28 Nisan 2022, Perşembe 15:56:56

Kent sakinleri havalimanın kapatılmasını istiyor

Bursa'da evlerin arasına düşen tek motorlu eğitim uçağının kalkış yaptığı Yunuseli Havalimanı'nın bulunduğu mahallede yaşayanlar, havalimanının yerine hastane ya da okul yapılmasını istiyor.
  • Oldu canım, sizin paşa gönlünüz rahatsız olmasın diye devlet havalimanını iptal ediversin. Gelmeseydinizno mahalleye, çoğunuz oraya yığıldığınızda havaalanı vardı. Memnun değilseniz çekin gidin geldiğiniz yere. Bazı insanlar da boş konuşmayı pek seviyor...
  • Cahil lümpenler ülkenin her yerinde ve ne yazık ki çoğunluktalar...Bu ülkeden hiç bir cacık olmaz bu saatten sonra...
  • Türk Hava kuvvetlerine ait olan bu pist 1943-1944 yılında ilk defa yedek meydan olarak Hava kuvvetleri inşaat taburu tarafından yapılmıştır o günden bu güne Hava harp okulu pilot adaylarının eğitimleri dahil kullanılmıştır . Böylesine yerler kıymetli yarlerdir ve Bursalının malıdır . Yukarıdaki yorumlatsana ortak görüş olarak kaçak yapılaşma neticesinde Mania planını hiçe sayılarak tel örgü dibine kadar yapılaşma olmuştur . Bence hava alanı değil etrafındaki düzensiz yapılaşma yıkılmalıdır
  • O havaalani oradaydi millet tellerin dibine ev yapip sonra rahatsiz olduk diyor. O bolgenin cevresinin istimlak edilip acilmasi gerekir.
  • Pistin iniş kalkış coursundaki evlerin imar izinleri var mı acaba?Varsa kim vermiş?Normalde o evlerin orda olmaması gerekiyor.Kaçak yapılan evlerin yıkılması gerekir.
  • Hem havaalanının sınırına kadar ev yap. Hem de istemiyoruz. Senin oraya gelmen isteniyor muydu acaba. Tam tersi asıl kalkış hattı üzerindeki evlerin yıkılması gerekiyor. O gün gencecik insanların hayatlarını kaybetmesinde sizin çarpık yapılaşmanızın da sorumluluğu var. Tam olarak da bu basiretsizlikten korkuyordum ve malesef oldu. Bir kaynak daha hem de yıllarca kullanılan bir kaynak umarım böyle cahilce düşünceler yüzünden çöp olmaz.
  • Bu havalimani 1944 yılından beri var, kurulduğu zamanlarda da o bölgede hiç yapılaşma yok. Yani o bölgeye sonradan gelenler kanunsuz yapılaşma ile insanlar.Havalimanı kapatılsın rahatsız oluyoruz demelerinde ne kadar haklılar takdirlerinize bırakıyorum..
  • Sizi kırmızı mumla mı davet ettiler pist yanına kaçak gecekondu yapın diye?
  • Tabi, kapatilsin ve koca koca beton binalar dikilsin. 5-10 sene sonra tersten gorursunuz aldiginiz kararlari. Makarna yiye yiye millet dusunemez olmus.
  • Bu havalimani 1944 yılından beri var, kurulduğu zamanlarda da o bölgede hiç yapılaşma yok. Yani o bölgeye sonradan gelenler kanunsuz yapılaşma ile insanlar.Havalimanı kapatılsın rahatsız oluyoruz demelerinde ne kadar haklılar takdirlerinize bırakıyorum.

Bursa'da evlerin arasına düşen tek motorlu eğitim uçağının kalkış yaptığı Yunuseli Havalimanı'nın bulunduğu mahallede yaşayanlar, havalimanının yerine hastane ya da okul yapılmasını istiyor.

Osmangazi ilçesindeki yaklaşık 1400 metre uzunluğunda piste sahip Yunuseli Havalimanı, eğitim amaçlı uçuşlar ile belirli ağırlıktaki uçakların iniş ve kalkışı için hizmet veriyor.

Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta 25 Nisan'da iki katlı binaya çarptıktan sonra evlerin arasına düşen tek motorlu uçağın da kalkış yaptığı havalimanı, eğitim uçuşlarının yanı sıra zaman zaman festivallere ve farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Havalimanı çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayanlardan Süleyman Özkulak, AA muhabirine, 1982 yılından itibaren bölgede ikamet ettiğini belirterek, "Eskiden buraya yapı ruhsatı vermiyorlardı, 'havalimanına uçaklar rahat insin' diye. Gürültülü ve tehlikeliydi hep. O dönemlerde birkaç yere daha düştüğünü de duymuştuk. Meskun mahallin dışında olsa daha iyi olur." ifadesini kullandı.

Enver Dinçer de yıllardır havalimanı yakınında yaşadıklarını anlatarak, "Uçağın geçmesini bırak, sesleri bile rahatsız ediyor. Hep şikayetçiydik. Herkes genelde rahatsız olduğunu söylüyor." diye konuştu.

Hüseyin Sarı, 40 senedir aynı mahallede oturduğunu, havalimanının bir süre boş kalmasının ardından eğitim uçaklarını gördüklerini aktardı.

Çocukluğunda havalimanı çevresinde kendilerine uçurtma bile uçurtturmadıklarını dile getiren Sarı, "Eskiden de havalimanını istemiyorduk. Buradaki herkes uçaklardan rahatsız." dedi.

Nazlı Görhan, "Buranın kalkmasını istiyorum. Çünkü her zaman tehlike başımızda. Çocuklar var, istemiyorum havalimanı. Okul, hastane yapsınlar yerine." ifadelerini kullandı.

Yunuseli Havacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Sarıkaya ise havalimanının 3 yıl önce uçuş okulları ve özel küçük uçaklara tahsis edildiğini söyledi.

1400 metrelik kros piste sahip havalimanında sabit olarak faaliyet gösteren 30 eğitim uçağı bulunduğuna işaret eden Sarıkaya, "Yaz aylarında bu sayı 40-45 civarında oluyor ve bir günde ortalama 50-60 uçuş gerçekleşiyor." bilgisini paylaştı.

Sarıkaya, pistin sadece bölgedeki hava araçlarına hizmet vermediğini, yangın söndürme uçaklarına ve özel olarak kullanılan uçuş araçlarına da hizmet verdiğini ifade etti.

Kent sakinleri havalimanın kapatılmasını istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

ASABİ ~ 2 yıl önce
Oldu canım, sizin paşa gönlünüz rahatsız olmasın diye devlet havalimanını iptal ediversin. Gelmeseydinizno mahalleye, çoğunuz oraya yığıldığınızda havaalanı vardı. Memnun değilseniz çekin gidin geldiğiniz yere. Bazı insanlar da boş konuşmayı pek seviyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu Davut... ~ 2 yıl önce
Cahil lümpenler ülkenin her yerinde ve ne yazık ki çoğunluktalar...Bu ülkeden hiç bir cacık olmaz bu saatten sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU KADARMI KOLAY ~ 2 yıl önce
Türk Hava kuvvetlerine ait olan bu pist 1943-1944 yılında ilk defa yedek meydan olarak Hava kuvvetleri inşaat taburu tarafından yapılmıştır o günden bu güne Hava harp okulu pilot adaylarının eğitimleri dahil kullanılmıştır . Böylesine yerler kıymetli yarlerdir ve Bursalının malıdır . Yukarıdaki yorumlatsana ortak görüş olarak kaçak yapılaşma neticesinde Mania planını hiçe sayılarak tel örgü dibine kadar yapılaşma olmuştur . Bence hava alanı değil etrafındaki düzensiz yapılaşma yıkılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacma ~ 2 yıl önce
O havaalani oradaydi millet tellerin dibine ev yapip sonra rahatsiz olduk diyor. O bolgenin cevresinin istimlak edilip acilmasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evler yıkılmalı ~ 2 yıl önce
Pistin iniş kalkış coursundaki evlerin imar izinleri var mı acaba?Varsa kim vermiş?Normalde o evlerin orda olmaması gerekiyor.Kaçak yapılan evlerin yıkılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağdakini kovmayın ~ 2 yıl önce
Hem havaalanının sınırına kadar ev yap. Hem de istemiyoruz. Senin oraya gelmen isteniyor muydu acaba. Tam tersi asıl kalkış hattı üzerindeki evlerin yıkılması gerekiyor. O gün gencecik insanların hayatlarını kaybetmesinde sizin çarpık yapılaşmanızın da sorumluluğu var. Tam olarak da bu basiretsizlikten korkuyordum ve malesef oldu. Bir kaynak daha hem de yıllarca kullanılan bir kaynak umarım böyle cahilce düşünceler yüzünden çöp olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DA ~ 2 yıl önce
Bence arastirilmasi gereken oradaki binalarin kacinin ruhsatinin oldugudur.
Serhat ~ 2 yıl önce
Bu kaynak yıllarca kullanıl muyordu maalesef bilgi kirliliği var. 1996 dan beridir sadece gösteriler için kullanılmaya başladı. Yeni uçaklar için yetersiz uzunlukta ve genişlikte kaldığı için. Siz buraya bor Boeing uçağının inebilecegini düşünecek hesap yapamayacak kadar cehalet içerisinde misiniz yoksa
OBJEKTİF ~ 2 yıl önce
Bu havalimani 1944 yılından beri var, kurulduğu zamanlarda da o bölgede hiç yapılaşma yok. Yani o bölgeye sonradan gelenler kanunsuz yapılaşma ile insanlar.Havalimanı kapatılsın rahatsız oluyoruz demelerinde ne kadar haklılar takdirlerinize bırakıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakup ~ 2 yıl önce
O kadar binlerce ev ve insalari evlerin den mi etsinler
Yok ya!.. ~ 2 yıl önce
Sizi kırmızı mumla mı davet ettiler pist yanına kaçak gecekondu yapın diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y ~ 2 yıl önce
Gel bakalım da dolaş ne kadar i kaçak ne kadarı yapi iznine tabi. Bilip bilmeden hepsine kaçak diye damga vurma. Tam tepe noktasında 4 kat izin var hatta buçuğu bile var neye göre sen bu kanıya vardın kafanıza sokun şunu orasi askeri hava alani askeriye de orda faaliyeti durdurdu yetersiz kalıyor artık diye bak ne diyorum yetersiz kalıyor diye askeriye durdurdu faaliyeti
Beton ~ 2 yıl önce
Tabi, kapatilsin ve koca koca beton binalar dikilsin. 5-10 sene sonra tersten gorursunuz aldiginiz kararlari. Makarna yiye yiye millet dusunemez olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OBJEKTİF BAKIŞ ~ 2 yıl önce
Bu havalimani 1944 yılından beri var, kurulduğu zamanlarda da o bölgede hiç yapılaşma yok. Yani o bölgeye sonradan gelenler kanunsuz yapılaşma ile insanlar.Havalimanı kapatılsın rahatsız oluyoruz demelerinde ne kadar haklılar takdirlerinize bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y ~ 2 yıl önce
1944 demişsin kendi ağzınla demişsin yapılaşma yok diye 1944 yahu. Ayıptır sene olmuş 2022. Sana soruyorum 1944 te İstanbul un nüfusu kaçtı. Ve ne kadar yapi vardı ve nerelere o yapılar yapıldı aradaki bağlantıyı sen kur demek istediğimi anlayabilecek misin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000