03 Mart 2010, Çarşamba 07:17:46

"KENDİ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ"

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 2020'li yıllara kadar envanterde kalması öngörülen F-4E uçaklarının daha emniyetli ve etkin görev yapabilmesi amacıyla imzalanan Şimşek Projesi kapsamında modernize edilen ilk 2 uçak 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na teslim edildi.
  • f4'un operasyonel maalıyetı cok fazladır.Bu yuzden dolayı envanterden cıkarılsaydı daha ıyı edılırdı.400 tane f-4'un olcagına 100 tane f-18'ın olsun daha ıyı
  • 72 milyonluk Türkiye 5 milyonluk İsrail'den Hereon alıyor. Bu ne onur bu ne haysiyet? Biz böyle oldukça diplomatımıza da Başakanımıza da hakaret ederler...Mademki uçak yapma kabiliyetimiz var da hani ürünler nerde? Hangi ülkelerde kullanılıyor? Bizde darbe nasıl yapılır ve darbe nasıl önlenilir işte bizdeki farikalar bunu üretir...
  • Herturlu hava sartinda ucabilen yuksek manevra kabiliyetine sahip bir ucak.Gunumuze ayak uyduramiyan tek kusuru motorlari.Herturlu avionic sistemi guncelleyebilirsiniz.Ama motorlar ekonomik ve daha guclu olmayinca ucak hantalliktan kurtulamaz.Bu konuda ne yapildi?
  • F4 PHONTOM UÇAGINDA 16 YIL UCTUM.1977 YILLARINDA TURKIYEDE ILK UÇUŞUNU YAPTI 1992 LERE KADAR TURKIYENIN EN MODERN UÇAĞI KONUMUNDAYDI DAHA SONRA F16 LAR GELDİ .BIRINCI ASLI GOREVİ BOMBARDIMAN IKINCİ ROLU AV ÖNLEME. BU PROJELER İLE ATIŞ VE İSABET ÜSTÜNLÜĞÜ ARTIRILIYOR.UÇUŞU VE KUMANDA TEKNİĞİ YÖNÜNDEN MÜKEMBEL. F4 İLE UÇMAK HARİKA VE GURUR VERİCİ BİR DUYGUDUR.
  • Burada kısıtlı bir alanda bunu anlatmak zor olacak ama bizim ,ülkemizin konumu için gerekli bir uçaktır,iki motorludur,çok yakıt harcıyor ilk F-4 1960 senesinde uçtuğuna göre ,zamanında teknolojik devrim yaratan bir uçak diyebiliriz ,yenilenmesi iyi olmuştur.Saygılarımla.
  • elimizde f-4 eski uçaklardır. zamanında amerika ve almanyadan hibe gelmiş uçaklarda vardır elimizde yavas yavas ömür dolduruyor bu uçaklar 2 motorludur ge j-79 cok gövde yapısına sahip asil bir uçaktır .1 ana jet ustu eskişehirde bir kaç filo mevcuttur avcı bombardıman ve keşif modelleri mevcuttur RF .
  • Arkadaşlar aramızda F4 kullanan varmıdır? F4 hakkındaki yorumunu bilmek isterim.İyi ve zayıf yanları nelerdir?

Şimşek projesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Aselsan arasında 2006 yılında imzalanan 24 milyon dolarlık sözleşmeyle hayata geçirilmişti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 2020'li yıllara kadar envanterde kalması öngörülen F-4E uçaklarının daha emniyetli ve etkin görev yapabilmesi amacıyla imzalanan Şimşek Projesi kapsamında modernize edilen ilk 2 uçak 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na teslim edildi.

Modernize edilen iki uçağın teslimi için Eskişehir'deki 1.Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu katıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay, Türk Hava Kuvvetleri'nin herkesin övünç duyacağı düzeye geldiğini söyledi. "Nitelikli personelimiz ve milli kuruluş koordinesi sayesinde birçok modernizasyonu ve projeyi başarı ile gerçekleştiriyoruz." diyen Orgeneral Aksay, F-4E uçaklarının Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde 2020 yılına kadar bulunacağını belirterek, "Bunun için bu uçaklarımızın modernizasyonu önem taşıyor. Şimşek projesi milli ve özgü bir projedir. Projenin gerçekleşmesi ile dışa teknolojik bağımlılık sona ermiştir. Milli savunma sanayimizin koordineli çalışması ile milli ürünler ortaya çıkmaya devam edecek. Milli bir uçağın da üretimi gündemdedir." diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı olarak bir taraftan mevcut kuvvet yapısını en iyi şekilde muhafaza etmeye gayret gösterirken diğer taraftan birçok modernizasyon ve tedarik projesiyle yeni imkân ve kabiliyetler kazanmaya çalıştıklarını vurgulayan Aksay, "Teknolojik gelişmeler ve değişen tehdit yelpazesi havada ve uzayda güçlü olmayı gerektirmektedir. Özellikle havacılık gibi yüksek teknoloji kullanan bir sahada milli tasarım, üretim ve entegrasyon kabiliyetine sahip olunmasının askeri güçle birlikte politik ve ekonomik gücümüze önemli katkı sağlayacağını değerlendiriyorum." ifadesini kullandı.
Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çavdaroğlu ise bu proje kapsamında 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı tarafından yapısal iyileştirmeler ve uçak üzeri entegrasyonun, Aselsan tarafından, seyrüsefer ve haberleşme sistemlerinin yenilenmesi ile operasyonel uçuş yazılımının geliştirilmesi faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

"KENDİ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
f4'un operasyonel maalıyetı cok fazladır.Bu yuzden dolayı envanterden cıkarılsaydı daha ıyı edılırdı.400 tane f-4'un olcagına 100 tane f-18'ın olsun daha ıyı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
72 milyonluk Türkiye 5 milyonluk İsrail'den Hereon alıyor. Bu ne onur bu ne haysiyet? Biz böyle oldukça diplomatımıza da Başakanımıza da hakaret ederler...Mademki uçak yapma kabiliyetimiz var da hani ürünler nerde? Hangi ülkelerde kullanılıyor? Bizde darbe nasıl yapılır ve darbe nasıl önlenilir işte bizdeki farikalar bunu üretir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herturlu hava sartinda ucabilen yuksek manevra kabiliyetine sahip bir ucak.Gunumuze ayak uyduramiyan tek kusuru motorlari.Herturlu avionic sistemi guncelleyebilirsiniz.Ama motorlar ekonomik ve daha guclu olmayinca ucak hantalliktan kurtulamaz.Bu konuda ne yapildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
F4 PHONTOM UÇAGINDA 16 YIL UCTUM.1977 YILLARINDA TURKIYEDE ILK UÇUŞUNU YAPTI 1992 LERE KADAR TURKIYENIN EN MODERN UÇAĞI KONUMUNDAYDI DAHA SONRA F16 LAR GELDİ .BIRINCI ASLI GOREVİ BOMBARDIMAN IKINCİ ROLU AV ÖNLEME. BU PROJELER İLE ATIŞ VE İSABET ÜSTÜNLÜĞÜ ARTIRILIYOR.UÇUŞU VE KUMANDA TEKNİĞİ YÖNÜNDEN MÜKEMBEL. F4 İLE UÇMAK HARİKA VE GURUR VERİCİ BİR DUYGUDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada kısıtlı bir alanda bunu anlatmak zor olacak ama bizim ,ülkemizin konumu için gerekli bir uçaktır,iki motorludur,çok yakıt harcıyor ilk F-4 1960 senesinde uçtuğuna göre ,zamanında teknolojik devrim yaratan bir uçak diyebiliriz ,yenilenmesi iyi olmuştur.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
elimizde f-4 eski uçaklardır. zamanında amerika ve almanyadan hibe gelmiş uçaklarda vardır elimizde yavas yavas ömür dolduruyor bu uçaklar 2 motorludur ge j-79 cok gövde yapısına sahip asil bir uçaktır .1 ana jet ustu eskişehirde bir kaç filo mevcuttur avcı bombardıman ve keşif modelleri mevcuttur RF .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar aramızda F4 kullanan varmıdır? F4 hakkındaki yorumunu bilmek isterim.İyi ve zayıf yanları nelerdir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000