29 Ocak 2019, Salı 12:58:55

Kenevirden üretilen X-Ray'ler havalimanında yerini alıyor

İki Türk girişimcinin kurduğu TechnoArge tarafından, havalimanlarında valiz kontrolü yapılan x-Ray cihazlarının çevreye yaydığı radyasyonu sıfıra düşüren x-Ray cihazları üretiliyor.
  • Ne hikmetse son yıllarda uçak, helikopter, gemi, iha, siha bilmem ne yapıyoruz bir de son günlerde kenevir meşhur olunca ortaya aniden kenevirden yapılma x ray çıktı. Ampul yapmayan ülke neler yapıyor. Memlekette ne cevherler varmış durmuş durmuş son 1-2 yılda ortaya çıkmışlar. Yersen tabii...
  • Demek ki Kenevirin yasallaşacağını bir kesim biliyor ve 3-5 yıl evvelden çalışmayı başlatmış. Alkış!
  • Derhal kim oldukları bulunup tutuklanmalı, proje abd ya da İsrail’e satılmalıdır. Olmaz böyle birşey ya da olmamalı!
  • bravo
  • Ülkede kenevir için olumlu bir algı oluşturulmaya çalışılıyor resmen. Kenevir yasallaşırsa kullanımı alkol ve sigarayı geçer. Bu da kaçakçılığı yani terör örgütlerinin gelirini çok ciddi oranda arttırır. Çok yanlış bir adım. AirportHaberde bu algı operasyonuna çanak tutuyor resmen. Umarım bu haber kaldırılır ve kenevir de yasallaşmaz.

İki Türk girişimcinin kurduğu TechnoArge tarafından, havalimanlarında valiz kontrolü yapılan x-Ray cihazlarının çevreye yaydığı radyasyonu sıfıra düşüren x-Ray cihazları üretiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın endüstriyel kenevir üretiminde kararlılık mesajları vermesinin ardından kamu kurumları, iş dünyası ve girişimciler kenevir sanayisi ile ilgili çalışmalara başladı.

Tohumu, lifleri, kökü ve yaprağından 50 bin çeşit sanayi malı üretilebilen kenevirin endüstriyel boyutlarına ilişkin farkındalık artarken, Türkiye'de halihazırda kenevir kompozitlerden nihai ürün üretmeyi başaran bir şirket de ortaya çıktı.

İki girişimci tarafından kurulan Türk araştırma şirketi TechnoArge'nin havacılık, otomotiv ve inşaat sanayisi gibi onlarca sektörü doğrudan etkileyen kompozit sanayisinde "kenevir kompozitler" ile ilgili 3 yıldır çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Avcılar'da faaliyet gösteren şirket, kenevirden yaptığı kompozitlerle (farklı malzemelerin yeni bir özellik göstermesi için bir araya getirilmesi) kurşun geçirmez zırh, x-Ray cihazı ve el dezenfektan cihazı üretiyor.

Kenevirden mamul yenilikçi ürünler geliştiren TechnoArge, kenevir kompozitler konusunda ulusal ve küresel ölçekte patent başvurularını da yaptı.









Kenevirden üretilen X-Ray'ler havalimanında yerini alıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Yemezler ~ 5 yıl önce
Ne hikmetse son yıllarda uçak, helikopter, gemi, iha, siha bilmem ne yapıyoruz bir de son günlerde kenevir meşhur olunca ortaya aniden kenevirden yapılma x ray çıktı. Ampul yapmayan ülke neler yapıyor. Memlekette ne cevherler varmış durmuş durmuş son 1-2 yılda ortaya çıkmışlar. Yersen tabii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi önemlidir ~ 5 yıl önce
Demek ki Kenevirin yasallaşacağını bir kesim biliyor ve 3-5 yıl evvelden çalışmayı başlatmış. Alkış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İronik adam ~ 5 yıl önce
Derhal kim oldukları bulunup tutuklanmalı, proje abd ya da İsrail’e satılmalıdır. Olmaz böyle birşey ya da olmamalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dede ~ 5 yıl önce
bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nine ~ 5 yıl önce
Kuzucuklarim
Yorum ~ 5 yıl önce
Ülkede kenevir için olumlu bir algı oluşturulmaya çalışılıyor resmen. Kenevir yasallaşırsa kullanımı alkol ve sigarayı geçer. Bu da kaçakçılığı yani terör örgütlerinin gelirini çok ciddi oranda arttırır. Çok yanlış bir adım. AirportHaberde bu algı operasyonuna çanak tutuyor resmen. Umarım bu haber kaldırılır ve kenevir de yasallaşmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseli ~ 5 yıl önce
Kenevir nedir, ne zaman ve neden yasaklanmistir ac bi oku, arastir. Cahil
X ~ 5 yıl önce
Önce araştır
Vov ~ 5 yıl önce
Kontrollü olursa, büyük bir sanayii kalemi oluşur. Tersini hayal bile edemiyorum.
Bob ~ 5 yıl önce
Bize de lazım sayın albayrak
Bir dost ~ 5 yıl önce
Bir şey yasaksa 1 cazibesi artar 2 yasak olduğu için kaçak temin edilir. Yasal olursa üretimi niye kaçak temin edilsin. Hemde endüstriyel kenevir de etkin esrar maddesi oranı çok düşük. Yani keyif için içilecek bir ürün değil
Nohut ~ 5 yıl önce
İnsanlara beyin yerine neden nohut veriyorlar ya
Bir dosta ~ 5 yıl önce
Sigara ve alkolde yasal ama kaçakçılıkta en çok kullanılan ürünler. Kenevir için de aynısı olur. Piyasadakinden daha ucuza satarlar.
Dede ~ 5 yıl önce
Zamanında senin dedelerinde aynı mantıkla yaklaştıkları içindir ki bugün bu memleket ne uçak ne silah nede teknolojik birşey üretebiliyor. Şimdi usulca arkana bakmadan bu sayfadan çık ve ABD ye yada İsrail’e yada İngiltere’ye git. Birdaha da Gelme lütfen
bob marley faruk ~ 5 yıl önce
yasallaşsa bile devlet öyle bir vergi koyar ki hem yetiştiren hem de içen için dert olur.
Dede'ye ~ 5 yıl önce
Eskiler öyleydi peki şimdikiler çok mu farklılar? Daha beterler.O ülkeler aleyhimize ne varsa yapıyor, teröristlere ve hainlere destek veriyor biz de onlara boyuna iş,ihale saçıyoruz, vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin veriyoruz.
Dededen dedeye ~ 5 yıl önce
Muhtemelen burada ihalede vatandaşlıkta Arapları ve Suriyelileri kastettiğiniz anlaşılıyor. Umarım öyle değildir ancak yıllardır bir paranoya var ki “ Araplar bizi sırtımızdan vurdu “ yahu onlar vurduda Çanakkale’de Galiçya’da Kurtuluş savaşında mücadele ettiğimiz İngiliz Fransız İtalyan sırtımızı sıvazlayıp alnımızdan mı öptüler. O gün işbirlikçi ittihatçılar varken bugünde torunları var.
Dedeciğim ~ 5 yıl önce
Adına arap denen toplum yüzyıllardır bizi sırtımızdan vuruyor biz de onlara hala ne de olsa din kardeşiyiz diye toz kondurmuyoruz...İtalyan,Fransız bilmem ne de öyle ama hepsini toplasan araplar kadar olamaz...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000