap gayrı.

New York Times'ın haberine göre, Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından başlatılan plan kapsamında, evsiz ailelere tek yönlü uçak biletleri ücretsiz olarak veriliyor. İsteyen aileler, kendilerini kabul edecek bir akrabadan onay alınmasının ardından ülke içi ya da dışında istedikleri yere gidebiliyor.

Şu ana kadar, 550 ailenin ABD içinde 24 eyalete ve beş kıtada farklı ülkelere gönderildiği belirtildi. Ailelerin en çok, Porto Rico, Florida, Georgia ile Kuzey ve Güney Carolina'yı tercih ettiği bildirildi.

Belediye, evsizlere barınak hizmeti sağlıyor ancak bu sistem aile başına yılda 36 bin dolara malolduğu için belediyeyi yeni çözümler üretmeye yöneltiyor.

Hürriyet

"Kenti terk edin, uçak bileti bizden!"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sıra sende! Istanbul'u terk edecek olanlara bedava uçak bileti mi alırsın, yoksa bedava otobüs mü tutarsın? Gereğini yap gayrı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000